Kanarieöarna

Upptäck Kanarieöarna bortom turiststråken

Upptäck de vackra och genuina delarna av Kanarieöarna. Välj en vandringsresa hit.

Mer info

El Hierro

6 vandringsdagar
Pris från 11.295 :-

Gran Canaria

6 vandringsdagar
Pris från 10.740 :-

La Gomera

6 vandringsdagar
Pris från 7.700 :-

Teneriffa

6 vandringsdagar
Pris från 12.000 :-

Tuffare än vad man kan tro

Det är många som varje år reser till Kanarieöarna och bor i någon av de stora turistorterna. Detta gäller särskilt resor till Gran Canaria eller Teneriffa. Men då riskerar de att missa mycket av det fina som Kanarieöarna egentligen har att erbjuda. Det finns fantastiskt vacker och omväxlande natur i såväl bergen som närmare kusten. Dessutom tar din vandringsresa på Kanarieöarna dig till undanskymda byar och boenden där du kan njuta av stillhet, frisk luft och god mat. Vandringarna är bitvis ganska utmanande vad gäller höjdskillnader och branter. Känner du oro för höjder, hör av dig till oss så guidar vi dig till rätt vandringar.

Vulkanöar med en mångfacetterad natur

Kanarieöarna, det finns sju till antalet, är sprungna ur vulkaner. Naturen är därför mycket speciell med torra och karga områden med vulkansten framför allt i kustområdena, blandat med frodig grönska och ett fuktigare klimat på högre höjder. Växtligheten är en blandning mellan skira blommor, gräs, kaktusar, agaveplantor, palmer och skogsområden. Därtill ser man många odlingar av frukt, då främst bananer, ananas, papaya. Utöver den varierade grönskan hittar du också sandstränder, både vita och svarta (lavastenssand). På flera ställen finns även naturliga pooler som har skapats av dåtida lavaströmmar. Det finns alltså goda själ till att Kanarieöarna har 4 Nationalparker och 6 Biosfärreservat. Och allt är omringat av det klarblåa havet!

Vilken av öarna ska du välja?

Det kan vara svårt att välja mellan öarna, de är alla fina destinationer. La Gomera är den grönaste av öarna. El Hierro är den gömda juvelen med mycket få turister. På Teneriffa upplever du såväl stillsamma vandringar som mer livliga orter. Gran Canaria visar sig från sin bästa sida med fina byar, bra boenden och fantastiska vyer. Större delen av vandringarna går på natursköna vandringsstigar och grusvägar oavsett vilken av öarna du väljer.

Vandring på Kanarieöarna

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

El Hierro

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

El Hierro, 3 - 13 januari 2022

Alltid serviceminded och snabba.

Det skiljde lite mellan Vandras info och verkligheten på några ställen. Två restauranger var t e x ombokade. Ralfs engelska led-info kan behöva uppdateras, det verkade vara vissa översättningsfel, t e x in i El Pinar (text saknas?) och ut mot Restinga (t ex stod det "straight" när det borde stått "right" vid någon vägkorsning). Det ledde till lite onödig osäkerhet. Annars väldigt detaljerad och relevant beskrivning.

Vandringsresan var som en god kombo av kultur- och fjällvandring. Omväxlande mycket enkel vandring med rejäla upp och nerturer. Det krävs hyfsat säkra vandringsfötter nerför, ofta på stenar med rullgrus. Inga problem för oss, men det fanns andra vandrare som onekligen blev utmanade av det. Sista dagens 1250 höjdmeter ner till Las Playas och Parador Nacional var helt fantastiska. Utsikten var magisk och vädret helt perfekt! Några dagar var vädret dock inte riktigt på topp. Cirkelvandringen vid Sabinosa fick ställas in p g a regn och dimma och blev i stället en strandvandring i vulkanlandskap + musei-besök. Vi och Ralf var helt eniga om denna ändring av säkerhetsskäl, men ändå lite tråkigt att missa El Hierros "signum-träd".

Frukosten i Frontera flyttades, så vi hade närmare 2 km att gå enkel väg. Det kändes väl sådär, särskilt som vi bodde där tre nätter. Närmare 1 mils extra vandring till o från frukost alltså ;-) Annars funkade bagagetransporter och transfers perfekt. Maten vi serverades på El Hierro var omväxlande och god. Vi fullkomligt älskade deras rökta ost.

En perfekt vandringsresa i pandemitider. Få turister och mycket trevliga invånare som alla verkade ta covid-restriktionerna på stort allvar.

Margareta Ivarsson

El Hierro, 22 - 29 dec 2021

Fick bra hjälp av Stefan på Vandra även när jag behövde stöd runt resan i det som egentligen låg utanför hans åtagande.

Mycket omfattande info om allt!

Ralf hade bokat in oss på bra ställen med varierande grad av mysighet och t o m lyx på Parador hotel. Trevliga lokala restauranger/barer. Väskorna stod så fint och väntade på vårt rum för natten.

Jag har redan rekommenderat Vandra till mina vänner. Toppen arrangemang! Skönt slippa bära packningen och fr a skönt att slippa gå i en stor grupp med andra!! Jättenöjd!

Marianne Kockum

El Hierro, 22 - 29 dec 2021

Mycket fint valda vandringar så vi fick se olika växtzoner. Mycket bra boende och service.

Inger Nätterlund Berg

El Hierro, 22 - 29 dec 2021

Hej Stefan
Vi har haft det toppen och alla förväntningar är överträffade👌🙌
Än så länge märker vi inte av Covid (tydligen är El Hierro hittills mindre drabbad än de andra öarna) annat än munskyddstvång inomhus.
Vandringen är mera krävande än vi är vana vid hemifrån m t på många branta upp-och nedstigningar, ibland halt vid regn. Stavar!! Vi struntade i våra, då vi ville slippa specialbagage om det var kaos på Arlanda(gick smidigare än vi trott), men vi fick låna av Ralf lyckligtvis. Finns ej att köpa här.
Annars är det bara att njuta. Av lugn och stillhet, vacker och varierande natur, mycket få turister och vänliga människor överallt.
Nu sitter vi på balkongen och lyssnar till havet som bryter in mot stranden och blir hämtade till färjeläget vid lunchtid. Få se om vi kan upptäcka Delfiner vid överfarten.

Gott Nytt År, så hörs vi nog mera

Marianne och Inger

P.S. En annan grej; det är stora temperaturskillnader beroende på höjd över havet och kan vara rätt kallt på kvällar/nätter (de flesta boenden är ju en bit upp i bergen), så vi var glada att vi hade med oss både fleece och dunjacka😜 D.S.

El Hierro, 28 jan - 4 feb 2020

Avreseinformation och ledbeskrivningar var mycket bra & heltäckande info. Det enda som kan förbättras är att ledbeskrivningarna kan uppdateras i förhållande till&med utnyttjande av existerande leder. Ibland fanns dessa välmärkta i naturen men inget/lite stod i beskrivningen om detta. Och en vandring var fel angiven sträcka (El Pinar-Restinga, Ralf ska ha meddelat er, hör av er annars. Obs! felangiven både i ert material och i Ralfs.)

Vandringsresan var mycket välplanerad & varierad. Bra beskrivning av svårighetsgrad&utmaningar. Vi upplever att vi fick valuta för pengarna och är mycket nöjda, rekommenderar både El Hierro som vandringsmål och Vandra som arrangör! Ralf på El Hierro är en pärla. Bra boende. Logistiken fungerade perfekt. Bra frukostar. Middagarna från helt Ok till delikata.

Eva Weibull

Hej Eva!
Tack för att du säger ifrån om de felaktigheter du har hittat. Vår samarbetspartner Ralf och vi själva har nu uppdaterat ledbeskrivningen så att det ska stämma.
/Lotta, Vandra

Gran Canaria

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Gran Canaria, januari 2023

Mycket vackert bergsområde att vandra i.

Det var lite överraskande med bitvis mycket branta klättringar över stenblock och nedfallna träd att krypa under eller klättra över, men oftast var det välfungerande stigar. Bra upplägg och vandringsförslag. Skönt att ha boende och transporter bokade. Svårt att följa beskrivningen i den svartvita lilla foldern för varje dag. Tur att vi hade Appen och kunde se när vi gått fel.

Trevliga taxichaufförer som var vana att skjutsa till de olika etapperna och kunde ge information om lederna. Fantastisk fransk kocka på El Refugio i Cruz de Tejeda - bästa maten på resan!! Las Longueras utanför Agaete var ett mycket vackert boende med odlingar och promenadvägar i hela dalgången.

Vi har tidigare vandrat med Vandra och uppskattar att de är snabba, ger bra information och service samt att det går att nå dem på telefon. Tack för denna gång.

La Gomera

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

La Gomera, februari 2023

Helt fantastisk resa. Trevliga boenden och allt fungerade till 100%..

Vi fick mycket bra information från Vandra. Vi ser framemot resan till Madeira om 4 veckor.

Teneriffa

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!