I Kung Ludwigs fotspår

Lätt vandring i ett område rikt på historia

Kung Ludwigs väg startar vid idylliska Starnbergsjön och går i ett kuperat alplandskap söderut till Allgäuregionen. Området ståtar förutom med det natursköna landskapet också med de sagolika slotten Neuschwanstein och Hohenschwangau där Kung Ludwig II bodde. Den behagliga vandringen i Kung Ludwigs fotspår tar dig genom ett böljande landskap förbi glittrande sjöar. I Bayern är de stolta över sin bryggeritradition och kända för sin gästfrihet. På den här vandringen kan du ta med din fyrfota vän.

Mer info

Sträcka 106 km
Pris från 6.465 :-

Starnberger See

Strax söder om München ligger sjön Starnberger. Första vandringsdagen går i sjöarnas tecken. Med Starnberger See i ryggen lämnar du Bernried och går uppåt genom naturreservat, förbi Ilkagrottorna och Deixlfurter See till det imponerande klostret Andechs som ligger högt ovanför sjön Ammersee. Besök den historiska ölstugan på klostret och känn historiens vingslag innan du tar dig ner till sjön och färjan över till Dießen.

Historiska landmärken

En behaglig vandring genom ett lätt kuperat landskap, över ängar och genom skogar, tar dig förbi fler historiskt och kulturellt intressanta platser och byggnader. I fjärran ser du alperna och kanske den snöklädda toppen av Zugspitze, Tysklands högsta berg. Besöket på Hohen Peissenberg är väl värd den extra ansträngningen, utsikten är magnifik.

Imponerande byggnader

Du kommer att få möjlighet att besöka flera imponerande och vackra byggnader. Kirche in der Wies finns med på UNESCOs världarvslista. Kung Ludwig själv var mycket kulturellt intresserad och levde ett extravagant liv. Ett tydligt tecken på det är de båda slotten Hohenschwangau och Neuschwanstein som ger sagoslott en verklig betydelse.

Stolt bryggeritradition

Bayern har en stolt bryggeritradition vilket märks på de många gasthaus som finns längs leden. Prova någon av de lokala ölsorterna som bjuds. Som överallt i Bayern kan du också njuta av gästfriheten.

Vandring i Kung Ludwigs fotspår

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

I Kung Ludwigs fotspår

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!