Om oss

Vandra of Sweden är en resebyrå och arrangör som startades i januari 2003 av Stefan Krantz. 2010 ombildades firman till aktiebolag. Syftet med Vandra är att underlätta för dig som vill vandra på egen hand.

Vandra på egen hand

Alla våra vandringspaket är självguidade vandringar, dvs. du vandrar själv eller tillsammans med någon eller några vänner och följer en ledbeskrivning eller guidebok som vi tillhandahåller. På detta vis kan ni anpassa takten utifrån era egna önskemål. Vi ser till att ditt bagage transporteras mellan boendena så att du kan njuta av vandringen fullt ut. Vi upprättar även en komplett resplan där du kan se förslag på anslutningsresor till och från vandringen. Uppstår några problem kan du alltid ringa vår jour. Under sidan ”Bra att veta” hittar du mer information om bokningsprocessen och förhoppningsvis svar på några av dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss om det är något du undrar över kring våra vandringspaket.

Naturturismföretagen

Vandra of Sweden är medlem i branschorganisationen Naturturismföretagen som arbetar för bättre förutsättningar att driva naturbaserad turism samt en hållbar utveckling av näringen.

Vi på Vandra

Stefan Krantz

Jag som har startat Vandra är Stefan Krantz och jag har 30 års erfarenhet inom rese- och turistbranschen. Mitt stora fritidsintresse för fjällnatur och vandring, samt min yrkeskunskap är det som gjort att jag valt att fokusera på vandringsresor.

Min första vandring gjorde jag med familj och släkt i Vindelfjällen. Sedan dess är jag fast i vandrandet och av att vara ute i naturen, gärna med höga berg runt omkring. Logistik har även legat mig varmt om hjärtat så efter några år som chaufför sökte jag mig till resebranschen. Det började med en kurs 1984 och innan kursen var klar hade jag arbete i Värmland. Under några år växlade jag mellan naturturism i Värmland och skidåkning i alperna. Detta ledde till arbete på resebyrå och så småningom blev det ett naturligt val att starta Vandra of Sweden. Jag trivs fantastiskt bra med att arbeta med vandring. När du hör av dig så hjälper jag dig gärna med din nästa vandringsresa, eller kanske din första.

Lotta Silfverstolpe

Mitt namn är Lotta och jag har arbetat på Vandra sedan våren 2016. I de yngre tonåren gav scoutlivet mig smak för att vara ute i naturen. Hajkerna var höjdpunkten och då blev det bl.a. vandring både i fjällnaturen i Jämtland-Härjedalen och i skogarna i Värmland. I vuxen ålder har jag vandrat på olika ställen både i Sverige och i Europa. Alperna har en särskild plats i mitt hjärta! Vandring är ett underbart sätt att koppla av och ladda batterierna. Dessutom njuter jag extra mycket av en god måltid efter en dag i naturen.

På bilden är jag på semester och då blev det så klart lite vandring. Det finns så mycket fantastiska platser att se och så många vackra leder att vandra. Just detta, att hitta nya vandringar och sedan få presentera dem för våra kunder är verkligen en rolig del av vårt arbete!

Lotta är tyvärr uppsagd på grund av nedgången i resebranschen och slutade sin anställning i april 2021. Vårt mål är att åter kunna anställa Lotta när krisen är över, för vi saknar henne väldigt mycket.

Emelie Årcén

Mitt namn är Emelie Årcén och jag arbetar sedan hösten 2013 på Vandra. Naturen har alltid varit en naturlig och betydelsefull del av mitt liv, och intresset startade redan som barn när jag likt många andra var med i scouterna. Vandring var dock något nytt för mig när jag började mitt arbete på Vandra. Efter en studieresa till Spanien och Camino Francés var jag såld! Jag har sedan dess fått uppleva och ta fram vandringar på Mallorca, i Andalusien och Galicien och självklart även i Sverige.

Det bästa med att vandra, enligt mig, är känslorna som bubblar upp inom dig när du vandrar i naturen och upplever nya saker varje dag. Hjärnan kopplas bort för en stund, du glömmer bort den ständiga uppkopplingen och stressen i vardagen – kroppen och känslorna tar över. Jag älskar det!

Emelie är tyvärr uppsagd på grund av nedgången i resebranschen och slutade sin anställning i juli 2020. Vårt mål är att åter kunna anställa Emelie när krisen är över, för vi saknar henne väldigt mycket.

Anna Kvick

Mitt namn är Anna och jag har arbetat på Vandra sedan 2015.
Efter några år som egenföretagare med choklad- och pralinbutik sadlade jag om och gick Akademi Båstads tvååriga Turism- och serviceutbildning. Utbildningen gav mig möjlighet att fortsätta med service, men nu i resebranschen. Sedan arbetsstarten på Vandra har jag gjort flera vandringar i Sverige och på Irland. Jag gillar verkligen att utveckla nya vandringspaket vilket ger mig kombinationen att vara ute på fältet och klura på kontoret.

På bilden är jag på Irland och vandrar längs Western Way – vilken upplevelse. Vi vandrade genom det storslagna landskapet, åt gott och tro det eller ej men solen sken hela veckan. Jag fram emot att få hjälpa dig till nya vandringsäventyr!

Anna är tyvärr uppsagd på grund av nedgången i resebranschen och slutade sin anställning i juni 2020. Vårt mål är att åter kunna anställa Anna när krisen är över, för vi saknar henne väldigt mycket.