Om oss

Vi på Vandra har valt ut vandringsarrangemang i Sverige och Europa som vi själva tycker passar bra för vandring på egen hand med bokat boende och bagagetransport. Vi vill hjälpa dig att hitta bästa vandringen utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Vandra på egen hand

Vandra erbjuder självguidade vandringar med bokat boende och bagagetransport i Sverige och Europa. Det innebär att du vandrar på egen hand, antingen själv eller med dem som du gärna är ute tillsammans med till exempel vänner eller familjen.

Vi ordnar det praktiska

Du bär bara din lätta dagsryggsäck med det nödvändigaste för dagen. Vi på Vandra ordnar allt det praktiska med ledbeskrivningar, kartor, boende och bagage. Bekvämt och flexibelt med full frihet att upptäcka i din egen takt.

Ledbeskrivning och kartor

När du går en självguidad vandring följer du en vandringsled med hjälp av en ledbeskrivning och kartor som visar vägen. Du får också digitala GPX-filer som du laddar ner i mobilen.  Känner du dig bekväm med kartläsning och har en normal orienteringskänsla brukar det gå hur bra som helst.

Bokat boende

Vi på Vandra bokar alltid boende till dig längs vandringsleden. Enkelt och smidigt när du vet var du ska du ska bo varje kväll.

Bagagetransport

I alla våra vandringar ingår bagagetransport mellan dina boenden. Du lämnar ditt huvudbagage på morgon och när du kommer fram väntar ditt bagage på dig på ditt nya boende. Du behöver bara en dagsryggsäck med det nödvändigaste för dagen. Bekvämt och enkelt.

Valfri startdag

Du väljer själv när du vill starta och avsluta din självguidade vandring. Full flexibilitet gäller. Transporten till och från vandringsleden ordnar du själv.

Jourservice om du behöver hjälp

Som vandrare hjälper det att vara lite nyfiken, flexibel och uppmärksam eftersom naturen är föränderlig och ibland händer det oförutsedda saker. Att vara lite anpassningsbar och lösningsorienterad är ingen nackdel.  Ibland är det en del av äventyret att gå lite fel, hitta tillbaka eller be lokalbefolkningen om hjälp. Det kan såklart kännas lite läskigt men vår erfarenhet är att alla som du möter längs din vandring är välvilligt inställda och vill hjälpa. Om något oförutsett händer och du behöver akut hjälp har vi en jourservice som du alltid kan nå.

Ny erfarenhet

Om du aldrig gjort en självguidad vandring tidigare kommer du efter de första dagarna att få grepp om hur det är. Alla våra förstagångsvandrare vittnar om att det tar en stund att få koll men sen känns det tryggt och känslan är att de fått en ny erfarenhet. Så tillsammans med din nyfikenhet och det material du får med dig kommer du hitta vägen och ha en härlig vandring.

Naturturismföretagen

Vandra of Sweden är medlem i branschorganisationen Naturturismföretagen som arbetar för bättre förutsättningar att driva naturbaserad turism samt en hållbar utveckling av näringen.

Vi på Vandra

Sussi Hoffmann

Friluftsliv i alla dess former ligger mig varmt om hjärtat året om. Att vandra är för mig ett skönt och rofyllt sätt att upptäcka och njuta naturen på ett varsamt sätt.

När jag var liten var hela familjen ute i naturen varje helg. Vi upptäckte Kullaberg, Söderåsen, Pålsjöskog, Hallandsåsen och ibland var vi ända bort till Österlen. Vi vandrade i Alperna, Dolomiterna och Pyrenéerna. Svenska fjällen upptäckte jag ”på riktigt” första gången i Saltoluokta i Lappland. Jag blev faktiskt helt bergtagen. Fjällen är som havet - frihet!

Jag har över 30 års erfarenhet från besöksnäringen. En bransch jag verkligen brinner för. Under 2003 – 2018 arbetade jag på Svenska Turistföreningen. Både i Abisko och Storulvån men även på huvudkontoret i Stockholm med kommunikation och försäljning. Tillsammans med Hans drev jag tidigare STF Brantevik Råkulle Vandrarhem.

Från den 1/11 2022 äger jag tillsammans med Hans Vandra of Sweden. Vi vill få fler att upptäcka tjusningen med att vandra bekvämt och tryggt. För det fiffiga med det är att du kan fokusera helt på din vandring och på så sätt få en fantastisk upplevelse.

Hans Rynnel

Några kanske känner igen mig som havskajakinstruktör. Andra skulle hävda att de haft mig som lärare på universitetet eller på gymnasiet.
De som påstår att de träffat mig som vandrarhemsvärd på Brantevik har också alldeles rätt.

Jag gillar alla former av friluftsliv. Vandring är för mig själva grunden. Som tonåring vandrade jag sträckningar av den då helt nya Skåneleden. Det blev fjällturer i Skandinavien, dagsturer och helgturer hemmavid, vandringar längs olika leder i Europa och långa turer på avlägsna platser i världen. På vintern gillar jag skidåkning.

Framöver har jag det sanna nöjet att få hjälpa dig till spännande och berikande vandringsupplevelser här på Vandra.

Lotta Silfverstolpe

När man som jag växte upp i Stockholms innerstad var det inte självklart att hitta ut i naturen. Lyckligtvis tog mina föräldrar med mig till scouterna som la grunden till mitt friluftsintresse. Det blev många turer ute i naturen, främst till fots, men vi fick även prova på paddlingsturer.

I vuxen ålder har jag vandrat på olika ställen både i Sverige och i Europa. Senast blev det ensamvandring från Abisko till Vakkotavare, en fantastisk energiboost! Fjäll och alper har en särskild plats i mitt hjärta. En dag i bergen är alltid en bra dag, oavsett om det är till fots eller med skidor på fötterna.

Jag njuter av vandringens lugna tempo då jag hinner i kapp mig själv. Då det finns tid för såväl reflektion som långa ostörda samtal. Eller tid att bara njuta av nuet och vackra vyer.

Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med ekonomi, men sedan några år har jag lyckan att få arbeta med mitt stora intresse här på Vandra. Att få hjälpa våra kunder att hitta sin bästa vandringsupplevelse är otroligt roligt. Att därutöver få hitta nya vandringspärlor och presentera dem för dig som kund är som grädde på moset. Det finns så mycket fantastiska platser att se och så många vackra leder att vandra.

Jag ser fram emot att få hjälpa dig att hitta ditt guldkorn bland alla våra vandringspaket!

Anna Kvick

Ända sedan jag som liten var med i Friluftsfrämjandet har jag älskat naturen. Då fick jag lära mig att värna om naturen och njuta av allt den har att erbjuda. Att genom lek och nyfikenhet upptäcka och uppleva olika naturmiljöer var och är fortfarande roligt.

Genom åren har jag fått möjligheten att vandra på många fantastiska platser, framför allt i Sverige, men även utomlands. Att få uppleva den svenska naturen på nära håll tycker jag är speciellt och jag gillar att få upptäcka det som finns ”runt knuten”.

På bilden är jag på Irland och vandrar längs Western Way – vilken upplevelse. Vi vandrade genom det storslagna landskapet, åt gott och tro det eller ej men solen sken en stund varje dag hela veckan och inte en droppe regn!

På Vandra får jag möjligheten att hjälpa dig och andra att hitta sina drömäventyr. Jag ser verkligen fram emot att hjälpa dig hitta din nästa vandringsupplevelse, oavsett om du vill uppleva den svenska naturen eller utforska andra delar av världen. Tillsammans hittar vi den perfekta vandringen för dig.