Sverige

Vandra i vackra och varierande natur- och kulturlandskap

En vandringsresa i Sverige är underbart, det finns så många möjligheter. Knallgula rapsfält, krispigt gröna bokskogar, mjuk väldoftande mossa, kala fjäll och en lång och omväxlande kustremsa är bara en bråkdel av vad Sverige har att erbjuda.

Du kan vandra på åsar, i skogar, längs havet, i städer och på fjället.

Sverige är fantastiskt och vi är duktiga på att ta hand om vår natur. Här är naturen ren och vattnet klart.

Varje årstid har sin tjusning och vårt avlånga land kan erbjuda vandring i stort sett hela året. Med fördel kan man vandra tidigt på våren och sena hösten i södra Sverige.

Färger och dofter är som mest påtagliga då och stillheten en lisa för själen. Att vandra på vintern längs frostiga stränder och dimhöljda backar kan vara en magisk upplevelse.

På kvällen kan du njuta av att ta ett dopp på byns spa, äta en god middag och läsa en god bok framför brasan på något anrikt hotell.

Nog finns det få sätt som är bättre än frisk luft i vacker omgivning när det gäller att ladda batterierna, och kanske gäller det särskilt under de mörkare årstiderna.

Vi erbjuder vandringar framför allt i Södra Sverige men även längs höga kusten.

Bjäre- och Kullahalvön

Upplev Skånska Bjärehalvön och Kullahalvön till fots och du får uppleva mycket vackert.

Bjärehalvön

Båstad, med sin vackra småbåtshamn och sköna natur, är utgångspunkten för din vandring på Bjärehalvön i Skåne. 

Hallandsleden

Hela härliga Hallandsleden är en totalt 453 km lång och sträcker genom det vackra Halländska inlandet. Förvånansvärt varierat med bokskog, hagar och små sjöar.

Hovdalaleden

Med skånska Hässleholm som utgångspunkt vandrar du längs Hovdalaleden i en cirkel runt fågelrika Finjasjön.

Höga Kusten

Höga Kusten i Ångermanland är helt unikt! Inte på någon annan plats i världen har landhöjningen efter en period med inlandsis varit så stor som här.

Kullaleden

Kullaleden, en vandringsled i Skåne som bjuder på lite av allt. Sandstränder, klappersten, ängar, vackra skogar, naturreservat, små mysiga fiskebyar och fantastiska vyer ut över Öresund och Danmark.

Prins Bertils stig

Vill du komma bort från vardagen några dagar, kombinera stadsliv med kustnära vandring och bo på bra  hotell mycket atmosfär? Rätt svar: Halmstad i Halland.

S:t Olavsleden

S:t Olavsleden är världens nordligaste pilgrimsled. Leden sträcker sig från Östersjön till Atlanten, från Selånger i Sverige, via Östersund och Åre, till Trondheim i Norge.

Sörmlandsleden

Sörmlandsleden, slingrar sig genom en vacker och omväxlande sörmländsk kulturbygd. Här möter du fascinerande historia, glittrande sjöar, lövrika skogar, hisnande havsutsikt och öppet landskap.

Öland – Mörbylångaleden

Stenmurar, blomsterängar, fågelliv, dofter, betesmarker, porlande små bäckar och stillhet är bara en bråkdel av vad Stora alvaret bjuder på. Mångfalden på alvaret är stor och imponerande.

Österlenleden

Upptäck vackra Österlen under en vandring längs Österlenleden! Med utgångspunkt från Ystad vandrar du längs kusten upp till Kivik där leden sedan går inåt land till Alunbruket.

Söders Höjder, Stockholm

Ibland är det skönt att inte behöva planera så mycket utan bara sätta på sig skorna och ge sig ut. Hur ofta tar du dig tid att gå runt i staden och faktiskt titta på omgivningarna?

Översikt leder

Kullaleden, Utvälinge - Mölle - Helsingborg

En mkt trevlig vandring utmed såväl hav som genom ängar och bokskogar. Roligt att komma nästan ända in i Helsingborg utan att gå längs infartsleder.

Svante