Bjäre- och Kullahalvön

Skånes vackra halvöar till fots

Upplev Bjärehalvön och Kullahalvön till fots och du får uppleva mycket vackert. Vandringen på Bjärehalvön bjuder på en storslagen utsikt i ett öppet kuperat landskap med levande lantbruk och små byar. Kullaleden bjuder på sandstränder, klappersten, ängar, vackra skogar, naturreservat, små mysiga fiskebyar och fantastiska vyer ut över Öresund och Danmark. Vandringen startar i Båstad, där havet är starkt närvarande med vågor som slår mot strand & sten och doften av hav i luften. Du avslutar vandringen i Helsingborg, sundets pärla. Har du tid över rekommenderas några extranätter i Helsingborg. Då hinner du uppleva både vad Helsingborg, och kanske även vad Helsingör (på andra sidan sundet), har att erbjuda.

Mer info

Sträcka 109-115 km km
Pris från 10.500 :-

Sträcka 110-116 km
Pris från 9.815 :-

Salta bad

Redan i Båstad kan du ta ditt första dopp i havet om du önskar. Därefter bjuds det på många möjligheter till salta bad under din vandring, såväl från sandstrand som från klipporna på Kullaberg. Några exempel är Farhultsbaden och dess fina sandstrand, klipporna vid Josefinelust och badet vid Ransvik café. Mölle är sedan länge känt som en badort. I början av 1900-talet blev orten känt som syndens näste, eftersom män och kvinnor badade tillsammans vi samma strand. Från Mölle går vandringen längs strandängar och stränder avbrutna av små fiskebyar. Även vandringen slutmål Helsingborg har flera fina stränder, bl.a. Fria Bad och Tropical beach. På Tropical beach ståtar palmerna på stranden som ligger vid småbåtshamnen mitt i staden.

Helsingborg

En av Nordens äldsta städer är väl värd att spendera en dag, eller två, extra i. Besök kulturhuset, strosa i parkerna, ät gott på någon av alla restauranger, eller varför inte tura över till Helsingör?