Mallorca

Dramatiskt landskap och genuina byar

Visst tänker du på sol- och bad när Mallorca kommer på tal. Faktum är att Mallorca har mycket mer att erbjuda för en vandrare.

Mer info

Valldemossa – Pollença

5 vandringsdagar
Pris från 11.675 :-

Vandring mellan fincas på Mallorca

5 vandringsdagar
Pris från 12.395 :-

Utmanande och avkopplande

Våra vandringar ligger en bit bort från de stora turistorterna. Att vandra på Mallorca är både lite utmanande och samtidigt härligt avkopplande. Upplev höga berg, gröna sluttningar och pittoreska bergsbyar som enbart kan nås via vindlade småvägar. Njut av fantastiska stränder och salta bad. Till fots upptäcker du en annan sida av Mallorca. Bättre tycker vi.

Restauranger i toppklass

Mallorca, och då särksilt de mindre byarna på västra delen av ön, har i alla tider varit en populär hide-away bland kändisar. Ava Gardner, Caterine Zeta-Jones och den välkända kompositören Fredéric Chopin har alla hittat favoritställen där de njutit av avskildhet och lugn. Populariteten beror säkert också på det vackra landskapet och de många restaurangerna av toppklass. Att kunna äta och dricka gott efter en dags vandring i bergen är en självklarhet på Mallorca.

Vandra på Mallorca

Vandra på Mallorca och ta chansen att upptäcka ön på ett helt nytt sätt! Vi transporterar ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning så att du kan njuta i fulla drag.

Recensioner

Mallorca, Valldemossa – Pollença

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Mallorca, Valldemossa - Pollenca, april 2023

En fin led med fantastiska vyer och fina naturupplevelser.

Varje dags vandring var olik den dagen innan vilket kändes omväxlande och spännande. Leden är bitvis fysiskt ganska krävande. Mellan Valldemossa till Dela var leden obefintligt utmärkt. Man behövde verkligen GPS-koordinatorn här och vi mötte flera sällskap som gått fel. Guideboken avslutar leden i Pollenca, men vi råkade se en skylt i Pollenca som markerade GRI 221 vidare till Port de Pollenca, så vi vandrade den delen också istället för rekommenderad buss. Det blev en fin sista vandring in till Port de Pollenca. (Kommentar från Vandra: Vi ska se över hur vi på ett mer tydligt sätt kan informera om att vissa delar av leden kräver att man som vandrare är mer uppmärksam än vanligt. Hälsningar. Sussi, Vandra).

Tack för god hjälp och engagemang. Både innan vandringen men också när vårt flyg blev inställt.

Mallorca, Valldemossa - Lluc, 4 nätter, 29 september - 3 oktober 2022

Vi kontaktade Vandra på rekommendation och är mycket nöjda med allt från information innan vandring till själva vandringen.

Fina väl markerade leder med varierat landskap och vyer. Efter tuff vandring uppför kom utdelningen med en underbar utsikt.

Bra boende där det kändes att vi fick det där lilla extra som var mycket uppskattat. Sviten på Los Geranios i Port de Soller var långt över förväntan.

Tack för ett väl arrangerat upplägg och ert trevliga bemötande. Vi kommer tillbaka.

/Marie

GR 221 Valldemossa - Pollença, maj 2022

Vi har rest med Vandra tidigare och som vanligt är vi mycket nöjda med allt från information innan vandring till själva vandringen. Tee-Travel missade första bagagetransporten men efter telefonkontakt kom de (1,5 timme senare). Vi övriga transporter kom de i tid. Detta med bagagetransport är för oss en bra service.

Det har varit en fantastisk vandring i olika miljöer med många härliga vyer. Underlaget har bitvis varit utmanande så klassificeringen 4 av 5 känns därför rätt.

Hälsningar Maria LIndqvist.

Valldemossa - Port Pollença, 11 - 17/10 2021

Vi uppfattade nog inte helt svårighetsgraden på vår vandring. Framförallt inte att underlaget var så pass ojämnt med alla lösa stenar.

Framför allt var appen bra!

Vi är stolta att vi klarade det. Vi är 65 år. Vi hade väldigt trevligt utbyte av varandra under denna lite ovanliga och krävande vandring. Men nästa gång blir vandringen mer vågrät och på mjukare underlag!

I stort sett allt var utmärkt. Dock missade en transport att hämta upp oss vid Cubersjön på utsatt tid. Det löste sig dock bra.

Vi uppskattar verkligen Vandras koncept och planerar redan nästa vandringstur!

Ann & Eva-Lotta

Valldemossa - Port Pollença, 26 april - 2 maj, 2019

Boende i Valldemossa: helt underbart. Boende i Deia: bra. Boende i Port de Soller: mycket bra. Boende i Lluc: acceptabelt men mycket spartanskt t.ex inget nattduksbord och nattlampa mm. Boende i Port Pollenca: helt okej men inte särskilt charmigt. Bagagetransport och transfer: mycket bra

Otroligt bra arrangerad resa. Vi er mycket nöjda med er service, de snabba svaren och materialet vi fick innan resan. Guideboken var ovärderlig på den delvis dåligt märkta leden.

Eva Jadeling

Valldemossa - Port Pollença, 22 - 29 maj, 2017

Hej!
Tack för en fantastisk resa Valldemossa-Porto Pollensa.
Allting har fungerat Perfekt. Vilka fina hotell.
Enda Plumpen är väl 1:a dagen där det var svårt (vi var 10 st) som inte hittade öppningen mellan träden runt 5.6 km.
En kul grej som vi diskuterade med Lerums-kvartetten var att vi gärna hade mottagit en kepa eller svettband eller nåt med Vandra-symbolen på. Tänk på det.

Hälsningar Ing-Marie Åberg och Anna-Karin Norrby

Vi erbjuder nu även GPX-filer över vandringen på Mallorca, detta har visat sig vara en otroligt stor hjälp för våra vandrare då man lätt kan följa leden i sin telefon eller GPS. Tack för feedback som hjälper oss att utvecklas!
/ Vandra

Valldemossa - Pollença, 19 - 26 september, 2015

Es Petit Hotel i Valldemossa och Hotel Eolo i Port Pollenca hade mycket trevligt bemötande och hotellet i Valldemossa superfint. Synd att vi inte fick möjlighet att bo i Deia (det var fullt), men det kanske vi kan göra nästa gång. Totalt sett är vi jättenöjda med vår vandringsresa och rekommenderar gärna Vandra.se till våra vänner! Det är så härligt att se och komma till nya platser nästan varje dag under veckan och även få möjlighet till sol och bad. Vi återkommer gärna till er!

Catrin Magnusson

Valldemossa - Pollença, 26 april - 2 maj, 2015

Vi är verkligen jättenöjda med resan. Välorganiserat och vi fick hjälp direkt den enda gång det strulade lite. Stort tack!

Hälsningar
Maria Nylander