South Downs Way

South Downs Way bjuder på lugn och stillhet endast ett stenkast från storstaden

Vandra South Downs Way i södra England och njut av stillheten och de vida vyerna på landsbygden. Leden är lätt att nå från London, men av storstadsvimlet märks här ingenting. South Downs Way går österut från den historiska staden Winchester. Leden går i ett kuperat landskap genom skogar och vackra byar. När du når kusten ändras landskapet till gräsmarker fulla med vilda blommor som är som vackrast under vår och tidig sommar. I slutet av vandringen når du Eastbournes vita kalkstensklippor och fantastiska vyer över engelska kanalen och Isle of Wight.

Mer info

Sträcka 175 km
Pris från 15.965 :-

Sträcka 175 km
Pris från 12.380 :-

Winchester

En timme från London ligger den historiska staden Winchester där din vandringsresa tar sin början. Med sin närhet till London blir South Downs Way en populär vandringsled för många Londonbor som vill fly det hektiska storstadslivet för några dagar. I Winchester har du möjlighet att upptäcka en charmig stad full av karaktär och historia. Katedralen med sin imponerande gotiska arkitektur är stadens mest besökta sevärdhet.

Historiska pubar och Seven Sisters

När du börjar närma dig slutet på din näst sista vandringsdag når du Alfriston med ett stor utbud av historiska pubar. Besök en pub för en öl, eller bara för att uppleva den härliga stämningen som råder inne på pubarna. Din sista vandringsdag når du havet och får de magnifika kritklipporna Seven Sisters till sällskap innan leden når slutorten Eastbourne.

Vandring längs South Downs Way

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

South Downs Way, Winchester – Eastbourne

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!