Valldemossa – Pollença, 6 nätter

Upplev Mallorca bortom turiststråken

Följande vandringspaket följer leden GR-221 som går genom bergskedjan Sierra de Tramuntana, på Mallorca. Bergskedjan finns med på på UNESCO:s världsarvslista.  Du får bland annat möjlighet att gå i spåren av den välkända kompositören Fredéric Chopin. Ta chansen att upptäcka Mallorca på ett helt nytt sätt, samtidigt som du bor på mysiga hotell eller Bed&Breakfasts längs leden.

Valldemossa – Pollença, 6 nätter

Se pris och boka
Valldemossa – Pollença 5 vandringsdagar Total sträcka 79 km Svårighetsgrad 4/5 Avresa dagligen 1 mar - 31 okt Från 8.695 :-
 • Pittoreska bergsbyar
 • Cúber och Gorg Blau-reservoaren
 • Höga berg, gröna sluttningar och djupa dalar
 • Olivodlingar
 • Möjligheter till bad i Port Sóller och Port Pollença
 • Spektakulära vyer över bergsbyar och hav
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Valldemossa
Dag 2: Valldemossa – Deià, 13,5 km
Dag 3: Deià – Sóller, 16 km. Spårvagn till Port de Sóller för övernattning
Dag 4: Spårvagn till Sóller. Vandring Sóller – Cúber, 14 km. Transfer till Port de Sóller
Dag 5: Transfer Port de Sóller – Cúber. Vandring Cúber – Lluc, 16 km
Dag 6: Lluc – Pollença, 19,5 km. Lokalbuss till Port Pollença
Dag 7: Hemresa

Total sträcka att vandra: 79 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Valldemossa

Du kommer till den vackra bergsbyn Valldemossa, lämpligast med buss eller privat transfer, och checkar in på ditt boende. Kompositören Fredéric Chopin har en gång bott här tillsammans med författarinnan George Sand, de bodde på det övergivna klostret i slutet av 1800-talet. Du kan besöka klostret och även stadens Chopin-museum. Valldemossa bjuder även på flera charmiga butiker och restauranger.

Dag 2 – Valldemossa – Deià

Dagens första del tar dig uppför berget längs en väg som heter ”Camí d s’Arxiduc”. Du vandrar upp till en höjd på 826 meter över havet innan du börjar ta dig neråt igen. Dagen bjuder på vandring med spektakulära vyer över bergsbyarna längs vägen. De små stigarna som tar dig upp och ner för bergen går genom skogar och olivträdsodlingar innan du slutligen når dagens slutmål, byn Deià.

Krävande, 13,5 km, + 812 meter, – 1 043 meter

Dag 3 – Deià – Sóller

Idag vandrar du på kullerstensbelagda vägar och små, trevliga grusstigar. På din vänstra sida kommer du att ha mäktiga utsikter över havet samtidigt som du vandrar längs den gamla vägen mellan Deià och Sóller. Även idag passerar du massor av vackra olivträd. I Sóller tar du spårvagnen ut till fantastiska Port de Sóller, en liten men välordnad badort med gott om butiker, caféer och restauranger.

Medel, 16 km, + 537 meter, – 752 meter

Dag 4 – Sóller – Cúber

Efter en god natts sömn fortsätter din vandring, idag mot Cúber. Du tar dig först med spårvagnen tillbaka till Sóller för att starta din vandring där du slutade igår. Till en början vandrar du genom ett flackt landskap, men det ändras snabbt när du ska ta dig upp till en höjd på 900 meter över havet. Stigningen sker främst på kullerstensbelagda stigar samt skogsstigar. En lugn nedstigning tar dig ner till Cúber, varifrån du får en transfer tillbaka till Port de Sóller och samma boende som igår.

Krävande, 14 km, + 956 meter, – 236 meter

Dag 5 – Cúber – Lluc

Dagen startar med en privat transfer från hotellet och tillbaka till Cúber, där du påbörjar din vandring. Du kommer att få njuta av Gorg Blau-reservoaren, täta skogar och åsnestigar innan du når en höjd på 1 200 meter över havet. Dagen avslutas med en brant vandring nerför till Lluc, och det underbara klostret som är ditt boende för natten. Klostret grundades på 1200-talet och är ett välkänt besöksmål för pilgrimer.

Utmanande, 16 km, + 724 meter, – 1 022 meter

Dag 7 – Lluc – Pollença

Under dagens första två kilometer ska du ta dig upp till 700 meter över havet. Efter Binifaldos bondgård kommer du långsamt ta dig neråt på skogs- och bergsstigar. Under dagen kommer du att få njuta av vackra utsikter, stora odlingar och sprudlande forsar och slutligen når du slutmålet för din vandring, den vackra byn Pollença. Du tar buss ut till Port de Pollença, en charmig badort med småbåtshamn, sandstränder, gemytliga restauranger och butiker.

Medel, 19,5 km, + 379 meter, – 760 meter

Dag 7 – Hemresa

Denna vandring har nått sitt slut, och det är dags för hemresa om du inte valt att förlänga din vistelse på den härliga semesterön Mallorca.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 6 nätter inklusive frukost i Valldemossa, Deià, Port de Sóller(2 nätter), Lluc och Port Pollença
 • Bagagetransport mellan övernattningarna
 • Persontransport dag 4 och 5, Cúber – Port de Sóller samt Port de Sóller – Cúber
 • Ledbeskrivning med kartor, en uppsättning per bokat rum
 • GPS filer för vandringen
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resan mellan Skandinavien och Mallorca
 • Resa till Valldemossa och från Port Pollença samt övriga persontransporter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Luncher och middagar
 • Personliga utgifter

Tillval

Extranätter

Extra nätter går att ordna enligt dina önskemål, kontakta oss för pris.

Transfer, 1-4 personer

från 1 235:-/bil Palma flygplats – Valldemossa

från 1 760:-/bil Port Pollença – Palma flygplats.

Extra uppsättning guidebok och karta

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och karta per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.
Kostnaden är 305:- per extra uppsättning.

Boende

Du bor i första hand på små privatägda hotell och B&B. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell. Vi bokar dig då på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transporten kan tillkomma.

Svårighetsgrad

 • Vandringen är medel till krävande. Det är stigningarna och sänkningarna som gör att leden klassas som krävande.
 • Svårighetsgrad snitt: 4 / 5
 • Leden varierar från vanliga stigar till mindre vägar. Det är en hel del brant vandring uppför och nedför på löst och stenigt underlag.
 • Leden är markerad med vita och röda pilar och ibland även med texten ”GR221”. Vissa delar av leden är mindre bra markerad.
 • Total sträcka att vandra är 79 km fördelat på 5 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplats till startplatsen Valldemossa är:

 • Palma de Mallorca (20 km)

Närmaste flygplatser till slutmålet Pollença är:

 • Palma de Mallorca (58 km)

Buss -/ tåganslutning utresan

Från Palma flygplats finns det buss in till Plaza de España (Estación Intermodal). Härifrån går det sedan bussar vidare till Valldemossa, dessa går flera gånger om dagen. Om det önskas går det även att boka en privat transfer från flygplatsen till Valldemossa.

Buss -/ tåganslutning utresan

När du ska tillbaka till Palma flygplats från Pollença kan du antingen förboka en privat transfer till flygplatsen, eller så åker du först buss in till centrala Palma för att där ta dig vidare med nästa buss ut till flygplatsen.

Väderkalender

Mallorca har ett väldigt behagligt subtropiskt klimat där somrarna är varma och vintrarna ganska milda. I Palma är medeltemperaturen under året 20 grader. På hösten och vintern regnar det måttligt på norrsidan av ön. Det regnar väldigt sällan under sommaren. Genomsnittligt antal soltimmar är 7,9 per dag.

Den mest instabila tiden är mellan december och mars då det växlande regnar och är soligt med temperaturer mellan 15-20 grader. På våren, från april kryper temperaturen över 20 grader. Under maj och juni förekommer det enstaka molniga dagar med regn annars är luften klar och behaglig. Sommaren har en dagstemperatur på mellan 25 och 30 grader. Tidvis är det även över 30 grader och den absolut varmaste månaden är augusti. Under hösten bli vädret ostadigare igen och oktober är den regnigaste månaden. Trots det så kan temperaturerna stiga upp mot 20-25 grader på dagarna.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led