Amroth – Pembroke, södra delen, 7 nätter

Behagligt långa vandringar längs den södra delen av Pembrokeshire Coast Path

Vandringen längs Pembrokeshire Coast Path är en härlig naturupplevelse kryddat med charmiga byar och havets brus. Hänförande vyer över land och hav, en och annan ruin och trevliga fiskebyar gör detta till en mycket populär vandringsled. Detta vandringspaket tar dig längs den södra delen från Amroth till Pembroke. Dagsetapperna är behagligt långa, i huvudsak lätta vandringar. Du hinner gott och väl upptäcka de små byarna där du bor om nätterna. Kanske blir det några trevliga möten med de vänliga walesarna.

Amroth – Pembroke, södra delen, 7 nätter

Se pris och boka
Amroth – Pembroke 6 vandringsdagar Total sträcka 94 km Svårighetsgrad 2/5 Avresa dagligen 1 apr - 10 okt Från 9.590 :-
 • Skogar, höga klippor, små sandstränder och vikar
 • Skrinkle Haven
 • Freshwater East
 • Swanlake Bay
 • St Govan’s kapellet
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Amroth
Dag 2: Amroth – Tenby area, 11 km
Dag 3: Tenby area – Manorbier, 17 km
Dag 4: Manorbier – Bosherston, 17 km
Dag 5: Bosherston – Stacks rock – Merrion, 11 km
Dag 6: Merrion – Angle, 19 km
Dag 7: Angle – Pembroke, 19 km
Dag 8: Hemresa

Total sträcka att vandra: 94 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Amroth

Under dagen ankommer du till Amroth, och hit tar du dit lättast med buss från Kilgetty. Till Kilgetty kan du ta dig med tåg.

Dag 2 – Amroth – Tenby area

Under din första vandringsdag går du igenom ett vackert och varierande landskap, med en blandning av skogar, höga klippor, små sandstränder och vikar. Du går igenom Wiseman’s Bridge och Saundersfoot, båda med möjligheter för en bit god mat.

Lätt, 11 km, + 385 meter, – 369 meter

Dag 3 – Tenby area – Manorbier

Leden går ner till den vidsträckta stranden South Beach och leder dig till Giltar Point, ett militärt skjutfält. Från Penally följer du en allmän väg en liten bit och sedan längs med låga grästäckta bergstoppar innan du når Lydstep. Sista biten till Manorbier kommer att ge fantastiska vyer av både Skrinkle Haven, inlandsnatur och vacker kust.

Lätt, 17 km, + 319 meter, – 308 meter

Dag 4 – Manorbier – Bosherston

Dagens vandring tar dig igenom två vindpinade uddar som tillsammans bildar Swanlake Bay, en sandstrand med branta sluttningar och jordbruksmark. Det blir en något anstängande vandring denna dag men omgivningen gör det betydligt lättare att ta sig framåt. När du tagit dig fram till Freshwater East börjar ytterligare en spektakulär del av leden som ska ta dig fram till Bosherston.

Medel, 17 km, + 483 meter, – 490 meter

Dag 5 – Bosherston – Stacks rock – Merrion

Denna del av leden tar dig igenom ytterligare ett skjutfält, Castlemartins. Är fältet öppet följer du jeep-spåren längs med de vertikala kalkstensklipporna. Flera intressanta platser finns längs leden. Ett av dem är St Govan’s kapellet, med sin extraordinära placering, gömt nedanför några branta stentrappor i en bergsklyfta. Här ligger det inklämt mellan två branta klippor, som verkar förhindra kapellet att falla ner i havet nedanför.

Mycket lätt, 11 km, + 107 meter, – 96 meter

Dag 6 – Merrion – Angle

Idag får du gå igenom ett underbart landskap, men du måste arbeta för det. Vandringen blir något tuffare idag med många upp- och nedförsbackar längs med den södra delen av Angle-halvön. Kom ihåg att ta med dig gott om vatten och mat, då det inte finns några möjligheter att köpa mat förrän du kommer till West Angle, en knapp timme ifrån dagens slutmål.

Lätt, 19 km, + 260 meter, – 289 meter

Dag 7 – Angle – Pembroke

Innan du lämnar Angle bör du ta en titt på den medeltida fästning som finns i byn. När du fortsätter din vandring följer du stigen genom en skog. När du ska runda viken så håll utkik efter storspovar och andra vadare. Längre fram passerar du Fort Popton och Pwllcrochankyrkan. Stanna gärna till och ta en titt på kyrkan. Du följer leden vidare, ibland på vägen och ibland utanför vägen, tills du kommer fram till staden Pembroke.

Medel, 19 km, + 372 meter, – 368 meter

Dag 8 – Hemresa

Det har blivit dags att ta dig vidare på nästa äventyr eller hemåt. Du tar dig smidigast med tåg ifrån Pembroke.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 7 nätter inklusive frukost i Amroth, Tenby, Manorbier, Bosherston, Merrion, Angle och Pembroke
 • Resplan inklusive förteckning över boendet och information om anslutningsresor
 • Praktisk information
 • Karta, en uppsättning per rum
 • Guidebok, engelsk text, en uppsättning per rum
 • Bagage transport mellan övernattningarna, max 20 kilo/person
 • Engelsktalande jourservice

Tillkommer

 • Anslutningsresan mellan Skandinavien och Amroth/Pembroke
 • Eventuellt boende i anslutning till resans start och slut
 • Lunch och middag samtliga dagar
 • Personliga utgifter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Tillval

Extra nätter

Amroth/Pembroke, från 815:- /person i dubbelrum

Amroth/Pembroke, från 1220:- /person i dubbelrum

Extra nätter i andra orter, kontakta oss för pris.

Extra uppsättning guidebok och karta

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och karta per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.
Kostnaden är 300:- per extra uppsättning.

Buss- och tågbiljetter

Vill du ha hjälp med att förköpa buss- eller tågbiljetter kan vi på Vandra till viss del hjälpa till med bokningar.

Boende

Vi bokar er i första hand i de orter som anges i programmet, men antalet hotell och Bed & Breakfast i direkt anslutning till Pembrokeshire Coast Path är begränsat. Detta innebär att du någon eller några nätter kan komma att bo en bit från leden, dvs på annan ort än de som anges i programmet.

Är ni ett större sällskap eller under perioder när det är hårt bokat kan det bli nödvändigt att dela upp sällskapet på två eller flera Bed & Breakfast för att lösa boendet.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

St David’s Cathedral festival

I månadsskiftet maj – juni är det alltid mycket bokat, dels på grund av helgdagar men också på grund av St David’s Cathedral festival 24 maj – 2 juni. Vi försöker gärna boka in er om ni vill vandra under dessa datum, men reserverar oss för att det kan bli svårt att hitta boende.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 2 / 5
 • Vandringen varierar från medel till krävande. En dag är mycket lätt, fyra dagar är lätta och en dag är medel (dag 4). Dag 4 har klassats som medel för att den har lite större höjdskillnader.
 • Leden du följer är till större delen väl markerad och väl underhållen, undantag finns.
 • Total sträcka att vandra är 94 km fördelat på 6 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till startplatsen Amroth är:

 • Cardiff flygplats (140 km)
 • Bristol flygplats (207 km)
 • Manchester flygplats (303 km)
 • Birmingham flygplats (322 km)
 • Londons flygplatser (347 – 440 km)

Närmaste flygplatser till slutmålet Pembroke är:

 • Cardiff flygplats (159 km)
 • Bristol flygplats (226 km)
 • Manchester flygplats (323 km)
 • Birmingham flygplats (342 km)
 • Londons flygplatser (367 – 460 km)

Notera att oavsett vilken flygplats du flyger till är det lång resa till startplats och slutmål, du behöver god marginal. Restiden är mellan 5 och 8 timmar.

Buss-/ tåganslutning startplats

Från Cardiff flygplats tar du dig in med buss eller tåg till centrum. Från Cardiff finns det tågförbindelser till Kilgetty, vissa går direkt och vissa med ett byte. Från Kilgetty tar du dig sedan med buss eller taxi till Amroth.

Från Bristols, Manchesters och Birminghams flygplatser kan du ta direktbussar till Cardiff, de går flera gånger om dagen. Från Cardiff får du sedan ta dig vidare till Kilgetty och Amroth enligt ovan.

Från Heathrow och Gatwick tar du buss till Reading station och från Stansted tar du tåg in till centrala London. Från centrala London åker du från Paddington station eller Reading station via Newport eller Cardiff, till Kilgetty. Från Kilgetty tar du dig sedan vidare med buss eller taxi till Amroth.

Buss-/ tåganslutning slutmål

Från Pembroke tar du dig smidigast med tåg till Swansea. För att sedan komma till Cardiff flygplats tar du tåget vidare till Cardiff central och till slut med tåg eller buss till flygplatsen.

Ska du till Bristol eller Manchester flygplats åker du tåg till Swansea och sedan finns det bussar till Bristol/Manchester flygplats.

Ska du till Birmingham flygplats fungerar det bäst att ta ett tåg vidare från Swansea till Birmingham, och sedan slutligen till flygplatsen.

Till Londons flygplatser fungerar det på ett liknande sätt. Från Swansea station tar du tåget till Reading eller Paddington station för att därifrån ta buss eller tåg till flygplatsen.

Väderkalender

Vädret i Wales är ganska typiskt för väder i Storbritannien. Havet och golfströmmen gör klimatet milt och ett väder som växlar snabbt. Kusten får inte lika mycket regn som en bit in i landet.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led