Vandring mellan fincas på Mallorca

Vacker och avkopplande vandring

En perfekt vandringsresa för par eller vänner som vill vandra kortare sträckor och koppla av på utvalda charmiga fincas. Du vandrar från Pollença till Sollér och får uppleva några av de vackraste stigarna på Mallorca. Vandringen tar dig från kusten med sitt turkosa vatten, via Orientdalen även kallad öns fruktträdgård till Sollér och konstnärsbyn Deia. Det är lugnt, omväxlande och avkopplande, långt från pulsen i Palma. På denna vandringsresa bor du två nätter på varje finca så att du verkligen kan njuta av dagarna.

Reseperioder 2024

10 feb – 22 jun, 7 sep – 19 okt. Startdag lördagar samt även torsdagar i maj, juni och september. Vill du vandra med start torsdag – kontakta oss för vidare hjälp med bokningen.

Vi har också en vandringsresa Valldemossa till Pollença.

Vandring mellan fincas på Mallorca

Se pris och boka
Mallorca 6 nätter Total sträcka 62 km Svårighetsgrad 3/5 Avresa Se reseperioder Från 12.395 :- 5 vandringsdagar
 • Bo i avkopplande och utvalda fincas
 • Vackra panorama vyer
 • Kust- och bergsvandring i härlig kombination
 • Apelsin- och olivlundar

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Pollença
Dag 2: Rundvandring på halvön Alcudia, 15 km
Dag 3: Tranfer till Cubér och vandring till Orienten/Alaró, 11 km
Dag 4: Rundvandring Castell D’Alaró, 12 km
Dag 5: Orient/Alaró  Sóller, 14 km
Dag 6: Transfer till Deia, vandring tillbaka till Sóller, 10 km
Dag 7: Hemresa

Total sträcka att vandra: 62 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst Pollença

Beläget vid foten av ”Serra de Tramuntana” ligger den typiska mallorquinska staden Pollença. Promenera genom de smala gatorna i gamla stan, ta en ”Café con Leche”på ”Plaza Major” eller så går du uppför Golgata täckt av cypresser och njuter av panoramautsikten.

Dag 2 – Kustvandring på halvön Alcúdia

En av Mallorcas vandringsklassiker, halvön La Victòria, ligger mellan bukten Pollença och Alcúdia. Vandringen går längs kusten. En serpentintur med massor av oändliga panoramavyer, och möjligheten att bada i den turkosa bukten ”Boll Baix”, leder dig tillbaka till Alcúdia.

Medel, 15 km, + 690 meter, – 820 meter

Dag 3 – Cubér och vandring till Orienten/Alaró

Kort transfer till Cuber Reservoir. Du bjuds på ett intressant kulturlandskap med ängar, markerade klippor och steniga stigar. På vägen genom den imponerande ”Serra de Tramuntana” får du många möjligheter att njuta av utsikten. . Du går förbi herrgården ”Coma Sema”, en gång en av de största olivodlarna på ön, innan du når Mallorcas fruktträdgård, Orientdalen.

Lätt – medel, 11 kilometer, + 220 meter, – 540 meter

Dag 4 – Rundvandring Castell D’Alaró

Idag går du en rundvandring i Orientdaeln. Akropoliskullen syns på långt håll på väg över ”Coll d’Orient”. Genom järneksskogar och med utsikt över ett pittoreskt landskap vandrar du mot Castell d’Alaro, en pilgrimsfärdsplats med eremitage. På vägen tillbaka bör du verkligen prova en av specialiteterna från Finca Es Verger.

Lätt till medel, 12 kilometer , +490 meter, – 510 meter

Dag 5 – Orient/Alaró – Sóller

På ensliga stigar lämnar du Orienten mot en alpregion med en långdragen klippavsats på den nordvästra sidan. På din tur mot Bunyola kommer du att upptäcka en av bergstopparna, Penyals d’Honor, till fots. När du kommer upp på toppen kan du njuta av panoramautsikten över öns lågland och Palmabukten. I Bunyola tar du den gamla spårvagnen ”Roter Blitz” till Sóller.

Medel, 14 kilometer, +440 meter, – 680 meter

Dag 6 – Deia – Sóller

Dagen börjar med en transfer till den bohemiska konstnärsstaden Deia. Detta är en liten pärla så ta dig gärna tid att gå runt i byn någon timme innan du går vidare längs havet. Det är en fin kustvandring med horisonten ständigt närvarande när du går längs den gamla postrutten till Sóller.

Lätt, 10 kilometer, + 300 meter, – 430 meter

Dag 7 – Hemresa

Vad ingår

 • Boende sex nätter inklusive frukost
 • Bagagetransport mellan orterna
 • Transfer enligt program
 • 1 apelsinglass i Sóller
 • 1 tågresa med det historiska tåget ”Roter Blitz” från Bunyola till Sóller
 • Utskriven ledbeskrivning (på engelska) med kartor, en per rum. Kan väljas bort, se ”Tillval” nedan.
 • Tillgång till app med GPS-data
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resan mellan Skandinavien och Mallorca
 • Resa till Pollença och från Sóller samt övriga persontransporter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Luncher och middagar
 • Personliga utgifter

Tillval

Extranätter

Extra nätter går att ordna enligt dina önskemål. Kontakta oss för pris.

Transfer, 1-4 personer

Vi kan ordna med transfer till och från start och avslut av vandringen.

Hållbart val – Välj bort utskriven ledbeskrivning och få prisavdrag

Du kan göra ett bra val för miljön och välja bort den printade ledbeskrivningen. Ledbeskrivningen, kartor och övrig information finns i navigeringsappen som du får tillgång till. Prisavdrag 300 kr per bokat rum.

Boende

Du övernattar på vackert utvalda Finca-hotell, många med utomhus pool och avkopplande trädgård. Alltid eget rum med privata faciliteter. Frukost ingår.

Svårighetsgrad

Vi rekommenderar en god grundkondition för vandringsdagarna är på upp till 5 timmar per dag. Du kommer att vandra på bra vandringsleder men det finns en del steniga delar där du behöver se upp med var du sätter fötterna. Detta är en vandring med många panoramautsikter över Tramuntana-bergens toppar, kusten, havet och de gröna dalarna.

 • Vandringen är lätt till utmanande. Det är stigningarna och sänkningarna som gör att dagsetapperna kan kännas som utmanande men sträckorna är korta vilket gör att vi klassar vandringen som medel.
 • Svårighetsgrad snitt: 3 / 5
 • Leden varierar från vanliga stigar till mindre vägar. Det är en hel del vandring uppför och nedför på löst och stenigt underlag.
 • Leden är markerad med vita och röda pilar. Vissa delar av leden är mindre bra markerad.
 • Total sträcka att vandra är 62 km fördelat på 5 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen rekommenderar vi dig att kontakta Resebutiken i Kalmar, SJ eller Swedish Railtrotters.

Flyg

Närmaste flygplats är den enda på ön, Palma de Mallorca.

Anslutningsresa

Från Palma flygplats finns det buss in till Plaza de España (Estación Intermodal). Härifrån går det sedan bussar vidare till Pollença och de går flera gånger om dagen. Vi kan, om du önskar, boka in en privat transfer till dig. Pris från cirka 1 900 kronor per bil.

När du ska tillbaka till Palma flygplats från Sóller kan du antingen ta buss som går kontinuerligt eller boka in dig på det pittorska tåget, Ferrocarril de Sóller som går några gånger per dag. Förbokning är nästan ett måste för det är många besökare som vill uppleva denna tågresa. Från centrala Palma tar du antingen flygbuss eller taxi ut till flygplatsen.

Väderkalender

Mallorca har ett väldigt behagligt subtropiskt klimat där somrarna är varma och vintrarna ganska milda. I Palma är medeltemperaturen under året 20 grader. På hösten och vintern regnar det måttligt på norrsidan av ön. Det regnar väldigt sällan under sommaren. Genomsnittligt antal soltimmar är 7,9 per dag.

Den mest instabila tiden är mellan december och mars då det växlande regnar och är soligt med temperaturer mellan 15-20 grader. På våren, från april kryper temperaturen över 20 grader. Under maj och juni förekommer det enstaka molniga dagar med regn annars är luften klar och behaglig. Sommaren har en dagstemperatur på mellan 25 och 30 grader. Tidvis är det även över 30 grader och den absolut varmaste månaden är augusti. Under hösten bli vädret ostadigare igen och oktober är den regnigaste månaden. Trots det så kan temperaturerna stiga upp mot 20-25 grader på dagarna.

 

Se pris och boka

Översikt led