Irland

Utforska den smaragdgröna ön

Vandra på Irland – ”den gröna ön” – som verkligen gör skäl för smeknamnet. Irland svämmar över av smaragdgröna kullar som ackompanjeras av en dramatisk kustlinje och det blåa havet.

Omväxling

Här och var ståtar gamla ruiner som gjorda för att utforskas. Den trevliga lokalbefolkningen får dig att känna dig hemma var du än kommer. Klimatet är milt och vädret kan ändras fort. På en vandringsresa till Irland kan du under samma eftermiddag uppleva flera olika årstider, vilket är typiskt för öar. Men det omväxlande vädret gör bara naturupplevelsen ännu häftigare.

Utvalda leder

Vi har valt ut  tre leder på Irland där vi har olika program. Den grönaste och äldsta leden, Wicklow Way, går genom ett grevskap söder om Dublin med smeknamnet ”Irlands trädgård”. På den sydvästra sidan av ön finns halvön Dingle med sin dramatiska kustlinje mot Atlanten. Golfströmmen gör klimatet behagligt. Längs Dingle Way finns det gott om fornminnen, vild natur och vidsträckta betesmarker. Western Way slingrar sig fram genom området Connemara som sägs vara ett av de vackraste landskap Irland har att erbjuda. Oavsett vilken led du väljer kommer du alltid känna dig varmt välkommen till Irland.

Connemara & Western Way

Vandra i Connemara längs Western Way och ta chansen att upptäcka undangömda och avlägsna platser på Irland!

Dingle Way

Halvön Dingle blev 2006 utnämnd till ”världens vackraste plats” av National Geographic. Need we say more?

Wicklow Way

Grevskapet Wicklow, “Irlands trädgård”, lyser i alla nyanser av grönt. Genom denna underbara del av Irland, går Irlands äldsta markerade vandringsled, Wicklow Way.

Översikt leder

Irland - Dingle Way

En helt fantastiskt fin vandring, trots att vädret inte var perfekt (det är ju trots allt Irland).

Sara