Runt Zugspitze

En variationsrik vandring på både lägre och högre höjd

En vandring runt Zugspitze tar dig från Garmisch-Partenkirchen i Tyskland till Leutasch i Österrike och vidare runt berget. Zugspitze, Tysklands högsta berg som är 2962 meter högt, är en del av Wettersteinmassivet i bayerska Alperna i norr och alperna i Tyrolen i söder. Innan du ger dig av vandringen runt Zugspitze är ett besök på den Olympiska skidstadion i Garmisch-Partenkirchen att rekommendera. Här kan man imponeras av idrottsmännen som vågar sig ner för hoppbackarna! Tycker din hund också om att vara ute i naturen? Så bra, för på den här vandringen kan du ta med din hund!

Mer info

Sträcka 67 - 75 km
Pris från 6.350 :-

Sträcka 67 - 75 km
Pris från 9.670 :-

Ravinen Partnachklamm är en läcker naturupplevelse. Här går du precis vid kanten av den brusande forsen med bergsväggar som reser sig 80 meter upp. De uthuggna gångarna i bergsväggen tar dig tryggt genom ravinen men räkna med att det kan både stänka och droppa vatten. Vandringen tar dig upp på högre höjder och du kan njuta av vidsträckta vyer. Klingandet från boskapen som betar på alpängarna ger en ytterligare dimension till det vackra landskapet.

Kristallklara sjöar, gröna ängar och vackra naturstigar gör vandringen variationsrik och vacker. I dalen Gaistal går du omgiven av mäktiga bergssidor. Kanske stöter du på fritt strövande Haflingerhästar under din vandring. Naturen visar  upp sig i en imponerande skepnad! Passa på att njuta av en typisk bayersk Brotzeit under en paus i vandringen innan du vid dagens slut stannar i en lugn by för en god natts sömn.

I slutet av din resa kan du passa på att ta dig upp på Zugspitzes topp. Kanske vill du ta tåget upp till toppen?

Bo extra bra!

Under vandringen Runt Zugspitze kan du välja att bo extra bra. I paketet Runt Zugspitze PLUS ingår särskilt  utvalda hotell och gasthaus av högre standard. Boendena har en välrenommerad restaurang där du kan njuta av lokala och regionala specialiteter samt ofta pool/SPA.

Vandring runt Zugspitze

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Runt Zugspitze

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Rut Zugspitze, 3 - 9 juni, 2018

En vandring , som de två första dagarna, bjöd på fantastiska raviner.

Den tredje dagen var vilodag. Det fanns förslag om vandring till Seefeld denna dag, men jag vandrade till en restaurang en bit upp på berget och åt god mat.

Fjärde dagen bjöd på vackra alpängar och betande kor med ko skällor som hördes lång väg i skogen.

På det hela taget fem lugna vandringsdagar genom trevliga byar, med inte allt för mycket turister, bra boenden som erbjöd god mat på den halvpension jag hade.

För övrigt var ju det här med digitala kartor och GPS filer alldeles förträffligt

Peter Nolinge