Oughterard – Westport, 6 nätter

Upptäck den orörda naturen i Connemara och längs Western Way

Detta 6-nätterspaket ger dig tid att verkligen njuta av din vandringstur till den gröna ön! Western Way har sin början i Oughterard i  Connemara som av många anses vara Irlands vackraste landskap. Från Mám Éan går leden ner mot den vackra Lough Inagh-dalen, med Maumturkbergen på ena sidan och de lika imponerande Twelve Bens-bergen på den andra. Vid Killary går Western Way vidare in i Mayo County. Här är naturen orörd och vild. Vandringen avslutas i Westport där det fortfarande finns en stark tradition i irländsk musik och lantlig livsstil.

Oughterard – Westport, 6 nätter

Se pris och boka
Oughterard – Westport 5 vandringsdagar Total sträcka 107 km Svårighetsgrad 3,4/5 Avresa dagligen 1 apr - 15 okt Från 10.200 :-
 • En fridfull och naturskön vandring på Irländska landsbygden
 • St. Patricks church
 • Killary Fjord
 • Tawnyard Lough
 • Vänliga irländare
 • Westport

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Irland och resan till Oughterard
Dag 2: Vandring Oughterard- Maam, 22 km. Transfer till Oughterard.
Dag 3: Transfer till Maam, vandring Maam- Lough Inagh, 24 km, transfer till Leenaun
Dag 4: Transfer Leenaun – Lough Inagh, Vandring Lough Inagh- Leenaun, 17 km
Dag 5: Vandring Leenaun – Drummin, 21 km, transfer Drummin – Liscarney
Dag 6: Transfer Liscarney – Drummin, Vandring Drummin – Westport, 23 km
Dag 7: Hemresa

Total sträcka att vandra: 107 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Irland och resan till Oughterard

Efter ankomst till Dublin tar du dig västerut med tåg eller buss till Galway där du byter till lokalbuss och når framåt kvällen det lilla samhället Oughterard. Där har du din första övernattning innan du startar din vandring utmed Connemara & Western Way.

Dag 2 – Oughterard – Maam Cross

Den första dagen vandrar du längs en liten asfaltsväg på den irländska landsbygden. Vägen kantas av mycket växtlighet, framförallt järnek, björnbärssnår och fuchsia. Leden går längs med Lough Corrib och dess öar som bjuder på en vacker vy.  När leden viker av från sjön fortsätter vandringen över öppet landskap och genom ungskog. Väl ute ur skogen möts du av bergen Lackavrea och Shannaurnafeola som tornar upp sig framför dig. En transfer tar dig tillbaka till Oughterard för ytterligare en natt.

Medel, 22 km, + 320 meter, – 271 meter

Dag 3 – Maam Cross – Lough Inagh

En transfer tar dig tillbaka till Maam. Vandringen börjar längs en asfalterad landsväg innan du viker av och vandrar längs en liten grusväg som sakta tar dig så smått uppför. Så småningom ansluter du till en gammal pilgrimsled och här börjar en lite brantare vandring uppför mot St Patrick´s church. Väl uppe vid kyrkan bjuds du på en vidunderlig utsikt över bergen som ger lön för mödan. Från Lough Inagh får du en transfer till Leenaun för övernattning.

Utmanande, 24 km, +478 meter, – 505 meter

Dag 4 – Lough Inagh – Leenaun

På morgonen får du en transfer tillbaka till Leenaun för att fortsätta din vandring. Första sträckan denna dag går över betesmarkerna med berg runtomkring. Därefter viker leden av och går genom skogen innan den tar dig upp på kanten av ”Derrynaclegh Mountains”. Du vandrar längs berget och med en magnifik utsikt över Killary fjord tills du når det lilla samhället Leenaun. Här finns det chans att njuta av eftermiddagen och ta en Guiness på någon av de lokala pubarna eller besöka får- och ullmuseet.

Medel, 17 km, + 313 meter, – 443 meter

Dag 5 – Leenaun – Drummin, Liscarney

Trots att dagens första kilometrar vandras längs en trafikerad asfaltsväg är det en fin start då du har en vacker vy där bergen speglar sig i Killary Fjord. tar dig sakta uppför till en magnifik utsikt över Tawnyard Lough. Efter att ha njutit av utsikten går leden nerför en liten väg som slingrar sig längs Sheeffry Hills och sista biten fram till Drummin. Här blir du upphämtad för transport till kvällens boende i Liscarney, cirka 10 min bilfärd från Drummin.

Medel, 21 km, + 335 meter, – 278 meter

Dag 6 – Drummin, Liscarney – Westport

Efter frukost transfer tillbaka till Drummin. Inledningsvis denna dag vandrar du längs en liten asfalterad väg ute på landsbygden och som mot slutet sakta stiger uppför en kulle. Väl uppe kan du blicka ut över atlanten på ena hållet och sjöarna Lough Oughter och Lough Gall på andra hållet. Vandringen fortsätter över ljunghedarna och skogen ner till Westport.

Utmanande, 23 km, + 520 meter, – 591 meter

Dag 7 – Hemresa

Efter frukost är det dags för hemresa eller vidare färd på Irland. Från Westport kan du resa med tåg eller buss.

Vad ingår

 • 6 nätter boende inklusive Irländsk frukost. Du bor i Oughterard (2 nätter),  Leenaun (2 nätter), Liscarney och Westport
 • Transfer enligt program
 • Guidebok med kartor, engelsk text
 • GPX-filer för vandringen
 • Resplan med information om anslutningsresorna och boende
 • Bagage transport mellan övernattningarna
 • Engelsktalande jourservice

Tillkommer

 • Resa till och från Irland
 • Resan till Oughterard och från Westport
 • Lunch och middag samtliga dagar
 • Personliga utgifter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

 

Tillval

Extra nätter

Extra nätter i Dublin eller på annan ort, kontakta oss för pris.

Extra ledbeskrivning och kartor

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok med kartor (engelsk text) per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar. Kostnaden är 210:- per extra uppsättning.

Boende

De flesta Bed & Breakfast längs Connemara & Western Way finns i ovan nämnda orter. Antalet bäddar är begränsat. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade Bed & Breakfast, då bokar vi dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfern kan tillkomma.

Vid fler än 6 personer är möjligheten att bo på samma Bed & Breakfast begränsad.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 3,4 / 5
 • Vandringen är medel – utmanande. Tre dagar är medel och två dagar är utmanande.
 • Leden du följer är väl markerad och den följer till stor del smala asfalterade byvägar och stigar.
 • Total sträcka att vandra mellan Oughterard och Westport är 107 km fördelad på 5 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till startplatsen Oughterard är:

 • Galway (26 km)
 • Shannon (106 km)
 • Dublin (237 km)*

Närmaste flygplatser till slutmålet Westport är:

 • Galway (78 km)
 • Shannon (156 km)
 • Dublin (256 km)*

*Dublin är i det enklaste valet, då det finns flera direktflyg dit ifrån Skandinavien.

Buss -/ tåganslutning

Startplatsen Oughterard når du med buss från Galway, dit det går många tåg från Dublin. Planerar du att komma sent till Galway och sista bussen till Oughterard redan har gått är det möjligt att resa med taxi eller lägga en natt i Galway.

Från Westport reser du med tåg eller buss till Dublin.

Väderkalender

Irland kallas ofta för den gröna ön, och det stämmer verkligen. Gröna dalar, höga berg, grönbruna hedar och torvmossar, och mörka spegelblanka sjöar hittar man överallt. Det regnar en hel del på ön, så regnkläder rekommenderas vilken årstid man än besöker landet på. Bästa tiden att besöka Irland är under sommarmånaderna, juni-september. Temperaturen i landet är ungefär som i Sverige. Vintrarna är milda och de högsta sommartemperaturerna finns i sydöstra delen av landet.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led