Om oss

Vandra of Sweden har ordnat vandringsarrangemang i 20 år. Vi hjälper dig som vill vandra på egen hand, utan guide och med lätt packning.

Alla våra vandringspaket är självguidade vandringar, dvs. du vandrar själv eller tillsammans med någon eller några vänner och följer en ledbeskrivning eller guidebok som vi tillhandahåller. På detta vis kan ni anpassa takten utifrån era egna önskemål. Vi ser till att ditt bagage transporteras mellan boendena så att du kan njuta av vandringen fullt ut. Vi upprättar även en komplett resplan där du kan se förslag på anslutningsresor till och från vandringen. Uppstår några problem kan du alltid ringa vår jour. Under sidan ”Bra att veta” hittar du mer information om bokningsprocessen och förhoppningsvis svar på några av dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss om det är något du undrar över kring våra vandringspaket.

Naturturismföretagen

Vandra of Sweden är medlem i branschorganisationen Naturturismföretagen som arbetar för bättre förutsättningar att driva naturbaserad turism samt en hållbar utveckling av näringen.

Vi på Vandra

Sussi Hoffmann

Friluftsliv i alla dess former ligger mig varmt om hjärtat året om. Att vandra är för mig ett skönt och rofyllt sätt att upptäcka och njuta naturen på ett varsamt sätt.

När jag var liten var hela familjen ute i naturen varje helg. Vi upptäckte Kullaberg, Söderåsen, Pålsjöskog, Hallandsåsen och ibland var vi ända bort till Österlen. Vi vandrade i Alperna, Dolomiterna och Pyrenéerna. Svenska fjällen upptäckte jag ”på riktigt” första gången i Saltoluokta i Lappland. Jag blev faktiskt helt bergtagen. Fjällen är som havet - frihet!

Jag har över 30 års erfarenhet från besöksnäringen. En bransch jag verkligen brinner för. Under 2003 – 2018 arbetade jag på Svenska Turistföreningen. Både i Abisko och Storulvån men även på huvudkontoret i Stockholm med kommunikation och försäljning. Tillsammans med min man äger och driver jag STF Brantevik Råkulle Vandrarhem på Österlen.

Från den 1/11 2022 äger jag tillsammans med Hans Vandra of Sweden. Vi vill få fler att upptäcka tjusningen med att vandra bekvämt och tryggt. För det fiffiga med det är att du kan fokusera helt på din vandring och på så sätt få en fantastisk upplevelse.

Hans Rynnel

Några kanske känner igen mig som havskajakinstruktör från någon av många turer eller kurser i Stockholms skärgård eller lite varstans bland annat Grönland.

Andra skulle hävda att de haft mig som lärare på universitetet eller på gymnasiet.

De som hävdar att de träffat mig som vandrarhemsvärd på Brantevik har också alldeles rätt. De senaste åren har jag drivit STF Brantevik Råkulle vandrarhem tillsammans med Sussi.

Jag gillar alla former av friluftsliv och vandring är för mig själva grunden. Som tonåring vandrade jag sträckningar av den då helt nya Skåneleden. Det blev fjällturer i skandinavien, dagsturer och helgturer hemmavid, vandringar längs olika leder i Europa och långa turer gärna på avlägsna platser som till exempel i Kanada eller Marocko. På vintern gillar jag skidåkning och de senaste åren helst längdåkning. Att åka Vasaloppet håller på att bli en tradition.

Framöver har jag det sanna nöjet att få hjälpa dig till spännande och berikande vandringsupplevelser här på Vandra.

Väl mött!
Hans

Lotta Silverstolpe

När man som jag växte upp i Stockholms innerstad var det inte självklart att hitta ut i naturen. Lyckligtvis tog mina föräldrar med mig till scouterna som la grunden till mitt friluftsintresse. Det blev många turer ute i naturen, främst till fots, men vi fick även prova på paddlingsturer.

I vuxen ålder har jag vandrat på olika ställen både i Sverige och i Europa. Senast blev det ensamvandring från Abisko till Vakkotavare, en fantastisk energiboost! Fjäll och alper har en särskild plats i mitt hjärta. En dag i bergen är alltid en bra dag, oavsett om det är till fots eller med skidor på fötterna.

Jag njuter av vandringens lugna tempo då jag hinner i kapp mig själv. Då det finns tid för såväl reflektion som långa ostörda samtal. Eller tid att bara njuta av nuet och vackra vyer.

Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med ekonomi, men sedan några år har jag lyckan att få arbeta med mitt stora intresse här på Vandra. Att få hjälpa våra kunder att hitta sin bästa vandringsupplevelse är otroligt roligt. Att därutöver få hitta nya vandringspärlor och presentera dem för dig som kund är som grädde på moset. Det finns så mycket fantastiska platser att se och så många vackra leder att vandra.

Jag ser fram emot att få hjälpa dig att hitta ditt guldkorn bland alla våra vandringspaket!

Stefan Krantz

Mitt stora fritidsintresse för fjällnatur och vandring, samt min yrkeskunskap är det som gjort att jag valt att fokusera på vandringsresor. Det var även det som gjorde att jag startade Vandra. Nu har jag med trygg hand lämnat över ägandet och driften av Vandra till Hans och Sussi. Jag kommer dock inte att lämna verksamheten helt utan finnas med i bakgrunden ännu någon tid.

Min första vandring gjorde jag med familj och släkt i Vindelfjällen. Sedan dess är jag fast i vandrandet och av att vara ute i naturen, gärna med höga berg runt omkring. Logistik har även legat mig varmt om hjärtat så efter några år som chaufför sökte jag mig till resebranschen. Det började med en kurs 1984 och innan kursen var klar hade jag arbete i Värmland. Under några år växlade jag mellan naturturism i Värmland och skidåkning i alperna. Detta ledde till arbete på resebyrå och så småningom blev det ett naturligt val att starta Vandra of Sweden.

Det jag älskar med att vandra är att det går sakta. Jag ser saker på ett annat sätt, möter nya människor, jag hinner med, har inte så bråttom , upplever naturen och känner dofter. Regn eller inte, allt har sin tjusning. Hör av dig så hjälper vi dig gärna med din nästa vandringsresa, eller kanske din första.