Pembrokeshire Coast Path

Vandra längs den vilda kustlinjen i västligaste delen av Wales

Pembrokeshire Coast Path är en 298 km lång led som följer den vilda och svårtillgängliga Walesiska kusten.

Mer info

Amroth – St Dogmaels

13 vandringsdagar
Pris från 24.860 :-

Saundersfoot – Pembroke, södra delen

6 vandringsdagar
Pris från 13.850 :-

St Davids – St Dogmaels, norra delen

5 vandringsdagar
Pris från 12.995 :-

Bästa av Pembrokeshire Coast Path

6 vandringsdagar
Pris från 14.995 :-

Västligaste Wales

Leden följer den västligaste delen av den Walesiska halvön. Avsides belägna stränder, slottsruiner och pittoreska fiskebyar är några av de sevärdheter du stöter på under din vandringsresa längs Pembrokeshire Coast Path. Känn doften av vilda örter, njut blomsterprakten och lyssna till ljudet av vågorna som slår in mot klippgrottorna längs kusten. Håll utkik efter lunnefåglar och sälar som njuter av sitt kustnära habitat. En vandring här ger dig mycket energi,  kroppsligt såväl som själsligt.

Skomer Island

Vandrar du vårt program “Bästa av Pembrokeshire Coast Path” kommer du att hålla till på Skomer Island din andra vandringsdagen. Skomer Island är hemmet till den största kolonin av sjöfåglar i södra Storbritannien. Allra bäst är det på våren, då tusentals tidiga sommarfåglar, bland annat lunnefåglar, Manxliror, tordmular och tretåiga måsar häckar på ön. Under den korta båtturen till och från ön kan det hända att du ser några sälar och delfiner.

Englands minsta stad – St David´s

I alla våra program, utom det längs södra delen, gör du ett stopp för övernattning i St David´s – också kallat för Storbritanniens minsta stad. Ett besök i St David’s-katedralen ses som ett måste. Utöver katedralen finns det flera konstgallerier i staden, och den är populär hos vattensportare. St David’s är den enda staden i Storbritannien som helt och hållet ligger i ett naturreservat.

Vandring längs Pembrokeshire Coast Path

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Pembrokeshire Coast Path

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Pembrokeshire, Marloes - St Davids, juni 2023

Fin vandring utmed kusten. Enklare och något mindre kuperad än t ex i Cornwall.

Vi har tidigare rest med Vandra och allt har fungerat väldigt bra (information, svar från Vandra, återkoppling). Tack !

Bästa av Pembrokeshire Coast Path, Dale - St David´s, 8 - 15 april 2022

Vi har tidigare rest genom Vandra och upplever att kontakten och informationen innan resan var mycket bra. Det kan dock vara bra att känna till att systemet för biljett till Skomer Island nu är ändrat och det går fint att boka och köpa biljett online i förväg, dvs man behöver inte stå och köa tidigt på morgonen. Sen är det bra att veta att det inte går att boka tågbiljetter på Wales tåg online med ett utländskt betalkort. Min kille har ett engelskt kort så vi löste det så men för andra kan det ju bli ett problem. Går att betala via Paypal och liknande men inte alla som vill använda den typen av tjänst. Sen gick bussen från ST Davis till Haverfordwest inte på fredagen när vi skulle åka pga det var långfredag så vi tog en taxi istället. MAC travels höll på att uppdatera sin App så den gick inte att använda. Vi använde oss av GAIA istället men stora delar av vandringen hade vi ingen uppkoppling och kunde därför bara se kartan men inte var vi befann oss. Men som sagt inga problem att hitta då leden är väldigt tydlig.

Var ännu vackrare än vad jag hade föreställt mig och väldigt enkelt att följa leden. Alla boenden var jättebra med väldigt trevliga ägare och fina rum och bra frukost. Vi blev speciellt förtjusta i Pendryffn i Little Haven, där hade vi gärna stannat fler nätter. Transport av bagage och transfers fungerade utmärkt. Taxibolaget var supertrevliga. Enda som jag upplevde negativt var att etappen mellan Little Haven och Solva var lite väl lång och utmanande så det fanns ingen chans för oss att hinna fram till taxin i tid. Pga detta och kraftig dimma avbröt vi halvvägs i Newgale och taxin plockade upp oss där istället och det kändes som en mer rimlig dagsetapp, speciellt som vi hörde att biten Newgale - Solva blir mer utmanande med mycket upp och ner.

Jenny & Johannes

Hej Jenny!
Härligt att ni har haft en fin vandringstur! Tack för att du uppmärksammande oss på att det numera går att köpa båt- och ilandstigningsbiljetter online.
När det gäller GAIA kan det vara bra att känna till att kartorna fungerar med telefonen i off-lineläge, så länge som platstjänster är aktiverat.
//Vandra

Bästa av Pembrokeshire Coast Path, Dale – St David´s, 30 aug – 6 sep 2017

Vi fann Vandra via Internet. Kontakten med Vandra passade oss utmärkt, bra och saklig info, och allt har fungerat som det stod i informationen. Det enda var att det fanns ett litet fel i informationen angående att man skulle bekräfta returflyget.

Ett tips hur vi gjorde innan vi åkte iväg på vår vandring:
Vi tuggade i oss er info. Men vi gick även in på Google map på alla de orter vi skulle besöka och fick se de B&B vi skulle bo på. Vi tittade även på hemsidorna på boendena.
Detta gjorde det väldigt lätt att finna var vi skulle bo och man fick en mycket bra uppfattning vart vi skulle ut på. Så för oss var det aldrig någon tvekan vart vi skulle bo.
Plus att det var häftigt att fä möta detta i verkligheten.

Vi är mycket nöjda med vår vandringsresa. Faciliteterna var mycket bra och det blir lite vad man gör det till själv. För oss var den utan anmärkning.

Ett tack! till Stefan o övrig personal på Vandra of Swaden. Detta var mycket trevligt. Vi återkommer gärna.

Walter,Ann-Louice, Leif o Carina Östlund

Bästa av Pembrokeshire Coast Path, Dale – St David´s, 8-15 maj 2017

Jag är mycket nöjd med min vandring!

En fantastisk vandring i underbar natur, helt perfekt! Även vädret! Allt fungerade perfekt, kombinerat med stor charm och vänlighet.

Jag letar redan efter nästa års vandring!

Ingegerd Foss

Augusti 2016

Vandrade Pembrokeshire Coast Path i augusti 2016 och är också jättenöjd, trots att det en dag blåste hela 50 s/m. Men så här efteråt blir det också ett fint minne, fick ju på så sätt uppleva olika väderförhållanden som format naturen. Ett par dagar gick det till och med att bada i några av alla de fantastiska sandvikar som finns längs leden. Och överallt trevligt och positivt bemötande. Det som överraskade mest var nog den goda pubmaten och att varje frukost på B&B höll så hög kvalité. Hela arrangemanget med bokningar , transporter och information fungerade hur bra som helst.

Lena Björkemar

Sommaren 2014

Sommaren 2014 var första gången jag besökte Wales, men absolut inte den sista! Det är ett vackert land med gästvänligt folk som det är väldigt lätt att bli glad i. Jag och pappa gick 'best of Pembrokeshire' med Vandra och vi är väldigt nöjda. Egentligen ett genialt konsept. Du får allt tillrättalagt samtidigt som det fullt och helt är din egen resa. Vandringen gör du med lätt dagssäck och bestämmer själv när du vill starta, ha raster, vad du vill se utmed vägen, fart etc., medan andra fraktar resten av bagagen och har ordnat boende. Med andra ord få bekymringar, och du kan njuta vandringen till fullo. Vi har varit väldigt nöjda med Vandra. Bra planläggning och information, allt fungerade under resan, bra boende och vi har fått bra service och gott bemötande när vi varit i kontakt med Vandra. Två tips från oss: Tycker du om sjömat och är i Dale bör du ta turen innom Griffith Inn och äta en av deras fiskrätter. De samarbetar med en fiskare som kommer in med färsk fisk varje dag och de lagar till otroligt goda rätter! Andra tipset är kikare. Vår blev liggande kvar hemma på köksbordet, och där gjorde den ingen nytta. Som tur var fanns det så man kunde hyra på Skomer island.

Marie Pettersson