Bjäre- och Kullahalvön

Skånes vackra halvöar till fots

Upplev Skånska Bjärehalvön och Kullahalvön till fots och du får uppleva mycket vackert.

Mer info

Båstad – Helsingborg

7 vandringsdagar
Pris från 12.960 :-

Båstad – Helsingborg

6 vandringsdagar
Pris från 12.390 :-

Kullaleden bjuder på sandstränder, klappersten, ängar, vackra skogar, naturreservat, små mysiga fiskebyar och fantastiska vyer ut över Öresund och Danmark. Vandringen på Bjärehalvön bjuder på en storslagen utsikt i ett öppet kuperat landskap med levande lantbruk och små byar.

Startar i Båstad

Vandringen startar i Båstad, där havet är starkt närvarande med vågor som slår mot strand & sten och doften av hav i luften. Du avslutar vandringen i Helsingborg, sundets pärla. Har du tid över rekommenderas några extranätter i Helsingborg. Då hinner du uppleva både vad Helsingborg, och kanske även vad Helsingör (på andra sidan sundet), har att erbjuda.

Salta bad

Redan i Båstad kan du ta ditt första dopp i havet om du önskar. Därefter bjuds det på många möjligheter till salta bad under din vandring, såväl från sandstrand som från klipporna på Kullaberg. Några exempel är Farhultsbaden och dess fina sandstrand, klipporna vid Josefinelust och badet vid Ransvik café. Mölle är sedan länge känt som en badort. I början av 1900-talet blev orten känt som syndens näste, eftersom män och kvinnor badade tillsammans vi samma strand. Från Mölle går vandringen längs strandängar och stränder avbrutna av små fiskebyar. Även vandringen slutmål Helsingborg har flera fina stränder, bl.a. Fria Bad och Tropical beach. På Tropical beach ståtar palmerna på stranden som ligger vid småbåtshamnen mitt i staden.

Helsingborg

En av Nordens äldsta städer är väl värd att spendera en dag, eller två, extra i. Besök kulturhuset, strosa i parkerna, ät gott på någon av alla restauranger, eller varför inte tura över till Helsingör?

Sommarmånaderna på Bjäre

Det är många som vill besöka Bjäre under sommarmånaderna vilket innebär att det framför allt i juli och i början av augusti är väldigt svårt att hitta lediga rum om du bokar nära inpå avresa. Vi rekommenderar därför att du bokar i god tid om du vill vandra under semesterperioden. Vill du vandra när det är lite mindre folk på leden rekommenderar vi varmt april – maj eller september – oktober månad. Då får du dessutom rabatterat pris på ditt vandringspaket om du vandrar under lågsäsong.

Recensioner

Bjäre- och Kullahalvön

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Båstad - Helsingborg, 19 - 28 juni 2022

Tack Stefan.
För en SKRÄDDARSYDD vandring som verkligen blev efter alla våra önskemål.
Återigen Stefan tack för att du var så vänlig första gången jag kontaktade Vandra när jag trodde det tog ett par dagar att vandra franska leden och du sa det tog en månad, jag hade tänkt att hoppa av, men du var så vänlig så jag kunde inte säga nej, och nu har jag passerat ca 15 vandringar, och du är lika vänlig fortfarande.
Tack för allt vi fått uppleva genom din förtjänst. Det är en gåva som inte kan köpas för pengar.

Det känns lite tomt att packa ner kängorna på Radisson blue nu när vi är framme.
Men fan vet om vi inte snart är på gång igen.
Jo de är vi.
Har redan börjat planera nästa vandring, så håll i hatten Stefan det blir nog komplicerat men de fixar du säkert nu när du vet hur vi vill ha det , för det vet vi att du vet.
Kram till er alla på Vandra of Sweden.
Ros-Marie o Kjell.

Båstad - Helsingborg, 27 juni - 5 juli 2021

De flesta boendena var alldeles utmärkta. Men be gärna om ett större rum på Kvinnaböske hotell. Det vi fick var väldigt väldigt litet o bara ett liten fönsterglugg under takåsen.

Det står att man ska hämta nyckel på restaurang Bryggan i Höganäs, det stämmer inte längre. Vi behövde ringa för att få en kod. Den koden hade dom skickat till er på vandra.

På återseende!!

Inger Eriksson

Båstad - Helsingborg 17 – 24/6 2021

Hotellen var på denna resa verkligen i toppklass å låg väldigt bra! Jag var först lite skeptisk till just den här vandringen. Men blev nedröstad av mina medvandrare å det är jag väldigt glad för. Den är väldigt omväxlande och innehållsrik.

Per Hesselgren