Runt Zugspitze

En variationsrik vandring på både lägre och högre höjd

En vandring runt Zugspitze tar dig från anrika Garmisch-Partenkirchen i Tyskland till Leutasch i Österrike och vidare runt berget Zugspitze.

Mer info

Runt Zugspitze

5 vandringsdagar
Pris från 9.795 :-

Runt Zugspitze PLUS

5 vandringsdagar
Pris från 13.995 :-

Tysklands högsta berg

Zugspitze, Tysklands högsta berg med 2962 meter över havet, är en del av Wettersteinmassivet i bayerska Alperna i norr och alperna i Tyrolen i söder. Innan du ger dig av vandringen runt Zugspitze är ett besök på den Olympiska skidstadion i Garmisch-Partenkirchen att rekommendera. Här kan man imponeras av idrottsmännen som vågar sig ner för hoppbackarna!

Ta med hunden

Tycker din hund också om att vara ute i naturen? Så bra, för på den här vandringen kan du ta med din hund!

Ravinvandring

Ravinen Partnachklamm är en läcker naturupplevelse. Här går du precis vid kanten av den brusande forsen med bergsväggar som reser sig 80 meter upp. De uthuggna gångarna i bergsväggen tar dig tryggt genom ravinen men räkna med att det kan både stänka och droppa vatten. Vandringen tar dig upp på högre höjder och du kan njuta av vidsträckta vyer. Klingandet från boskapen som betar på alpängarna ger en ytterligare dimension till det vackra landskapet.

Vacker dalvandring

Kristallklara sjöar, gröna ängar och vackra naturstigar gör vandringen variationsrik och vacker. I dalen Gaistal går du omgiven av mäktiga bergssidor. Kanske stöter du på fritt strövande Haflingerhästar under din vandring. Naturen visar  upp sig i en imponerande skepnad! Passa på att njuta av en typisk bayersk Brotzeit under en paus i vandringen innan du vid dagens slut stannar i en lugn by för en god natts sömn.

Toppbesök

I slutet av din resa kan du passa på att ta dig upp på Zugspitzes topp. Kanske vill du ta tåget upp till toppen?

Bo extra bra!

Under vandringen Runt Zugspitze kan du välja att bo extra bra. I paketet Runt Zugspitze PLUS ingår särskilt  utvalda hotell och gasthaus av högre standard. Boendena har en välrenommerad restaurang där du kan njuta av lokala och regionala specialiteter samt ofta pool/SPA.

Vandring runt Zugspitze

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Runt Zugspitze

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Runt Zugspitze, juli 2023

Helt underbar upplevelse!

Vackra miljöer. Väldigt fint upplägg. Trevliga boenden, för det mesta trevlig personal. Bra frukostar.

Bra att få färdhandlingar innan. Jätte bra kartor och beskrivningar. Jätte fint att få bli inbjuden på välkomstmöte på plats. Problemet var att guiden talade tyska på informationen, och översatte inte direkt, utan vi fick någon kortversion efter alla hade gått. Bagage transporten fungerade jätte bra.

Stort tack för denna gång. Reser gärna med er igen.

Runt Zugspitze, juli 2023

Otroligt vackert. Mycket bra planerade vandringsdagar med bra variation i både svårighetsgrad och naturupplevelser.

Första dagen valde vi att vandra hela vägen till Mittenwald istället för att ta tåget sista biten. Hade gärna kunnat stå med som ett alternativ. Bra med vilodagen mitt i för valfria aktiviteter eller återhämtning. Vi tog tåget hela vägen från Sverige och passade på att stanna i några storstäder på vägen dit och hem! Väldigt trevlig kombination med dessa fantastiska vandringsdagar! Bagagetransporten fungerade utmärkt och alla hotell var bra. Något störande trafik vid hotellet i Ehrwald. Stora, rymliga och fräscha rum. Utsikt mot bergen var ett extra plus.

Bra att vi fick även utskriven info via posten. Lättare att få en överblick då. Ledbeskrivningarna fungerade bra i kombination med Eurohikes app som vi laddade ner. Det underlättade.

En tur upp med linbanan på Zugspitze från Eibsee som avslutning kan rekommenderas 👍

Runt Zugspitze, juli 2023

Det var en helt magisk vandring med så mycket vackra naturupplevelser längs vägen.

Den enda biten vi hade kunnat skippa var den sista etappen som var tråkig uppför och där det var rullstenar på brant stig nerför vilket gjorde att det inte var så trevligt att vandra på. Vi valde att gå ner för slalombacken istället. Men den dagen som helhet hade varit bättre att åka upp och ner till Zugspitze och sen vandra runt sjön istället. Det står ju som ett alternativ i rutten för den dagen men då tänker man att man missar en vacker vandring. Eftersom vi stannade ytterligare en natt i Leutasch och Garmisch-Partenkirschen, valde vi att åka upp på Zugspitze en annan dag istället eftersom vi samt även gå delar av stigen runt sjön och båda delarna var verkligen magiska. Dyrt att åka upp till toppen men värt det om det är en dag utan alltför täta moln.

Appen vi fick tillgång till via Vandras samarbetspartner, Eurohike var superbra och funkade jättebra i stort sett hela tiden så vi använde oss enbart av den.

Runt Zugspitze, juli 2022

Vi hade en fantastisk vecka.

Vi höll på med planering och omplanering av resan i tre på grund av Pandemin. Vandra var fantastiskt trevliga, tillmötesgående och lösningsorienterade under hela processen så vi kom faktiskt iväg - fast tre år senare än planerat.

Vackra naturmiljöer. En sak som vi slogs av var att det var förhållandevis mycket skogsvandring vilket vi från Norden har lätt tillgängligt där vi bor. Hotell Kristall i Leutasch var superbt, liksom i Posthotell i Mittelwald. Övriga hotel var OK men inte mer.

Det var mycket information och det sammantagna intrycket var att det blev spretigt och svårt att överblicka, mycket lösa blad. Att all information var på Engelska funkade bra för mig men inte för min partner - här borde ni vara tydliga med att all information inte kommer på svenska. GPS appen var mycket bra - jag skulle starkt avråda någon att gå med pappersbeskrivningen. (Vandras kommentar: Tack för din återkoppling. Vi lovar att vi ska se över vår kommunikation/information samt förtydliga att vi ofta har ledbeskrivningar på engelska. Det är det så mycket lättare att använda de GPX-filer vi skickar till alla gäster. Hälsningar. Sussi, Vandra)

Tack för allt!

Runt Zugspitze, 23 - 29 augusti 2019

Innehållsrik och tydlig information inför resan, kändes som att man kunde bedöma vilken resa som passade ens förmåga utifrån informationen. Sen var det väldigt bra att få så tydliga beskrivningar redan före avresa så att man kände sig förberedd och inspirerad.

Hade jag valt själv så hade jag inte valt det hotellet i Klais, tråkigt läge efter vägen, men nu var vi ändå trötta efter första dagens långa etapp så det spelade ingen roll i detta fallet. Sen blev vi helt betagna i Hotel Tirolerhof som helhet och vilken tur att det var där man stannade 2 nätter, så härlig personal och deras "sjöpool" var en lisa för trötta vandrarkroppar.

Vi har haft en sagolik fin resa då t.o.m vädret var med oss, regnkläderna låg kvar i botten på ryggsäcken från start till mål.
2 saker kunde varit ytterligare beskrivet.
Först hur det ligger till med serveringar och vattentillgång längs leden (men förstår att öppettiderna såklart är föränderligare så svårt att ta ansvar för).
Sen var det på ett ställe under dag 5 vid km 11,10 där du har en valmöjlighet, där borde uttryckligen stå att sträckan är svår att gå och inte bara ett alternativ vid dåligt väder. Där var mycket brant och stenigt.
Sammantaget är vi helt betagna och älskar upplägget.

Kajsa Strömberg

Runt Zugspitze, 3 - 9 juni, 2018

En vandring , som de två första dagarna, bjöd på fantastiska raviner.

Den tredje dagen var vilodag. Det fanns förslag om vandring till Seefeld denna dag, men jag vandrade till en restaurang en bit upp på berget och åt god mat.

Fjärde dagen bjöd på vackra alpängar och betande kor med ko skällor som hördes lång väg i skogen.

På det hela taget fem lugna vandringsdagar genom trevliga byar, med inte allt för mycket turister, bra boenden som erbjöd god mat på den halvpension jag hade.

För övrigt var ju det här med digitala kartor och GPS filer alldeles förträffligt

Peter Nolinge