Connemara & Western Way

Ett av Irlands vackraste landskap

Vandra i Connemara längs Western Way och ta chansen att upptäcka undangömda och avlägsna platser på Irland!

Mer info

Oughterard – Westport

5 vandringsdagar
Pris från 10.200 :-

Oughterard – Leenaun

3 vandringsdagar
Pris från 8.940 :-

En av de vackraste delarna

Leden slingrar sig fram genom området Connemara som sägs vara ett av de vackraste landskap Irland har att erbjuda. Området domineras av berg, myrar och små sjöar. Det är mycket grönska i Connemara. Här  kantas leden ofta av björnbärssnår, järnek och Fuchsia, och i trädgårdarna blommar praktfulla hortensior. Leden tar dig förbi Lough Corribb, över Maumturk bergen och ned till vackra Lough Inagh. Vidare passerar du Killary fjord och Leenaun innan du når den historiska staden Westport där du kan reflektera över ditt vandringsäventyr på någon av stadens över 50 pubar!

Croagh Patrick

Väljer du att vandra hela vägen till Westport kan du sista vandringsdagen njuta av Croagh Patrick, Irlands heliga berg, som tornar upp sig. Med sina 762 meter är den även en av västra Irlands högsta toppar. Croagh Patricks historia som en plats för tillbedjan sträcker sig tillbaka så långt som 3000 år f. Kr. Den siste söndagen i juli varje år besöker tusentals pilgrimer berget för vad som kallas för ”Reek Sunday”. Det är en dag för att dyrka och hedra Irlands skyddshelgon. Det hålls utomhusmässor och i St Patricks kapell görs bekännelser. Det finns siffror som säger att så många som 25 000 personer besöker berget denna dag, och somliga vandrar barfota upp till toppen som en slags botgöring. Det spelar ingen roll vilken dag på året det är, du möter alltid någon pilgrimer, vandrare, historiker, arkeologer eller natur-älskare på berget.

Galway eller Westport

För dig som har möjlighet rekommenderas en extra dag i Galway innan vandringen eller i Westport efter avklarad vandring. Båda är mysiga irländska städer med gott om pubar att välja på.

Vandring längs Western Way

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Connemara & Western Way, Oughterard – Leenaun

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Oughterard - Leenaun, 4 nätter, 19 - 23 jul, 2021

Hej Stefan,
hoppas alt är bra med dig. Först ett stort tack från oss alla när det gäller helheten och
själva arrangemenaget. Allt har fungerat klockrent och vi blev väldigt väl omhändertagna
på de olika ställena. Det var tydligt att alla bara vill att det skall bli normalt igen.

Alla boenden var jättebra med god mat och jättefin service. Inga problem med lunchpaket
eller annan hjälp. Fantastiska människor vart vi än kom.

Vandringarna gick bra, längden på sträckorna och den tid vi var ute kändes helt perfekta.
Nu var det ganska hett och torrt och det var väl både på gott och ont. Stillheten och känslan uppe
på Maumeen kommer vi att minnas länge.

Leden var avstängd på två ställen, det ena lite besynnerligt ungefär mitt på Lough Carrib dag 1.
Där valde vi bara att gå vidare utan att det fanns några hinder etc, fanns inget val. På andra stället var det
omskyltat och de hade gjort om stigen, tagit bort spångarna lagt ut sprängsten och sedan grus. Inga problem.

Vi ser fram emot att resa med er fler ggr och vi kommer gladeligen att rekommendera dig/er till vänner
och bekanta.

Ha en underbar sommar så hörs vi.

mvh

Magnus, Eva, Håkan och Eva

Oughterard - Leenaun, 4 nätter, 27 jul – 1 aug, 2017

Tack för en välplanerad resa. Allt gick över förväntan bra. Vi hade ingen erfarenhet av tidigare vandringsresor med bagagetransport och tyckte att allt funkade utomordentligt bra. De ställen vi var inbokade var små guldkorn, härliga bed & breakfast där man fick ett varmt välkommande. Underbart att få sova i sköna sängar efter en dags vandring. Vi fick ingen mat på boendet i Maam utan värdinnan skjutsade oss till hotellet i Maam Cross. Maten och servicen där var mkt god och man skulle kunna ta in det i programmet istället för att krångla till det med att behöva ta kontakt med värdinnan ifall mat önskas. I vårt fall visade det sig att hon just den dagen inte hade tid att laga mat åt oss. Gör upp från början att det blir mat på hotellet, skjuts måste isf ordnas. Vi fick betala 10€ för skjutsen.

Vägen på sista dagen behöver ses över, den var inte bara lerig utan nästan en katastrof, då menar jag den första biten av grusvägen från ranchen Lough Inagh. Annars var det bra underhåll och skyltning på sträckan vi gick.

Vänliga hälsningar Karin Larsson

Connemara & Western Way, Oughterard – Westport

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Oughterard - Westport, 6-13 juni, 2018

Fantastisk natur! Bra och varierande vandringar. Underbart lugn och tystnad. Välbehövlig paus från allt brus i vardagen.
Alla rum under vandringen var bra om ön varierande. Rummet i Dublin sådär. Alla transporter både av oss och bagage funkade utmärkt.

Kristin Andersson

Oughterard - Westport

Middagen på Tiernakill Farmhouse var inte värd 20 Euro/person, det var inte 4 rätter och maten var väldigt trist (vår var vegetarisk), rummet hade knappt några upphängningsmöjligheter och bemötandet var jäktad där till skillnad från alla andra B&B vi bodde på under vandringen (skulle välja något annat om alternativ fanns, men det gör det kanske inte?). Vore bra att veta att de inte gör lunchpaket och att det finns en affär bredvid Keane's Bar, det stod inte i er information. Däremot var maten väldigt god och prisvärd på Moher House i Liscarney.

På hela taget var vi mycket nöjda, men ni kanske ska påpeka i informationen att delar av leden kan vara väldigt blöt och leriga så att man helst bör ha riktigt vattentäta kängor/stövlar. De riktigt blöta delarna var: första kilometrarna mellan Lough Inagh och Leenane och första km mellan Leenane och Liscarney, men allra värst var några km in på leden mellan Liscarney och Westport. Själv skulle jag välja lättare vandringsskor+ bra gummistövlar att växla mellan eftersom vissa delar av leden är väldigt lättgångna och andra extremt blöta. Det regnade inte väldigt mycket under vandringen, men däremot på nätterna.

Anonym vandrare

Numera bokar vi inte Tiernakill Farmhouse. Tack för feedback! /Vandra

Oughterard - Westport

Alla handlingar var smidigt sammanställda och gav bra beskrivningar kring vart vi skulle vandra, hur vi skulle färdas och lite kuriosa om vad vi såg längst med vandringen.

Underbara naturupplevelser, avslappnande miljö. Perfekt om man vill komma bort från vardagen och bara slappna av. Inga sträckor var särskilt tuffa utan det gick smidigt att vandra på i valfritt tempo i relativt enkel terräng.

Allt gick väldigt smidigt till och det enda vi behövde tänka på var att vandra. Servicen på boendena var toppen och alla vi mötte var otroligt trevliga. Att varje dag mötas av ett glatt leende när man vandrat klart och få frågan om man ville sitta ner och ta en kopp te gjorde resan ännu bättre.

Att resa med Vandra har varit kanon då vi slapp tänka på allt praktiskt kring semestern. Bara att boka så är allt löst, allt man behövde tänka på var att njuta av naturen och slappna. Bästa semestervalet!

Anonym vandrare

Oughterard - Westport, 18-27 juni, 2016

Vi har tidigare rest med Vandra och tycker kontakt med och information från dem har fungerat mycket bra. Avreseinformationen och färdhandlingarna var exemplariska. Suverän ledbeskrivning och övrig info. Toppklass!

Irland var...magiskt! Det har fungerat helt friktionsfritt. Mycket trevliga boenden,väldigt vänliga värdar.

Staffan & Maud Carlsson