St Davids – St Dogmaels, norra delen, 6 nätter

Utmanande vandring längs Pembrokeshire Coast Path

Vandringen längs Pembrokeshire Coast Path är en härlig naturupplevelse kryddat med charmiga byar och havets brus. Hänförande vyer över land och hav, en och annan ruin och trevliga fiskebyar gör detta till en mycket populär vandringsled. Denna vandring, som tar dig längs den norra delen av Pembrokeshire Coast Path, är känd för att vara den tuffaste delen av leden. Vandringen startar i St David´s, även kallad Storbritanniens minsta stad. Här är ett besök i den majestätiska katedralen ett måste.

Sugen på att vandra hela Pembrokeshire Coast Path? Läs mer om den vandringsresan här.

St Davids – St Dogmaels, norra delen, 6 nätter

Se pris och boka
St David´s – St Dogmaels 5 vandringsdagar Total sträcka 114 km Svårighetsgrad 4/5 Avresa dagligen 1 apr - 30 sep Från 12.995 :-
 • St David’s och dess katedral
 • Whitesands Bay
 • Häpnandsväckande vyer
 • Klipporna Dinas Head
 • Utmande vandring

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till St David’s
Dag 2: St David’s – Whitesands Bay, 14 km. Lokalbuss tillbaka till St David´s.
Dag 3: Lokalbuss till Whitesands Bay och vandring till Trefin, 18 km och transfer till Goodwick eller Fishguard
Dag 4: Transfer till Trefin och vandring till Fishguard/Goodwick, 33 km
Dag 5: Fishguard/Goodwick – Newport, 21 km
Dag 6: Newport – St Dogmaels/Cardigan, 28 km
Dag 7: Hemresa

Total sträcka att vandra: 114 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till St David’s

Du kommer till St David’s under dagen, lämpligtvis med buss. Ett hett tips är att besöka St David’s-katedralen.

Dag 2 – St David’s – Whitesands Bay

Din första vandringsdag tar dig längs den vilda kusten till fantastiska sandstranden Whitesands Bay, en stor men ändå pittoresk strand med en otrolig utsikt över Ramsey Island. Ett perfekt ställe att äta lunch eller mellanmål på. När du känner dig redo kan du ta bussen tillbaka till St David’s vilket tar omkring 10 minuter.

Lätt, 14 km, + 69 meter, – 57 meter

Dag 3 – St Davids – Trefin och transfer till Goodwick eller Fishguard

Du startar dagen med bussen tillbaka till Whitesands Bay. Idag har du en tuff dag framför dig men med häpnande vyer. Du fortsätter att följa den robusta kustlinjen längs St David’s-halvön.  Du tar dig upp- och nerför några klippor och förbi vackra sluttningar fyllda av ljung innan du slutligen når staden Trefin. Ordet Trefin kommer från det walesiska namnet ”Trefaen” vilket kan översättas som ”byn på bergklacken”. I Trefin är det glest med boenden så för att lösa denna natts övernattning får du en transfer till Goodwick eller Fishguard där du bor de följande två nätterna.

Utmanande, 18 km, + 705 meter, – 716 meter

Dag 4 – Transfer till Trefin och vandring till Fishguard/Goodwick

Denna dag startar du med en transfer tillbaka till Trefin för fortsatt vandring. Från Trefin får du en varierande vandring med en utmärkt utsikt tillbaka till St David’s och framför dig till den vita fyren utanför udden vid Strumble Head. Fyren visar vägen åt de fartyg som skall ta sig in i Fishguardhamnen. Leden är väl markerad så du borde inte ha några problem att följa den.

Krävande, 33 km, + 1 268 meter, – 1 277 meter

Dag 5 – Fishguard/Goodwick – Newport

Du tar dig vidare genom den pittoreska hamnen och vidare längs Dinas Headklipporna. Stigen runt halvön är lätt att följa genom ljung och ormbunkar. Kullarna du möter idag är ganska branta men väl spridda. Efter att ha rundat halvön kan du se den vackra stranden Newport Sands och du når till slut den gamla staden Newport med dess intressanta, branta gator, gamla butiker och Norman slott.

Utmanande, 21 km, + 777 meter, – 736 meter

Dag 6 – Newport – St Dogmaels – Cardigan

Din sista vandringsdag längs Pembrokeshire Coast Pathär den mest utmanande på hela sträckan med många höga klippor att klättra upp- och nerför. Du når ledens allra högsta punkt precis innan du går ner till Camaes Head. Den höga klippstigen ger dig en fantastisk utsikt tillbaka till Newport Bay och över Cardigan Island. Efter en del slit är du äntligen framme i St Dogmaels/Cardigan.

Krävande, 26 km, + 1 142 meter, – 1 134 meter

Dag 7 – Hemresa

Det har blivit dags att åka vidare på nästa äventyr eller hemåt.

Vad ingår

 • Boende 6 nätter inklusive frukost i St David’s, Fishguard/Goodwick (2 nätter), Newport och St Dogmaels/Cardigan
 • Transfer enligt program
 • Resplan inklusive förteckning över boendet och information om anslutningsresor
 • Praktisk information
 • Tillgång till app med digitala kartor och GPS (engelska)
 • Guidebok, engelsk text, en uppsättning per rum
 • Bagage transport mellan övernattningarna, max 20 kilo/person
 • Engelsktalande jourservice

Tillkommer

 • Anslutningsresan mellan Skandinavien och St David’s samt St Dogmaels/Cardigan
 • Eventuellt boende i anslutning till resans start och slut
 • Lokalbussresor Whitesands Bay – St David´s tur och retur
 • Lunch och middag samtliga dagar
 • Personliga utgifter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Tillval

Extra nätter

Extra nätter före och efter vandringen samt i andra orter, kontakta oss för pris.

Extra uppsättning guidebok och karta

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och karta per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.Kostnaden är 300:- per extra uppsättning.

 

Boende

Vi bokar er i första hand i de orter som anges i programmet, men antalet hotell och Bed & Breakfast i direkt anslutning till Pembrokeshire Coast Path är begränsat. Detta innebär att du någon eller några nätter kan komma att bo en bit från leden, dvs på annan ort än de som anges i programmet.

Är ni ett större sällskap eller under perioder när det är hårt bokat kan det bli nödvändigt att dela upp sällskapet på två eller flera Bed & Breakfast för att lösa boendet.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

St David’s Cathedral festival

I månadsskiftet maj – juni är det alltid mycket bokat, dels på grund av helgdagar men också på grund av St David’s Cathedral festival 24 maj – 2 juni. Vi försöker gärna boka in er om ni vill vandra under dessa datum, men reserverar oss för att det kan bli svårt att hitta boende.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 4 / 5
 • Vandringen varierar från lätt till krävande vandring. En dag är  lätt, två dagar är utmanande och två dagar är krävande.
 • Leden du följer är till större delen väl markerad och väl underhållen, undantag finns.
 • Total sträcka att vandra är 114 km.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplats till startplatsen St David’s är:

 • Cardiff flygplats (180 km)
 • Bristol flygplats (248 km)
 • Manchester flygplats (325 km)
 • Birmingham flygplats (366 km)
 • Londons flygplatser (449 – 484 km)

Närmaste flygplatser till slutmålet St Dogmaels/Cardigan är:

 • Cardiff flygplats (159 km)
 • Bristol flygplats (227 km)
 • Manchester flygplats (271 km)
 • Birmingham flygplats (336 km)
 • Londons flygplatser (370 – 463 km)

Notera att oavsett vilken flygplats du flyger till är det lång resa till startplats och slutmål, du behöver god marginal. Restiden är mellan 5 och 8 timmar.

Buss-/ tåganslutning startplats

Från Cardiff flygplats tar du dig in med buss eller tåg till centrum, och sedan går det regelbundna tåg till Haverfordwest. Härifrån tar du dig vidare med buss till St David’s

Från Bristol och Manchester flygplats finns det direktbussar till Cardiff flera gånger om dagen. Från Cardiff tar du dig vidare med tåg till Haverfordwest och till slut med buss till St David’s.

Från Birmingham flygplats tar du direktbussen till Cardiff. Därifrån tar du dig vidare med tåg till Haverfordwest och slutligen buss till St David’s.

Från Heathrow och Gatwick tar du buss till Reading station och från Stansted tar du tåg in till centrala London. Från centrala London åker du från Paddington station eller Reading station till Cardiff där du byter tåg mot Haverfordwest. Du kommer sedan till St David’s med buss.

Buss-/ tåganslutning slutmål

Från St Dogmaels tar du dig lättast med buss till Fishguard och sedan tåg till Cardiff centralstation. Du tar dig sedan vidare med buss eller tåg till Cardiff flygplats.

Ska du till Bristol flygplats tar du lokalbussen till Cardigan och vidare med buss till Carmathen där du fortsätter med tåg via Swansea och Cardiff till Bristol centrum där du tar flygbuss sista biten ut till flygplatsen.

Planerar du att resa hem från Manchester flygplats reser du lämpligen med buss via Cardigan norröver längs med kusten till Aberystwyth. Här byter du till tåg. Tågbyte i Shrewsbury och Wilmslow innan du kommer fram till Manchester flygplats.

Ska du till Birminghams flygplats är det smidigast att åka med buss till Fishguard och vidare med tåg till Cardiff. Från Cardiff kan du ta dig vidare till Birminghams flygplats med buss eller tåg.

Till Londons flygplatser Heathrow och Gatwick fungerar det på ett liknande sätt. Från St Dogmaels/Cardigan reser du med buss till Carmathern för att därifrån resa vidare med tåg via Swansea till Reading. Från Reading reser du vidare med buss till Heathrow eller Gatwick.

In till centrala London och Paddington station är restiden från St Dogmaels cirka 7 timmar. Du tar buss till Carmarthen där du byter till tåg och reser vidare med byte i Newport till London Paddington station.

Väderkalender

Vädret i Wales är ganska typiskt för väder i Storbritannien. Havet och golfströmmen gör klimatet milt och ett väder som växlar snabbt. Kusten får inte lika mycket regn som en bit in i landet.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led