Pembrokeshire Coast Path

Vandra längs den vilda och ruggade kustlinjen i västligaste delen av Wales

Pembrokeshire Coast Path är en 298 km lång led som följer den vilda och ruggade kustlinjen. Leden går i västligaste delen av halvön Wales. Avskilda stränder, slottsruiner och pittoreska fiskebyar är några av de sevärdheter du stöter på under din vandringsresa till Pembrokeshire Coast Path. Andas in doften av vilda örter och blommor och lyssna till ljudet av vågorna som slår in i grottorna nedanför. Håll utkik efter lunnefåglar och sälar som njuter av sitt kustnära habitat. En vandring här kommer att ge dig mycket energi, både kroppsligt och själsligt.

Mer info

Sträcka 296 km
Pris från 18.510 :-

Sträcka 94 km
Pris från 9.590 :-

Sträcka 95 - 101 km
Pris från 9.445 :-

Sträcka 109 km
Pris från 8.345 :-

Sträcka 77 - 85 km
Pris från 9.590 :-

Skomer Island

Vandrar du vårt program “Bästa av Pembrokeshire Coast Path” kommer du att hålla till på Skomer Island din andra vandringsdagen. Skomer Island är hemmet till den största kolonin av sjöfåglar i södra Storbritannien. Allra bäst är det på våren, då tusentals tidiga sommarfåglar, bland annat lunnefåglar, Manxliror, tordmular och tretåiga måsar häckar på ön. Under den korta båtturen till och från ön kan det hända att du ser några sälar och delfiner.

Englands minsta stad – St David´s

I alla våra program, utom det längs södra delen, gör du ett stopp för övernattning i St David´s – också kallat för Englands minsta stad. Ett besök i St David’s-katedralen ses som ett måste. Utöver katedralen finns det flera konstgallerier i staden, och den är populär hos vattensportare. St David’s är den enda staden i Storbritannien som helt och hållet ligger i ett naturreservat.

Vandring längs Pembrokeshire Coast Path

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Pembrokeshire Coast Path

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Bästa av Pembrokeshire Coast Path, Dale – St David´s, 30 aug – 6 sep 2017

Vi fann Vandra via Internet. Kontakten med Vandra passade oss utmärkt, bra och saklig info, och allt har fungerat som det stod i informationen. Det enda var att det fanns ett litet fel i informationen angående att man skulle bekräfta returflyget.

Ett tips hur vi gjorde innan vi åkte iväg på vår vandring:
Vi tuggade i oss er info. Men vi gick även in på Google map på alla de orter vi skulle besöka och fick se de B&B vi skulle bo på. Vi tittade även på hemsidorna på boendena.
Detta gjorde det väldigt lätt att finna var vi skulle bo och man fick en mycket bra uppfattning vart vi skulle ut på. Så för oss var det aldrig någon tvekan vart vi skulle bo.
Plus att det var häftigt att fä möta detta i verkligheten.

Vi är mycket nöjda med vår vandringsresa. Faciliteterna var mycket bra och det blir lite vad man gör det till själv. För oss var den utan anmärkning.

Ett tack! till Stefan o övrig personal på Vandra of Swaden. Detta var mycket trevligt. Vi återkommer gärna.

Walter,Ann-Louice, Leif o Carina Östlund

Bästa av Pembrokeshire Coast Path, Dale – St David´s, 8-15 maj 2017

Jag är mycket nöjd med min vandring!

En fantastisk vandring i underbar natur, helt perfekt! Även vädret! Allt fungerade perfekt, kombinerat med stor charm och vänlighet.

Jag letar redan efter nästa års vandring!

Ingegerd Foss

Augusti 2016

Vandrade Pembrokeshire Coast Path i augusti 2016 och är också jättenöjd, trots att det en dag blåste hela 50 s/m. Men så här efteråt blir det också ett fint minne, fick ju på så sätt uppleva olika väderförhållanden som format naturen. Ett par dagar gick det till och med att bada i några av alla de fantastiska sandvikar som finns längs leden. Och överallt trevligt och positivt bemötande. Det som överraskade mest var nog den goda pubmaten och att varje frukost på B&B höll så hög kvalité. Hela arrangemanget med bokningar , transporter och information fungerade hur bra som helst.

Lena Björkemar

Sommaren 2014

Sommaren 2014 var första gången jag besökte Wales, men absolut inte den sista! Det är ett vackert land med gästvänligt folk som det är väldigt lätt att bli glad i. Jag och pappa gick 'best of Pembrokeshire' med Vandra och vi är väldigt nöjda. Egentligen ett genialt konsept. Du får allt tillrättalagt samtidigt som det fullt och helt är din egen resa. Vandringen gör du med lätt dagssäck och bestämmer själv när du vill starta, ha raster, vad du vill se utmed vägen, fart etc., medan andra fraktar resten av bagagen och har ordnat boende. Med andra ord få bekymringar, och du kan njuta vandringen till fullo. Vi har varit väldigt nöjda med Vandra. Bra planläggning och information, allt fungerade under resan, bra boende och vi har fått bra service och gott bemötande när vi varit i kontakt med Vandra. Två tips från oss: Tycker du om sjömat och är i Dale bör du ta turen innom Griffith Inn och äta en av deras fiskrätter. De samarbetar med en fiskare som kommer in med färsk fisk varje dag och de lagar till otroligt goda rätter! Andra tipset är kikare. Vår blev liggande kvar hemma på köksbordet, och där gjorde den ingen nytta. Som tur var fanns det så man kunde hyra på Skomer island.

Marie Pettersson