Om oss

Vandra of Sweden är en resebyrå och arrangör som startades i januari 2003 av Stefan Krantz. 2010 ombildades firman till aktiebolag. Syftet med Vandra är att underlätta för dig som vill vandra på egen hand.

Vandra på egen hand

Alla våra vandringspaket är självguidade vandringar, dvs. du vandrar själv eller tillsammans med någon eller några vänner och följer en ledbeskrivning eller guidebok som vi tillhandahåller. På detta vis kan ni anpassa takten utifrån era egna önskemål. Vi ser till att ditt bagage transporteras mellan boendena så att du kan njuta av vandringen fullt ut. Vi upprättar även en komplett resplan där du kan se förslag på anslutningsresor till och från vandringen. Uppstår några problem kan du alltid ringa vår jour. Under sidan ”Bra att veta” hittar du mer information om bokningsprocessen och förhoppningsvis svar på några av dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss om det är något du undrar över kring våra vandringspaket.

Naturturismföretagen

Vandra of Sweden är medlem i branschorganisationen Naturturismföretagen som arbetar för bättre förutsättningar att driva naturbaserad turism samt en hållbar utveckling av näringen.

Vi på Vandra

Stefan Krantz

Jag som har startat Vandra är Stefan Krantz och jag har 37 års erfarenhet inom rese- och turistbranschen. Mitt stora fritidsintresse för fjällnatur och vandring, samt min yrkeskunskap är det som gjort att jag valt att fokusera på vandringsresor.

Min första vandring gjorde jag med familj och släkt i Vindelfjällen. Sedan dess är jag fast i vandrandet och av att vara ute i naturen, gärna med höga berg runt omkring. Logistik har även legat mig varmt om hjärtat så efter några år som chaufför sökte jag mig till resebranschen. Det började med en kurs 1984 och innan kursen var klar hade jag arbete i Värmland. Under några år växlade jag mellan naturturism i Värmland och skidåkning i alperna. Detta ledde till arbete på resebyrå och så småningom blev det ett naturligt val att starta Vandra of Sweden. Det jag älskar med att vandra är att det går sakta. Man ser saker på ett annat sätt, möter nya människor, man hinner med, har inte så bråttom , upplever naturen och känner dofter. Regn eller inte, allt har sin tjusning. Hör av dig så hjälper jag dig gärna med din nästa vandringsresa, eller kanske din första.

Sussi Hoffmann

Friluftsliv i alla dess former ligger mig varmt om hjärtat året om. Att vandra är för mig ett skönt och avkopplande sätt att upptäcka och njuta naturen på ett varsamt sätt.

När jag var liten var hela familjen ute i naturen varje helg. Vi upptäckte Kullaberg, Söderåsen, Pålsjöskog, Hallandsåsen och ibland var vi ända bort till Österlen. Vi vandrade i Alperna och Pyrenéerna. Svenska fjällen upptäckte jag ”på riktigt” första gången i Saltoluokta i Lappland. Jag blev faktiskt helt bergtagen.

Jag har över 30 års erfarenhet från besöksnäringen. Jag har varit allt från resesäljare, resebyråchef, marknads- och försäljningskoordinator till projektledare, föreläsare och tf digitalt ansvarig. Under 2003 – 2018 arbetade jag på Svenska Turistföreningen. Både i Abisko och Storulvån men även på huvudkontoret i Stockholm. Tillsammans med min man äger och driver jag STF Brantevik Råkulle Vandrarhem på Österlen.

Nu jobbar jag med Stefan för att få fler att upptäcka tjusningen med att vandra bekvämt och trygg. För det fiffiga med det är du kan fokusera helt på din vandring och på så sätt få en fantastisk upplevelse.