Runt Zugspitze, 6 nätter

Vandra Runt Zugspitze längs vackra naturstigar i skydd av berget

Vandringen Runt Zugspitze tar dig i en stor cirkel från Garmisch-Partenkirchen hela vägen runt bergets fot. Du bor några nätter i Tyskland och några nätter i Österrike. Uppseendeväckande broar över raviner och längs forsar, tvärbranta bergsväggar, kristallklara sjöar, gröna ängar och vackra naturstigar gör vandringen variationsrik och vacker. Naturen visar helt enkelt upp sig i en imponerande skepnad! Vill du passa på att ta dig upp till bergets topp finns både tåg och linbana till din hjälp. Passa på att njuta av en typisk bayersk Brotzeit under en paus i vandringen innan du vid dagens slut stannar i en lugn by för en god natts sömn.

Vandra med hund

På den här vandringen kan du ta med din hund. Kostnaden för hunden betalas på plats direkt till respektive boende och varierar mellan € 5,00 – 15,00 / hund och natt.

Barnrabatt

På det här paketet får barn upp till 15 år rabatt. Kontakta oss för mer information.

Reseperiod

Notera att det är en stor mässa i Garmisch-Partenkirchen i början på juli så det kan vara svårt att hitta lediga rum om du väljer att starta din resa 28/6 eller 3-5/7.

Runt Zugspitze, 6 nätter

Se pris och boka
Garmisch-Partenkirchen – Garmisch-Partenkirchen 5 vandringsdagar Total sträcka 67 - 75 km Svårighetsgrad 2,4/5 Avresa fre - sön 29 maj - 4 okt Från 6.645 :-
 • Garmisch-Partenkirchen och Olympiska skidstadion
 • Ravinerna Partnachklamm och Geistklamm
 • Vackra leder med många hänförande vyer
 • Besök på Zugspitzes topp
 • Sjön Eibsee
 • Gemytet i Bayern och Tyrolen
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Garmisch-Partenkirchen
Dag 2: Garmisch-Partenkirchen – Klais, 17 km. Boende i Klais/Mittenwald.
Dag 3: Klais/Mittenwald – Leutasch/Weidach, 14 km
Dag 4: Vilodag i Leutasch/Weidach alternativt vandring till Seefelds sjöar, 9 km.
Dag 5: Lokalbuss alternativt transfer Leutasch/Weidach centrum – Gaistal, vandring till Ehrwald, 15 km
Dag 6: Ehrwald – Eibsee 12 km/20 km, tåg till Garmisch-Partenkirchen.
Dag 7: Hemresa

Totalt sträcka att vandra: 58-75 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen är en välkänd ort, särskilt för vinstersportentusiaster. Olympiastadion har en imponerade hoppbacke som är väl värt ett besök. Likaså rekommenderas att du strosar genom den vackra historiska stadskärnan. Här kan du njuta av den bayerska hjärtligheten innan du börjar din vandring.

Dag 2 – Garmisch-Partenkirchen – Klais/Mittenwald

Din vandringstur startar vid den olympiska skidstadion. Första delen av vandringen går genom den fantastiska Partnachravinen. Här forsar vattnet och vi rekommenderar att du har en regnjacka med dig då luften kan vara full av vattendroppar. Härifrån går det uppför längs serpentinstigar till bergshyttan Eckbauer Alm. Genom kuperad terräng går du sedan genom skogar till Elmauer Alp. Här kan vara lämpligt med en paus innan du börjar den behagliga vandringen nerför. Vandringen går över blommande ängar förbi Kranzberg Palace ner mot Klais/Mittenwald.

Medel, 17 km, + 640 meter, – 420 meter

Dag 3 – Mittenwald/Klais – Leutasch/Weidach

Idag lämnar du Tyskland och vandrar in i Österrike. Dagens vandring är betydligt lättare än gårdagens. Ravinen är en häftig naturupplevelse där du vandrar tryggt längs spänger med räcken. Efter ravinen fortsätter vandringen på ett behagligt sätt i lätt böljande terräng på bra stigar och gångvägar längs floden genom Leutaschdalen.

Lätt, 14 km, + 215 meter, – 25 meter

Dag 4 – Leutasch/Weidach – Seefelds sjöar, alternativt vilodag

Efter de två tidigare vandringsdagarna kanske du känner för en vilodag eller varför inte en lättare vandring till Seefeld och dess sjöar. Du kan också välja att gå eller ta kabinbanan upp till någon av topparna runt Seefeld eller besöka idyllen Wildmoos Alm. Väljer du att ta en tur till Seefeld tar du bussen tillbaka till Leutasch/Weidach.

Dag 5 – Leutasch/Weidach – Ehrwald

En kort bussresa alternativt transfer till Gaistal inleder dagen. En underbar vandring genom dalen Gaistal står på programmet. Här betar kossor och Haflingerhästar på somrarna. Du tar Ganghoferleden lätt uppför till alpsjön Igelsee och fortsätter via vandringsleden Koatiger Weg till Ehrwalderalperna.  Kabinbanan ner till dalen ger fina vyer och en chans att vila benen. Den sista biten in till Ehrwalds stadskärna går över vackra ängar längs floden Geißbach.

Lätt, 15 km, + 435 meter, – 285 meter

Dag 6 – Ehrwald – Eibsee – Garmisch-Partenkirchen

Morgonen börjar lugnt längs den vackra Plattenweg över ängar och betesmarker till kabinbanestationen i Ehrwald – Obermoos. Här börjar en längre uppstigning till Hochthörlehyttan och vidare  upp till utsiktspunkten Eibseeblick. Vid den idylliska sjön Eibsee kan du njuta av något kallt att dricka. Från Eibsee tar du sedan den historiska kugghjulsjärnvägen tillbaka till Garmisch-Partenkirchen.

Medel, 12/20 km, + 535 meter, – 505 meter

Dag 7 – Hemresa

Efter frukost är det så dags för avfärd hem eller mot nya äventyr. Har du tid över rekommenderar vi en tur upp till toppen av Zugspitze, i alla fall om sikten är klar.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 6 nätter inklusive frukost i Garmisch-Partenkirchen (2 nätter), Mittenwald/Klais, Leutasch/Weidach (2 nätter), Ehrwald
 • Övernattningar sker på små hotell eller Gasthof. Rummen har dusch, WC, lakan, örngott och handdukar
 • Välkomstmöte på ditt första boende
 • Ledbeskrivning (på engelska) med kartor, en per rum
 • Bagagetransport (1-2 väskor/person, max 20 kilo/väska)
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Biljett till nedfart med kabinbanan Ehrwald
 • Tågbiljett Zugspitzbahn från Eibsee till Garmisch-Partenkirchen
 • GPS-filer över vandringen finns att få
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice

Tillkommer

 • Resan mellan Skandinavien och Tyskland
 • Resan till och från Garmisch-Partenkirchen
 • Luncher och middagar
 • Besöksskatt på respektive ort €1,50 – 3,00/person och natt
 • Resor med lokaltåg, Klais – Mittenwald ca € 3,00 / person
 • Resa med lokalbuss till Gaistal (ca € 3,00) alternativt om du vill boka en transfer på plats med Hotel Tirolerhof i Weidach, € 6,00
 • Inträde till Partnachklamm (ca €4,00) samt Geistklamm (ca €3,00)
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter

Tillval

Extra nätter

Extranätter Garmisch-Partenkirchen
Från 890:-/person i dubbelrum
Från 1 265:-/person i enkelrum

Hund

Din hund är välkommen att följa med på denna vandringsresa. När du bokar resan anger du ras och hundens storlek. Kostnaden för hunden betalas på plats direkt till respektive boende. Kostnaden per natt varierar mellan € 5,00 – 15,00 /hund och natt.

Halvpension

Om du väljer halvpension ingår 6 stycken 3-rättersmiddagar. Det kan förekomma flera rätter som då också ingår.
Halvpension, från 1 690:-/person

Extra uppsättning färdhandlingar

I vandringspaketet ingår en uppsättning ledbeskrivning med kartor och övriga färdhandlingar per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning kan ni välja att lägga till det. Kostnaden är 360:- per uppsättning.

Boende

Du bor i första hand på små privatägda hotell och Gasthof. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell. Vi bokar dig då på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transporten kan tillkomma.

Det är relativt ovanligt med trippelrum med tre separata ordinarie sängar på boendena längs leden. Trippelrum kan därför innebära att en extrasäng sätts in i ett dubbelrum, dvs den tredje sängen kan var av enklare slag. Om det inte finns trippelrum tillgängliga bokar vi in er i ett dubbelrum och ett enkelrum. Ett tillägg tillkommer då för enkelrummet.

Lokala skatter

Notera att en turistskatt ska betalas i flera regioner och kommuner i södra Tyskland. Skatten betalas i samband med övernattning och betalas direkt på plats. Skatten kan inte tas ut på annat vis.
Skatten är € 1,00 – 3,00 per person och natt.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 2,4 / 5
 • Tre vandringsdagar klassificeras som lätta och två som medel.
 • Leden går i ett kuperat landskap. Vandringen följer stigar vid sjö och i skog. Leden går längs vandringsstigar och skogsvägar samt i raviner över broar och längs spänger. Större höjdskillnader genomförs i de flesta fall via något färdmedel såsom, buss, tåg eller kabinbana.
 • Leden ni följer är i huvudsak markerad, men det kan förekomma sträckor där ledmarkeringen är borta. Det finns detaljerad ledbeskrivning.
 • Total sträcka att vandra är 67 – 75 km fördelad på 5 vandringsdagar. En av dagarna kan göras till vilodag istället för föreslagen vandring i området i Leutaschdalen.

 

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till start- och slutplatsen Garmisch-Partenkirchen är:

 • Innsbruck (59 km)
 • München (126 km)

Tåg- / bussanslutning

Tågstation finns i Garmisch-Partenkirchen. Från flygplatsen in till München Hbf tar det ca 45 min med S-bahn. Tågresan från München Hbf till Garmisch-Partenkirchen tar ca 1,5 timme och går direkt.

Anländer du med flyg till Innsbruck tar du flygbussen in till Innsbruck Hbf (ca 20 min) och därifrån vidare med tåg eller buss som tar ca 1,5 – 3 timmar beroende på antal byten (0 -2).

Egen bil

Det finns ett begränsat antal gratis parkeringsplatser vid hotellen. Det finns flera allmänna parkeringsplatser. Kostnad ca € 20,00 per vecka. Parkeringsplats är ej bokningsbar.

OBS! Om du ska köra på motorväg i Österrike måste du ha en Vignett (vägavgift) som du köper vi gränsen och som ska klistras fast i rutan. Vignetten kostar ca €8,50.

Väderkalender

Bayern ligger i den kontinentala klimatzonen och Tyrolen ligger i den tempererade klimatzonen med influenser från Atlanten, Medelhavet och den kontinentala zonen. För båda områdena innebär detta att det finns en distinkt skillnad i väder mellan de olika årstiderna. Vanligtvis är somrarna varma och vintrarna kalla. Regndagar är vanliga även under sommaren. Väder och temperatur kan också skifta beroende på vilken höjd du befinner dig på.

Tabellerna nedan visar vädret i Garmisch-Partenkirchen. I Garmisch-Partenkirchen är sommaren (juni – augusti) ungefär som den svenska med allt från 11 – 22 °, och vintern (december-februari) kylig med temperaturer runt -2 – -4 °C. Det kan dock bli betydligt varmare än angiven temperatur, särskilt nere i dalarna, medan du får räkna med att det kan vara svalare högre upp på berget.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led