Königsee till Chiemsee

Njut av det bästa av Tyrolen, Salzburg och Bayern

Under turen från Königsee till Chiemsee vandrar du i  Chiemgaueralperna. Bergen är idealiska för vandring med mjuka kuperade former och grannskapet med Tyrolen, Salzburg och Bayern.

Mer info

Königsee till Chiemsee

5 vandringsdagar
Pris från 11.890 :-

Königsee till Chiemsee PLUS

5 vandringsdagar
Pris från 15.640 :-

På gränsen till Österrike

Här går du på gränsen mellan Tyskland och Österrike vilket gör att du bor såväl i Tyskland som i Österrike. Vidsträckta alpängar, vackra vyer över såväl bayerska låglandet som Alpernas höga toppar, bra stigar längs bergssluttningar och genom skogar lägger en bra grund för en lyckad semester. Tycker din hund också om att vara ute i naturen? Så bra, för på den här vandringen kan du ta med din hund.

Vandring i nationalpark

Veckan startar med vandring i nationalparken Berchtesgaden med sjön Hintersee, Reiteralptopparna och de mäktiga Hochkaltererbergen. Genom ravinen Seisenbergklamm går du längs den brusande forsen.  I den välrenommerade orten Reit im Winkl har vi lagt in en vilodag, men varför inte ta chansen att utforska området lite närmare? Ett besök på Fellhornplattån där alprosen trivs och frodas är ett alternativ. Vandring på högre höjd avslutar veckan. Tur upp till och över Hochplatte och Kampenwand bjuder på fantastiskt vackra vyer över såväl alptoppar som dalar. Din vandringsresa avslutas vid sjön Chiemsee där du kan passa på att ta en rundtur med en av färjorna.

Högt och lågt

Vandringen går på såväl lägre som högre höjd och i några fall tar du kabinbanan till hjälp vid upp- och nedstigning. Längs leden kommer du förbi bergshyttor och gasthaus där du kan stanna för att äta och dricka något gott. Det gäller att fylla på med energi och använda krafterna rätt så att hela veckans vandring blir njutbar!

Bo extra bra!

Under vandringen från Königsee till Chiemsee kan du välja att bo extra bra. I paketet Königsee till Chiemsee PLUS ingår särksilt  utvalda hotell och gasthof av högre standard. Boendena har en välrenommerad restaurang där du kan njuta av lokala och regionala specialiteter samt ofta pool/SPA.

Vandring från Königsee till Chiemsee

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Königsee till Chiemsee

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Königsee-Chiemsee, augusti 2023

Fina miljöer!

Vi vandrade med hund. Bra med många bäckar så hunden kunde svalka sig och dricka vatten. Allt har fungerat fint med hunden på resan.

Mycket info, svårt ta till sig allt. Missade en del viktig info bland alla papper. Appen var kanon! Varierande kvalitet på boendena. Alltid lika fin kontakt med er! Svarar snabbt och även när vi ringde akut. Fick snabb hjälp!

Königsee-Chiemsee, 7 nätter, 17 - 24 juli 2022

Vandringarna var lagom jobbiga, alla hotell var mysiga och trevliga. Den alternativa trail vandringen mot Reit im Vinkle var en rolig utmaning som barnfamilj med två hundar!!!
Riktigt nöjda med allt utom tågresan tillbaka, struligt med byten och ersättningsbuss.
Stort tack för ett minne för livet!

/Daniel med familj

Hej Daniel!
När man reser ner med bil och lämnar den i startorten kan det ibland bli besvärligt att ta sig tillbaka. Vi kan erbjuda en privat transfer (mot tillägg) tillbaka till startorten men detta har kanske inte framgått tillräckligt tydligt? Det var synd att det blev ett litet tråkigt avslut på er vandringsresa med den struliga återresan till Königsee, men fint att höra att resan annars blev ett minne för livet!
/Lotta, Vandra

Königsee-Chiemsee, 7 nätter, 25 september – 3 oktober 2021

Saknade lite info om det fanns lunchmatställen på dagsvandringarna, eller om man borde ha med sig eget lunchpaket.

Anders W