England

Upplev byar som är lika idylliska som i sagoböckerna!

En vandringsresa i England ger dig inte bara idylliska byar. Gröna kullar, dramatiska kustlinjer, prunkande trädgårdar, betande får, ett milt klimat och genuina pubar ingår också. Och en klassisk engelsk frukost är en härlig start för en dag till fots.

Det milda klimatet gör att det vanligtvis varken blir för varmt eller för kallt för vandring. Räkna dock med en och annan regnskur under din vandringsresa i England.  I de små byarna som du passerar är husen små och gatorna trånga. Att avsluta en skön vandringsdag med en pint på puben eller ett äkta engelskt afternoon tea är en förmån du bara har i Storbritannien. Vi kan lova att de ljumma sconesen och kakorna smakar extra gott efter dagens ansträngningar!

I norra England finns fem nationalparker och massor av fina vandringsleder. Lederna går mellan glittrande sjöar och gröna, böljande berg. Landskapet är oemotståndligt vackert, särskilt när ljungen blommar på hedarna. I Södra England går en väl upptrampad led från Atlantkusten i väster till kusten längs engelska kanalen i öster. Du vandrar på de höga klipporna och njuter av de vida vidderna och utsikten över klarblått hav och gröna kullar. Även om havet inte alltid inbjuder till bad är det rofyllt att gå ner på de vita stränderna och känna doften från havet. Mittemellan norr och söder ligger landskapet Cotswold, på behagligt avstånd från London. Här råder verkligen den gamla engelska charmen.

Cotswold Way

Cotswold Way går i hjärtat av England, på bekvämt avstånd från London i landskapet Cotswold. Vandringen är själva sinnebilden av England. Du njuter i fulla drag av omgivningarna medan du stillsamt tar dig framåt.

Dales Way

En vandring längs Dales Way i England tar dig från det sträva och storslagna Yorkshire till praktfulla och magiska Lake District. Med utgångspunkt i Ilkley går leden till stor del längs flodnära stigar och vägar.

Hadrians Wall Path

Historien är ständigt närvarande när du vandrar längs Hadrians Wall Path. Du följer gränsen mellan England och Skottland, från kust till kust. Vandringen är upptagen på UNESCOs lista över världsarv.

Lake District Trail

Upplev ”den härligaste platsen som finns”! Lita på William Wordsworth ord och vandra Lake District Trail och besöka byn Grasmere. Lake District Trail är ett äventyr som bjuder på det mesta.

South West Coast Path

Kustvandringen längs den engelska halvön som skjuter ut åt sydväst bjuder på ständig omväxling. Kontakten med havet och de snabba väderskiftningarna skapar underbara vyer och ljusförhållanden.

Wainwright’s Coast to Coast

Wainwright´s Coast to Coast är en av Englands populäraste vandringsleder. Vandringen tar dig genom tre nationalparker. Världsklass.

Översikt leder

South West Coast Path

Otroligt vacker led men bitvis krävande. Fina hotell, fina rum, härliga frukostar, trevligt bemötande överlag.

Lena