Bästa av Pembrokeshire Coast Path, 7 nätter

En vandring som visar det bästa av Pembrokeshire Coast Path

Upplev det bästa av Pembrokeshire Coast National Park under en veckas tid. Undangömt i det sydvästra hörnet av Wales, har Pembrokeshire en robust skönhet, avskilda vikar, långa sandstränder, fruktsamt fågelliv och en rik historia. Fågelskådare och naturälskare blir överväldigade över Skomer Island, Storbritanniens största koloni av sjöfåglar. Din vandring fortsätter längs kustlinjen, genom ängar som fullkomligt spricker av vilda blommor, till Little Haven och sedan vidare förbi surfarnas paradis Newgale till den charmiga staden Solva, förmodligen den vackraste byn i Pembrokeshire.

Skomer Island

Notera att båten till Skomer Island går tisdag – söndag (ej måndag) under perioden 1 april – 30 september.

Bästa av Pembrokeshire Coast Path, 7 nätter

Se pris och boka
Dale – St David´s 6 vandringsdagar Total sträcka 77 - 85 km Svårighetsgrad 2,4/5 Avresa dagligen 1 apr - 16 okt Från 9.590 :-
 • Dramatiska klippor
 • Skomer Island
 • Ett rikt fågelliv
 • Fiskebyarna Little Haven och Solva
 • Utsikt över Ramseysundet och Ramsey Island
 • St David’s och dess katedral
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Dale
Dag 2: Dale – Marloes, 12 km / 20 km
Dag 3: Egen buss och båtresa Marloes – Skomer Island, vandring på Skomer Island, 7 km
Dag 4: Marloes – Little Haven/Broad Haven, 13,5 km / 16 km
Dag 5: Little Haven/Broad Haven – Solva, 21,5 km / 19 km
Dag 6: Solva – St David’s, 10 km
Dag 7: St David’s – Whitesands Bay, 13 km, egen bussresa Whitesands Bay – St Davids
Dag 8: Hemresa

Total sträcka att vandra: 77 – 85 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Dale

Dale är en populär semesterort med en kritvit sandstrand som ståtar med flertalet vattensporter. Du reser smidigast med tåg och buss från Cardiff flygplats, restid ca 4 timmar.

Dag 2 – Dale – Marloes

Din vandring genom Pembrokeshire Coast National Park börjar i de robusta delarna runt Dale Head. Du tar dig vidare förbi två av Pembrokeshires vidsträckta gyllene stränder till den lilla byn Marloes. Om du vill är det möjligt att korta ner denna dagens vandring genom att ta en genväg snett över Dale-halvön.

Medel, 14 km / 20 km, + 518 meter, – 471 meter

Dag 3 – Marloes – Skomer Island

Din andra vandringsdag kommer du att hålla till på Skomer Island, hemmet till den största kolonin av sjöfåglar i södra Storbritannien. Allra bäst är det på våren, då tusentals tidiga sommarfåglar, bland annat lunnefåglar, manxliror, tordmular och tretåiga måsar häckar på ön. Under den korta båtturen till och från ön kan det hända att du ser några sälar och delfiner.

Mycket lätt, 7 km, + 149 meter, – 169 meter

Dag 4 – Marloes – Little Haven/Broad Haven

Idag kan du se fram emot en hel dag med panoramavy över havet. Du vandrar längs med höga kustnära klippor fram till den förtjusande lilla byn Little Haven, en rad små stugor längs med en sandstrand med flera välkomnande pubar. Går du 30 minuter till, tar du dig över kullen till den lite större staden Broad Haven.

Lätt, 14 km /16 km, + 200 meter, – 221 meter

Dag 5 – Little Haven/Broad Haven – Solva

Efter en natts sömn i antingen Little Haven eller Broad Haven fortsätter du norrut, förbi hemlighetsfulla vikar och vidöppna stränder, till Newgale. Kanske du ser några surfare på vägen. Efter Newgale blir det en lite tuffare vandring med några branta uppförs- och nerförsbackar. Det är dock värt allt arbete när du kommer fram till byn Solva, förmodligen den allra vackraste byn i Pembrokeshire.

Medel, 21 km / 19 km, + 562 meter, – 547 meter

Dag 6 – Solva – St David’s

Från Solva fortsätter stigen att följa klippornas höjder, förbi flera små vikar. Du lämnar kusten vid St Non’s, där skyddshelgonet av Wales, St David’s, föddes. Stigen går inåt landet till staden St David’s, den minsta i Storbritannien. Här får du inte missa den fantastiska St Davidskatedralen.

Mycket lätt, 10 km, + 219 meter, – 178 meter

Dag 7 – St David’s – Whitesands Bay / Ramsey Island

Din sista vandringsdag har du två alternativ. Antingen promenerar du längs en vild del av Pembrokeshirekusten. Du får en underbar utsikt över Ramseysundet och Ramsey Island och din vandring slutar vid vackra Whitesands Bay. Ett annat alternativ är en tur ut till Ramsey Island, ytterligare ett viktigt naturreservat med en stor koloni av sjöfåglar och sälar.

Lätt, 5 km / 13 km , + 225 meter, – 240 meter

Dag 8 – Hemresa

Efter din sista natt i St David’s är det så dags för hemfärd eller vidare äventyr i Storbritannien. Reguljära bussar kör till Haverford West, där du kan ta dig vidare med tåg.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 7 nätter inklusive frukost i Dale, Marloes, Little Haven/Broad Haven, Solva och St David’s
 • Resplan inklusive förteckning över boendet och information om anslutningsresor
 • Praktisk information
 • Karta, en uppsättning per rum
 • Guidebok, engelsk text, en uppsättning per rum
 • Bagage transport mellan övernattningarna, max 20 kilo/person
 • Engelsktalande jourservice

Tillkommer

 • Anslutningsresan mellan Skandinavien och Dale/St David’s
 • Eventuellt boende i anslutning till resans start och slut
 • Buss och båtresa Marloes – Martins Haven – Skomer Island
 • Bussresa Whitesands Bay – St Davids
 • Lunch och middag samtliga dagar
 • Personliga utgifter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Tillval

Extra nätter

Dale/St David’s, från 815:- /person i dubbelrum

Dale/St David’s, från 1220:- /person i dubbelrum

Extra nätter i andra orter, kontakta oss för pris.

Extra uppsättning guidebok och karta

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och karta per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.
Kostnaden är 300:- per extra uppsättning.

Buss- och tågbiljetter

Vill du ha hjälp med att förköpa buss- eller tågbiljetter kan vi på Vandra till viss del hjälpa till med bokningar.

Boende

Vi bokar er i första hand i de orter som anges i programmet, men antalet hotell och Bed & Breakfast i direkt anslutning till Pembrokeshire Coast Path är begränsat. Detta innebär att du någon eller några nätter kan komma att bo en bit från leden, dvs på annan ort än de som anges i programmet.

Är ni ett större sällskap eller under perioder när det är hårt bokat kan det bli nödvändigt att dela upp sällskapet på två eller flera Bed & Breakfast för att lösa boendet.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

St David’s Cathedral festival

I månadsskiftet maj – juni är det alltid mycket bokat, dels på grund av helgdagar men också på grund av St David’s Cathedral festival 24 maj – 2 juni. Vi försöker gärna boka in er om ni vill vandra under dessa datum, men reserverar oss för att det kan bli svårt att hitta boende.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 2,4 / 5
 • Vandringen varierar från mycket till medel. Två dagar är mycket lätta, två dagar är lätta och två dagar är medel.
 • Leden du följer är till större delen väl markerad och väl underhållen, undantag finns.
 • Total sträcka att vandra är 68 – 84 km fördelat på 6 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till startplatsen Amroth är:

 • Cardiff flygplats (140 km)
 • Bristol flygplats (207 km)
 • Manchester flygplats (303 km)
 • Birmingham flygplats (322 km)
 • Londons flygplatser (347 – 440 km)

Närmaste flygplatser till slutmålet Pembroke är:

 • Cardiff flygplats (159 km)
 • Bristol flygplats (226 km)
 • Manchester flygplats (323 km)
 • Birmingham flygplats (342 km)
 • Londons flygplatser (367 – 460 km)

Notera att oavsett vilken flygplats du flyger till är det lång resa till startplats och slutmål, du behöver god marginal. Restiden är mellan 5 och 8 timmar.

Buss-/ tåganslutning startplats

Från Cardiff flygplats tar du dig in med buss eller tåg till centrum, och sedan går det regelbundna tåg till Milford Haven. Från Milford Haven finns bussförbindelse till Dale tre gånger om dagen. Ett annat alternativ är att åka taxi mellan Milford Haven och Dale.

Från Bristols, Manchesters och Birminghams flygplatser kan du ta direktbussar till Cardiff, det går flera gånger om dagen. Du får sedan åka tåg till Milford Haven för att fortsätta med buss eller taxi till Dale.

Från Heathrow och Gatwick tar du buss till Reading station och från Stansted tar du tåg in till centrala London. Från centrala London åker du från Paddington station eller Reading station via Newport eller Cardiff, till Milford Haven. Från Milford Haven tar du sedan buss eller taxi.

Buss-/ tåganslutning slutmål

För att ta dig ifrån St David’s åker du med buss till Haverfordwest. Härifrån kan du ta tåg till Cardiff centralstation och sedan vidare med buss eller tåg till Cardiff flygplats.

Ska du till Bristol, Manchester eller Birminghams flygplats åker du buss från St David’s till Haverfordwest, tåg till Cardiff centralstation och sedan direktbussen till Bristol/Manchester/Birmingham flygplats.

Till Londons flygplatser fungerar det på ett liknande sätt. Från Cardiff station tar du tåget till Reading eller Paddington station för att därifrån ta buss eller tåg till flygplatsen.

Väderkalender

Vädret i Wales är ganska typiskt för väder i Storbritannien. Havet och golfströmmen gör klimatet milt och ett väder som växlar snabbt. Kusten får inte lika mycket regn som en bit in i landet.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led