Vanliga frågor

Vilka datum kan jag resa?

Du väljer själv vilket paket och vilket startdatum som passar dig bäst, inom den specifika ledens reseperiod. Vi rekommenderar dig att undersöka om det finns lämpliga anslutningar under aktuella datum. Vi bokar sedan in dig enligt dina önskemål och förser dig med all information du behöver för att på egen hand kunna genomföra vandringen.

Ingår anslutningsresor i priset?

Varken flyg- eller tågresor ingår i våra grundpaket. Dock hjälper vi dig gärna att hitta lämpligt flyg eller ger dig tips om hur du kan resa med tåg om du så önskar. Vi kan även hjälpa till med att leta upp bra transportmöjligheter med buss/tåg/taxi mellan flygplats/tågstation och vandringsled.

När och hur sker betalningen?

När ett vandringspaket har blivit bokat och bekräftat betalas en anmälningsavgift inom 10 dagar från bekräftelse. Har du bokat flyg, tåg, avbeställningsförsäkring och/eller andra ej avbokningsbara tillägg genom oss betalas även detta i samband med anmälningsavgiften. Slutlikviden betalas senast 45 dagar innan avresa. Du kan betala din resa via Bankgiro eller med kort (VISA eller Mastercard). Vill du betala med kort använder du länken i bekräftelsemailet alternativt kan du lämna dina kortuppgifter till oss via telefon.

Kan man lägga till extranätter under vandringen?

Absolut! Vill du ha en extra övernattning någonstans längs leden måste detta bokas in direkt vid bokningstillfället. Det går alltså inte att boka in en vandring enligt grundpaketet, och på plats bestämma sig för att stanna en extra natt någonstans i mitten. Vi kan vara behjälpliga med att boka in extranätter, antingen före, i mitten eller i slutet av din vandring.

Kan jag vandra i mina vanliga gymnastikskor?

Naturligtvis beror det lite på vilken led du ska vandra och vilket underlag det är. Att du utan problem kan vandra en lång tur i hemmamiljö med dina gymnastikskor, behöver inte betyda att det fungerar lika bra längs vandringsleden. Det är ofta flera långa vandringsdagar efter varandra, och om man inte har bra skor eller kängor så är det lätt att få problem med fötterna efter ett par dagar. Vi brukar därför alltid rekommendera våra vandrare att välja skor/kängor med omsorg och försöka hinna gå in dessa innan avresa.

Kommer jag att klara av vandringen?

Våra vandringar är graderade med svårighetsgraderna mycket lätt, lätt, medel, utmanande och krävande. Under fliken Svårighetsgrad kan du läsa mer om vad de olika svårighetsgraderna innebär. Du får då en uppfattning om vilka utmaningar vandringen kan innehålla, och utifrån det avgöra om du klarar av vandringen eller inte. Har du frågor om någon specifik led är du varmt välkommen att höra av dig till oss, så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Kan jag köpa presentkort hos Vandra?

Ja, det går utmärkt att köpa presentkort hos oss. Summan bestämmer du. Maila eller ring oss så hjälper vi dig vidare.

Andra funderingar?

Tveka aldrig att höra av dig till oss om du har andra funderingar. Du är alltid hjärtligt välkommen.