Bjäre- och Kullahalvön

Skånes vackra halvöar till fots

Upplev Bjärehalvön och Kullahalvön till fots och du får uppleva mycket vackert. Vandringen på Bjärehalvön bjuder på en storslagen utsikt i ett öppet kuperat landskap med levande lantbruk och små byar. Kullaleden bjuder på sandstränder, klappersten, ängar, vackra skogar, naturreservat, små mysiga fiskebyar och fantastiska vyer ut över Öresund och Danmark. Vandringen startar i Båstad, där havet är starkt närvarande med vågor som slår mot strand & sten och doften av hav i luften. Du avslutar vandringen i Helsingborg, sundets pärla. Har du tid över rekommenderas några extranätter i Helsingborg. Då hinner du uppleva både vad Helsingborg, och kanske även vad Helsingör (på andra sidan sundet), har att erbjuda.

Mer info

Sträcka 109-115 km km
Pris från 10.500 :-

Sträcka 110-116 km
Pris från 9.815 :-

Salta bad

Redan i Båstad kan du ta ditt första dopp i havet om du önskar. Därefter bjuds det på många möjligheter till salta bad under din vandring, såväl från sandstrand som från klipporna på Kullaberg. Några exempel är Farhultsbaden och dess fina sandstrand, klipporna vid Josefinelust och badet vid Ransvik café. Mölle är sedan länge känt som en badort. I början av 1900-talet blev orten känt som syndens näste, eftersom män och kvinnor badade tillsammans vi samma strand. Från Mölle går vandringen längs strandängar och stränder avbrutna av små fiskebyar. Även vandringen slutmål Helsingborg har flera fina stränder, bl.a. Fria Bad och Tropical beach. På Tropical beach ståtar palmerna på stranden som ligger vid småbåtshamnen mitt i staden.

Helsingborg

En av Nordens äldsta städer är väl värd att spendera en dag, eller två, extra i. Besök kulturhuset, strosa i parkerna, ät gott på någon av alla restauranger, eller varför inte tura över till Helsingör?

Referenser

Bjäre- och Kullahalvön

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Båstad - Helsingborg, 27 juni - 5 juli 2021

De flesta boendena var alldeles utmärkta. Men be gärna om ett större rum på Kvinnaböske hotell. Det vi fick var väldigt väldigt litet o bara ett liten fönsterglugg under takåsen.

Det står att man ska hämta nyckel på restaurang Bryggan i Höganäs, det stämmer inte längre. Vi behövde ringa för att få en kod. Den koden hade dom skickat till er på vandra.

På återseende!!

Inger Eriksson

Båstad - Helsingborg 17 – 24/6 2021

Hotellen var på denna resa verkligen i toppklass å låg väldigt bra! Jag var först lite skeptisk till just den här vandringen. Men blev nedröstad av mina medvandrare å det är jag väldigt glad för. Den är väldigt omväxlande och innehållsrik.

Per Hesselgren