Gran Canaria, 7 nätter

Upptäck vackra Gran Canaria med sin frodiga och dramatiska natur

En vandring på Gran Canaria tar dig bortom de stora turiststråken och låter dig upptäcka den gröna och frodiga norra delen av ön. Till skillnad från den södra turisttäta delen av ön inbjuder den norra delen till lugn och stillhet. Från flygplatsen i Las Palmas de Gran Canaria åker du mot nordväst till den vackra Agaetedalen. En ljuvlig grön dal full av plantager med bananer, apelsiner och avocado. Den djupt gröna växtligheten står i härlig kontrast till den färggranna bougainvillean och de vita husen. Den branta kustlinjen stupar brant ner i Atlanten. Under din vandringsvecka på Gran Canaria kommer du att vandra i bergsterräng och i raviner, på högplatåer och genom lagerträdsskogar. Mandelträd och kaktuspäron pryder också omgivningarna.

Vandringarna är ganska ansträngande. Känner du att du vill vila någon dag går det bra då du bor ett par tre nätter på samma ställe och därför kan anpassa hur många dagar du vill vandra. En del av etapperna kan upplevas som obehagliga om du lider av höjdrädsla.

Gran Canaria, 7 nätter

Se pris och boka
Agaete/Las Nieves – La Lechuza 6 vandringsdagar Total sträcka 69 - 90 km Svårighetsgrad 3,5/5 Avresa dagligen 1 jan - 18 dec Från 8.830 :-
 • Dalar fyllda med fruktplantager
 • Små vita byar, exotiska palmer och färggrann bougainvillea
 • Kontrasten mellan frodig grönska och vulkanlandskap
 • Tejeda med omgivningar
 • Dramatiskt skulpterad terräng
 • Fina vandringsleder, Caminos Reales
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Transfer från flygplatsen till Agaete/Puerto de las Nieves
Dag 2: Vandring Agaete – Mirador de la Paloma – Puerto de las Nieves, 12,5 km
Dag 3: Transfer till Firgas, vandring i ravinen Barranco de Azuaje, 8 km / 12,5 km. Transfer till Tejeda.
Dag 4: Cirkelvandring Roque Nublo, 12 km / 20 km
Dag 5: Cirkelvandring Roque Bentayga, 10 km / 14 km
Dag 6: Transfer till La Culata, vandring till La Lechuza, 12,5 km / 19 km
Dag 7: Cirkelvandring La Lechuza, 14 km /16 km
Dag 8: Transfer till flygplatsen, hemresa.

Total sträcka att vandra: 73 – 94 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Agaete/Puerto de las Nieves

Du anländer till Gran Canarias flygplats där en taxitransfer väntar på att ta dig till Agaete/Puerto de las Nieves på grovhuggna dramatiska nordvästkusten. Du välkomnas av den blåa Atlanten och vågorna som ofta rullar in mot stranden. Njut av den saltdränkta havsdoften medan du utforskar omgivningarna och ditt boende.

Dag 2 – Cirkelvandring Agaetedalen, Camino Real

Efter en härlig frukost startar din vandring som tar dig upp på de omkringliggande höjderna. Kortaste vägen upp är det som gäller, varför din vandring kommer att gå upp i en ravin (barranco) längre in i dalen. Efter ett par kilometer kommer du till byn San Pedro. Här börjar sedan den branta uppstigningen längs Camino Real till Montaña Bibique där  njuter av vyn över den vackra dalen. Ytterligare en utsiktspunkt, Mirador Vuelta de la Paloma som ligger på 850 meters höjd, bjuder på hänförande vyer över de omkringliggande dalarna. Vandringen fortsätter på en ganska smal stig längs bergssidan som tar dig ut mot kusten och vidare ner till Puerto de la Nieves. Ta bussen eller en taxi tillbaka till ditt boende.

Denna vandring rekommenderas inte om du lider av höjdrädsla. Den ihållande branta stigningen i början samt den smala stigen längs bergssidan kan göra att denna vandring upplevs som svårare än klassificeringen nedan.

Medel, 12,5 km, + 525 meter, – 650 meter

Dag 3 – Transfer Agaete/Puerto de las Nieves – Firgas, vandring i ravinen Barranco de Azuaje

Nu lämnar du kusten och tar dig högre upp i bergen. En kort transfer, ca 35 minuters resväg, tar dig till Firgas varifrån du börjar vandringen upp i dalen och vidare genom den undanskymda ravinen Barranco de Azuaje. Ravinen är ett naturreservat pga av de speciella lagerträden, kristallklara vattendrag, vattenfall och frodig grönska. Innan du utforskar själva ravinen, får du en chans att se den från ovan, då du vandrar upp till byn Carratería, mittemot Firgas men på andra sidan av ravinen. En transfer tar dig sedan till byn Tejeda där du spenderar de kommande tre nätterna.

Utmanande – krävande,  12,5 km, + 550 meter, – 550 meter (8 km om du tar en genväg till Firgas)

Dag 4 – Cirkelvandring Roque Nublo

Ännu en dag med dramatiskt bergslandskap väntar dig. Roque Nublo är inte den högsta toppen på ön, men däremot den som är lättast att identifiera. Du börjar vandringen längs en landsväg men snart viker du av för att börja den branta stigningen längs en sicksackstig upp mot Roque Nublo. Vägen ner går längs en annan rutt genom en fridfull granskog. Den sista biten tillbaka till Tejeda kan du välja om du vill åka med lokalbussen eller fortsätta vandringen längs den historiska Camino Real.

Utmanande, 20 km (12 km), + 800 meter, – 800 meter (- 400 meter)

Dag 5 – Cirkelvandring Roque Bentayga

Efter tre ansträngande vandringsdagar kan du idag njuta i fulla drag av en av en lite lättare vandring till Roque Bentayga. Området finns på UNESCOs världsarvslista pga av den stora kulturella, etnografiska och historiska betydelse som det har för ön. Det blir många vackra vyer under dagen över Caldera de Tejeda i norr, området El Espinilo i söder och åsen La Cumbre de Gran Canaria med Roque Nublo som vakande öga. Har du tid över på eftermiddagen rekommenderar vi ett besök på centret för medicinalväxter i Tejeda. Här får du lära dig öns rika tradition och användning av örtläkemedel.

Medel – utmanande, 10 km / 14 km, + 700 meter/900 meter, – 700 meter/ – 900 meter

Dag 6 – Transfer till La Culata, vandring till La Lechuza

Idag ska du vandra över La Cumbre, åsen som går tvärs över Gran Canaria. Du går längs åskammen genom barrskogar och över ängar mellan Cruz de Tejeda och Pico de las Nieves, ön högsta topp på 1 952 m.ö.h. Du har möjlighet att göra en avstickare till toppen om krafterna räcker. Du vandrar sedan nerför mot La Lechuza. Den sista sträckan, ca 2,5 km går tyvärr längs en asfaltsväg med en del trafik, så här får du ta det lite försiktigt. Väl framme på ditt boende i La Lechuza möts du av en stilla oas där du kan koppla av i den vackra trädgården eller ta ett dopp i poolen.

Medel, 12,5 km, + 500 meter, – 325 meter

Dag 7 – Cirkelvandring runt La Lechuza eller besök i Las Palmas

Om du känner dig klar med vandringar för veckan kan du välja att ta en dagstur till Las Palmas och strosa runt i staden. Vill du ge dig ut på en vandring till kan du välja mellan två olika förslag i området. Du kommer att uppleva en varierad natur i ravinerna och på terrassodlingarna. Här odlas frukt och grönsaker. Valnötsträd trivs också i omgivningarna.

Alternativ 1: Utmanande, 14 km, + 715 meter, – 715 meter

Alternativ 2: Medel, 16 km, + 400 meter, – 615 meter

Dag 8 – Hemresa

Efter frukost åker du med en förbeställd transfer till flygplatsen om du inte har bestämt dig för att stanna några dagar extra på Gran Canaria.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 7 nätter boende inklusive frukost i Agaete/Puerto de las Nieves (2 nätter), Tejeda (3 nätter), La Lechuza (2 nätter)
 • Tre st 3-rättersmiddagar (för middagar under jul- och nyårshelgen tillkommer 340 – 550 kr/person och måltid)
 • Bagagetransport dag 3 & dag 6
 • Ledbeskrivning (engelsk text) och kartor
 • Transfer från flygplats till första boendet och från sista boendet till flygplatsen
 • Transfer enligt program
 • GPX-filer på förfrågan
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resor mellan Skandinavien och Gran Canaria
 • Luncher varje dag och 4 st middagar
 • Dryck till middagarna
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Lokala skatter

 

Tillval

Extranätter

Agaete
Från 715: -/person i dubbelrum
Från 1 075: -/person i enkelrum

La Lechuza
Från 660: -/person i dubbelrum
Från 1 160: -/person i enkelrum

Extra guidebok

I vandringspaketet ingår en guidebok per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin guidebok, kan ni välja att lägga till ytterligare guideböcker.
Kostnaden är 230:- per extra guidebok.

Boende

Du bor på små privatägda hotell, B&B eller Casa Rural längs leden. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fall badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokat boende, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfer kan då tillkomma.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 3,5 / 5 (3,7 om vandringsalternativ 1, dag 7, väljs)
 • Vandringen är till medel – krävande. 3 (2) dagar klassificeras som medel, 1 som medel – utmanade, 1 (2) dagar som utmanande och 1 dag som utmanade – krävande. Du kan göra vandringen lättare genom att avstå cirkelvandringarna och istället lägga in vilodagar eller välja ett enklare vandringsalternativ.
 • Leden varierar mellan naturstigar, djurstigar, grusvägar och mindre asfalterade vägar.
 • Det är en hel del brant vandring uppför och nedför på löst, stenigt och ojämnt underlag. Det kan bitvis vara halt om det är regnigt. Vandringsstavar bör användas.
 • Längs vandringen finns partier som kan upplevas som hissnande. Vissa av dagarna finns alternativa vandringsvägar för att undvika de hissnande partierna.
 • Du följer lokalt markerade leder. Det är viktigt att följa med i ledbeskrivningen.
 • Underlaget fördelar sig mellan asfalt ca 1/3 samt naturstigar och grusvägar ca 2/3
 • Total sträcka att vandra är 73 – 94 km fördelat på 6 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Flyg

Man tar sig lättast till Gran Canaria med flyg.

Transfer mellan flygplasten till start- och från slutort på Gran Canaria ingår i arrangemanget.

Väderkalender

Gran Canaria har ett subtropiskt klimat, vilket innebär att det är varmt året om. Moln är mer vanligt förekommande på de nordliga delarna av ön. Det regnar inte mycket men det regn som kommer faller i princip under vintermånaderna på norra sidan av ön. Gran Canaria ligger i höjd med norra Afrika, men det omkringliggande havet gör att hettan inte blir lika stark som på fastlandet.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led