Mallorca

Dramatiskt landskap och genuina byar

Många tänker säkert enbart på sol- och badsemester när Mallorca kommer på tal. Faktum är dock att Mallorca har mycket mer att erbjuda än bara sol och bad. Särskilt om man tar sig en bit bort från de stora turistorterna. Att vandra på Mallorca är både lite utmanande och samtidigt härligt avkopplande. Upplev höga berg, gröna sluttningar och pittoreska bergsbyar som enbart kan nås via vindlade småvägar. Njut av fantastiska stränder och salta bad. Till fots kan du upptäcka en annan sida av Mallorca.

Mer info

Sträcka 79 km
Pris från 9.835 :-

Spektakulära vyer i Serra de Tramuntana

Vandringen går i bergskedjan Serra de Tramuntana som sträcker sig längs Mallorcas västra kust. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten och en rik flora och fauna. I byarna är husen välbevarade och välskötta och i trädgårdarna växer vinrankor, palmer och cypresser. I många av byarna finns också tillgång till bad. Det kan vara såväl strand som en badvik med klippor. Baden är härligt salta. Solen lyser ofta på Mallorca och nära havet förstärks effekten, så det gäller att njuta och ta det försiktigt på samma gång.

Restauranger i toppklass

Mallorca, och då särksilt de mindre byarna på västra delen av ön, har i alla tider varit en populär hide-away bland kändisar. Ava Gardner, Caterine Zeta-Jones och den välkända kompositören Fredéric Chopin har alla hittat favoritställen där de njutit av avskildhet och lugn. Populariteten beror säkert också på det vackra landskapet och de många restaurangerna av toppklass. Att kunna äta och dricka gott efter en dags vandring i bergen är en självklarhet på Mallorca.

Vandra på Mallorca

Vandra på Mallorca och ta chansen att upptäcka ön på ett helt nytt sätt! Vi transporterar ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning så att du kan njuta i fulla drag.

Referenser

Mallorca, Valldemossa – Pollença

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Mallorca, Valldemossa - Lluc, 4 nätter, 29 september - 3 oktober 2022

Vi kontaktade Vandra på rekommendation och är mycket nöjda med allt från information innan vandring till själva vandringen.

Fina väl markerade leder med varierat landskap och vyer. Efter tuff vandring uppför kom utdelningen med en underbar utsikt.

Bra boende där det kändes att vi fick det där lilla extra som var mycket uppskattat. Sviten på Los Geranios i Port de Soller var långt över förväntan.

Tack för ett väl arrangerat upplägg och ert trevliga bemötande. Vi kommer tillbaka.

/Marie

GR 221 Valldemossa - Pollença, maj 2022

Vi har rest med Vandra tidigare och som vanligt är vi mycket nöjda med allt från information innan vandring till själva vandringen. Tee-Travel missade första bagagetransporten men efter telefonkontakt kom de (1,5 timme senare). Vi övriga transporter kom de i tid. Detta med bagagetransport är för oss en bra service.

Det har varit en fantastisk vandring i olika miljöer med många härliga vyer. Underlaget har bitvis varit utmanande så klassificeringen 4 av 5 känns därför rätt.

Hälsningar Maria LIndqvist.

Valldemossa - Port Pollença, 11 - 17/10 2021

Vi uppfattade nog inte helt svårighetsgraden på vår vandring. Framförallt inte att underlaget var så pass ojämnt med alla lösa stenar.

Framför allt var appen bra!

Vi är stolta att vi klarade det. Vi är 65 år. Vi hade väldigt trevligt utbyte av varandra under denna lite ovanliga och krävande vandring. Men nästa gång blir vandringen mer vågrät och på mjukare underlag!

I stort sett allt var utmärkt. Dock missade en transport att hämta upp oss vid Cubersjön på utsatt tid. Det löste sig dock bra.

Vi uppskattar verkligen Vandras koncept och planerar redan nästa vandringstur!

Ann & Eva-Lotta

Valldemossa - Port Pollença, 26 april - 2 maj, 2019

Boende i Valldemossa: helt underbart. Boende i Deia: bra. Boende i Port de Soller: mycket bra. Boende i Lluc: acceptabelt men mycket spartanskt t.ex inget nattduksbord och nattlampa mm. Boende i Port Pollenca: helt okej men inte särskilt charmigt. Bagagetransport och transfer: mycket bra

Otroligt bra arrangerad resa. Vi er mycket nöjda med er service, de snabba svaren och materialet vi fick innan resan. Guideboken var ovärderlig på den delvis dåligt märkta leden.

Eva Jadeling

Valldemossa - Port Pollença, 22 - 29 maj, 2017

Hej!
Tack för en fantastisk resa Valldemossa-Porto Pollensa.
Allting har fungerat Perfekt. Vilka fina hotell.
Enda Plumpen är väl 1:a dagen där det var svårt (vi var 10 st) som inte hittade öppningen mellan träden runt 5.6 km.
En kul grej som vi diskuterade med Lerums-kvartetten var att vi gärna hade mottagit en kepa eller svettband eller nåt med Vandra-symbolen på. Tänk på det.

Hälsningar Ing-Marie Åberg och Anna-Karin Norrby

Vi erbjuder nu även GPX-filer över vandringen på Mallorca, detta har visat sig vara en otroligt stor hjälp för våra vandrare då man lätt kan följa leden i sin telefon eller GPS. Tack för feedback som hjälper oss att utvecklas!
/ Vandra

Valldemossa - Pollença, 19 - 26 september, 2015

Es Petit Hotel i Valldemossa och Hotel Eolo i Port Pollenca hade mycket trevligt bemötande och hotellet i Valldemossa superfint. Synd att vi inte fick möjlighet att bo i Deia (det var fullt), men det kanske vi kan göra nästa gång. Totalt sett är vi jättenöjda med vår vandringsresa och rekommenderar gärna Vandra.se till våra vänner! Det är så härligt att se och komma till nya platser nästan varje dag under veckan och även få möjlighet till sol och bad. Vi återkommer gärna till er!

Catrin Magnusson

Valldemossa - Pollença, 26 april - 2 maj, 2015

Vi är verkligen jättenöjda med resan. Välorganiserat och vi fick hjälp direkt den enda gång det strulade lite. Stort tack!

Hälsningar
Maria Nylander