Teneriffa, 7 nätter

Upptäck öns mångfald längs magnifika bergs- och kuststigar

En vandring på Teneriffa är en mångfacetterad upplevelse! Från den brusande Atlanten i nordväst, tar vandringen dig genom ett fascinerade bergslandskap med svarta vulkanklippor till den soliga sydvästkusten. På vägen passerar du genom flera vegetationszoner, alla med sin speciella charm. Du bor såväl i stilla bergsbyar som i livligare orter vid havet. Vandringsveckan börjar i den charmiga kuststaden Garachico vid den gröna norra kusten. Flera av vandringarna kan du anpassa genom att välja ett svårare eller lättare alternativ. Oavsett vilket av alternativen du väljer, så tar vandringen dig bort från de stora turistorterna och låter dig upptäcka det genuina Teneriffa. Som avslutning på veckan väntar en härlig tur i naturparken Corona Forestal, som gränsar till ön största nationalpark Parque Nacional del Teide. Allt som oftast en vandring ovan molnen!

Reseperiod

Under 2021 kan du starta din resa torsdag, lördag eller söndag inom följande period: 3 jan – 12 dec

Teneriffa, 7 nätter

Se pris och boka
Garachico – Vilaflor 6 vandringsdagar Total sträcka 74 km Svårighetsgrad 3,7/5 Avresa :se reseperioder Från 9.400 :-
 • Fantastiska vyer över berget Teide
 • Imponerande svarta vulkanklippor
 • Rofyllda små bergsbyar och livligare kustorter
 • Varierad vandring längs såväl kusten som i bergen
 • Naturparken Corona Forestal
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Garachico
Dag 2: Cirkelvandring runt Garachico, 14 km
Dag 3: Lokalbuss till Los Silos, vandring till Santiago del Teide, 11 km
Dag 4: Transfer till vald startpunkt, cirkelvandring i Tenobergen, 13 km
Dag 5: Vandring Santiago del Teide – Los Gigantes, 9 km
Dag 6: Transfer till Adeje, vandring till Arona samt transfer till Vilaflor, 14 km
Dag 7: Cirkelvandring Vilaflor, 13 km
Dag 8: Hemresa

Total sträcka att vandra: 74 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Garachico

Du anländer till Teneriffas norra eller södra flygplats varifrån du tar en buss eller förbeställd transfer till Garachico på nordvästkusten. Väl framme känner du kanske för ett dopp i en av de naturliga poolerna som skapats av lavaströmmar eller så strosar du runt i den fina staden. I de gamla delarna finns vackra hus, kyrkor och fortet ”Castillo San Miguel”.

Dag 2 – Cirkelvandring Garachico

Leden är välmarkerad och stigningen bitvis brant. Leden går i serpentinsvängar uppför i den steniga terrängen. Första anhalt är San Juan del Reparo där du belönas med en hänförande utsikt över staden, Atlanten och Teneriffas norra kustlinjen. Välj om du vill fortsätta upp genom vulkanlandskapet och gles barrskog till kapellet Ermita de San Francisco. Du vandrar åter till Garachico angtingen via serpentinstigar eller via byn Tanque. Området är bördigt och du kommer att se färggranna blommor, kaktusar och agaveplantor längs vägen.

Utmanande, 14 km, + 990, – 990

Dag 3 – Lokalbuss till Los Silos, vandring till Santiago del Teide

Ta lokalbussen till Los Silos som ligger lite längre västerut längs kusten. Härifrån startar vandringen längs en åsnestig upp i bergen. Du går genom den avsides belägna Cuevas Negrasravinen. Snart fortsätter vandringen in i skuggan i en laurisilvaskog till den stilla bergsbyn Erjos. Du fortsätter upp till bergskammen med fantastisk utsikt över El Teide. Vandringen blir sedan bekvämare och går genom skog och längs steniga stigar. Vinodlingar kantar vägen innan du når Santiago del Teide.

Utmanande, 11 km, + 990 meter, – 250 meter

Dag 4 – Cirkelvandring i Tenobergen

Vandringen fortsätter längs Teneriffas mest populära vandringsled genom naturparken i Tenobergskedjan. Bergskedjan delar ön i två delar, den södra karga delen och den norra bördiga delen. Starta uppför längs åsnestigen ”Callejon de Teno” tills du når Teno Alto. Du fortsätter sedan längs bergskammen till Tabaibapasset längs en mycket vacker höghöjdsled. Leden bjuder på extraordinära vyer över Teneriffas västra kust och den mäktiga Mascaravinen med dess svarta klippor.

Stigen är smal, men lätt att vandra. Känner du oro inför höjder kan denna vandring upplevas obehaglig.

Utmanande, 13 km, + 900 meter, – 500 meter

Dag 5 – Vandring Santiago del Teide – Los Gigantes

Idag följer du leden ”Camino de Santiago de Tenerife”, en historisk led från Santiago del Teide till Los Gigantes. Vandringen går längs fina stigar på mestadels bra underlag. Omgivningarna växlar mellan karg terräng och terrasserade odlingsfält. Vid utsiktspunkten Archipenque kan du ta en paus och släcka törsten samtidigt som du njuter av utsikten över grannön La Gomera. Natten spenderar du i den livliga kuststaden Los Gigantes.

Medel, 9 km, + 0 meter, – 800 meter

Dag 6 – Transfer till Adeje, vandring till Arona samt transfer till Vilaflor

Dagen börjar med en transfer till den fina byn Adeje uppe i bergen. Här startar din vandring längs djurstigar som går upp i bergen. Du vandrar längs serpentinstigar kantade av kaktusar och agaveplantor. Vandringen går högt, så du får fina vyer över såväl kusten som de djupa ravinerna. Du avslutar i Arona där en transfer tar dig till ditt boenden.

Utmanande, 14 km, + 750 meter, – 300 meter

Dag 7 – Cirkelvandring Vilaflor

Vandring i naturparken Corona Forestal. Låt dig inte luras om det är molnigt när du startar vandringen, det finns nämligen en mycket stor chans att du kommer att hitta solen på andra sidan molnen! Leden tar dig uppåt till en utsiktspunkt 1 800 m.ö.h. Här kan du se underliga klippformationerna som påminner om ett månlandskap. Du vandrar i en karg miljö med sandstensgrus och barrträd, en tvär kontrast till miljöerna tidigare dagar. Vandringen går på fina stigar tillbaka till Vilaflor.

Medel, 13 km, + 600 meter, – 600 meter

Dag 8 – Hemresa

Efter frukost är det dags för hemfärd, om du inte väljer att stanna ytterligare några dagar på Teneriffa eller någon av de andra Kanarieöarna.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 7 nätter boende inklusive frukost i Garachico (2 nätter), Santiago del Teide (2 nätter), Los Gigantes och Arona/Vilaflor (2 nätter)
 • Transfer enligt program
 • Middag i Los Gigantes
 • Bagagetransport mellan övernattningarna
 • Ledbeskrivning med kartor, engelsk text
 • GPX-filer kan fås på förfrågan
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resor mellan Skandinavien och Teneriffa
 • Lunch och middag alla dagar
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Lokala skatter

Tillval

Extra nätter

Extranätter i Garachico
Från 1 020:-/person i dubbelrum
Från 1 595:-/person i enkelrum

Extranätter i Arona/Vilaflor
Från 890:-/person i dubbelrum
Från 1 390:-/person i enkelrum

Transfer till och från flygplatsen

Transfer från Teneriffa södra flygplats – Garachico, pris per person: Från 1 720:-
Transfer från Arona/Vilaflor – Teneriffa södra flygplats: Kontakta oss för pris

Extra uppsättning guidebok och ledbeskrivning

I vandringspaketet ingår en guidebok och ledbeskrivning per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare guideböcker och ledbeskrivningar.
Kostnaden är 585:- per extra uppsättning.

Boende

Du bor i fyra olika orter på fina Casa Rurales eller hotell. Rummen har sängkläder, handduk och badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokat boende. Vi bokar dig då på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfer kan då tillkomma.

Det är relativt ovanligt med trippelrum med tre separata ordinarie sängar på boendena längs leden. Trippelrum kan därför innebära att en extrasäng sätts in i ett dubbelrum, dvs den tredje sängen kan var av enklare slag. Om det inte finns trippelrum tillgängliga bokar vi in er i ett dubbelrum och ett enkelrum. Ett tillägg tillkommer då för enkelrummet.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 3,7 / 5
 • Vandringen är till medel – utmanande. 2 dagar klassificeras som medel och 4 dagar som utmanande. Du kan göra vandringen lättare genom att avstå cirkelvandringarna och istället lägga in vilodagar eller välja ett enklare vandringsalternativ.
 • Leden varierar mellan naturstigar, djurstigar, grusvägar och mindre asfalterade vägar.
 • Det är en hel del brant vandring uppför och nedför på löst, stenigt och ojämnt underlag. Det kan bitvis vara halt om det är regnigt. Vandringsstavar rekommenderas.
 • Längs vandringen finns partier som kan upplevas som hissnande. Vissa av dagarna finns alternativa vandringsvägar för att undvika de hissnande partierna.
 • Lederna är till största delen markerade. Färg på markeringarna varierar. Bitvis kan det vara långt och ojämnt avstånd mellan markeringarna och dessa kan vara svåra att se. Det är dock inte svårt att följa leden om du följer med i ledbeskrivningen. GPX-filer för vandringarna kan erhållas utan kostnad.
 • Underlaget fördelar sig mellan asfalt 32% och naturstigar/grusvägar 68%.
 • Total sträcka att vandra är 74 km fördelat på 6 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Flyg

Du tar dig till Teneriffa med flyg och landar antingen på Tenerife Sur (södra flygplatsen) eller Tenerife Norte (norra flygplatsen).

Bussanslutning till startorten

Oavsett vilken av flygplatserna du anländer till, så kan du välja mellan att ta en buss till startorten Garachico eller beställa en förbokad transfer via Vandra.

Tenerife Sur – Garachico

Buss från Tenerife Sur tar ca 2,5 timmar, se vidare www.titsa.com. En förbokad transfer tar ca 1,5 timme.

Tenerife Norte – Garachico

Buss från Tenerife Sur tar ca 2 timmar, se vidare www.titsa.com. En förbokad transfer tar ca 1 timme.

Bussanslutning från slutorten

Oavsett vilken av flygplatserna du reser från, så kan du välja mellan att ta en buss från slutorten Arona/Vilaflor eller beställa en förbokad transfer via Vandra.

Arona/Vilaflor – Tenerife Sur:

Buss till Tenerife Sur tar ca 1,5 timmar, se vidare www.titsa.com. En förbokad transfer tar ca 45 minuter.

Arona/Vilaflor – Tenerife Norte:

Buss från Tenerife Sur tar ca 2,5 timmar, se vidare www.titsa.com. En förbokad transfer tar ca 1,5 timme.

Väderkalender

Teneriffa har ett behagligt klimat året om, men det varierar en del mellan årstiderna. Generellt sett är sydkusten varmare och torrare än nordkusten och de högre delarna av ön. Det regnar mer på norra delen av ön, vilket också gör den grönare och vackrare. Om det regnar så sker det mest mellan november – februari, men det blir sällan riktig kallt. Lägsta temperatur på vintern brukar var 14 – 16 grader. På sommaren, juni – september, blir det å andra sidan riktigt varmt, vanligtvis runt 30 – 35 grader. Vattnet inbjuder till bad året om.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led