Bayerns alper och sjöar

Imponerande toppar, klara sjöar och frisk alpluft

Att vandra bland Bayerns alper och sjöar är som att kliva in i det vackraste vykortet. Majestätiska bergstoppar, glittrande sjöar, alpängar med betande boskap och klar alpluft följer dig på din väg. Vandringen Bayerns alper och sjöar passar dig som tycker om att bo två nätter på samma ställe och ha möjlighet att anpassa vandringen efter dagsformen. Såväl båtturer, kabinbanor och bussar finns att tillgå för att göra din vandringsresa variationsrik och behaglig.

Mer info

Sträcka 45 - 72 km
Pris från 11.385 :-

Nära till München

Vandringen startar i den mysiga staden Bad Tölz som genomkorsas av floden Isar. Ta en promenad i längs floden eller mellan de vackra husen i stadskärnan och slå dig ner på ett av staden många caféer. Första vandringsdagen tar du dig an delar av Via Alpina upp till Aueralm. Här kan du njuta av utsikt och lokala bayerska delikatesser innan du beger dig neråt mot sjön Tegernsee och Bad Wiessee.

Bli rodd över sjön av båtsmannen ”Überführer”

Passa på att njuta av att bli rodd över Tegernsee samtidigt som du får en dos historier berättade för dig. Efter denna härliga inledning är du full av energi att ta dig an berget Riederstein. Du kan så klart också avstå vandringen och strosa runt i trevliga orten Tegernsee ta en tur med färja runt sjön. Här finns stor frihet att välja. Dagen därpå går du en vacker vandring på högre höjd över alpängar och längs skogsstigar. Nästa sjö, Schliersee väntar på dig vid vandringens slut.

Vilodag eller en vandring runt Spitzingsee?

Den här dagen kan du anpassa vandringssträckan till dagsformen. Oavsett om du känner för att andra långt eller kort, rekommenderar vi att du tar en tur till den idylliska sjön Spitzingsee. Kanske ett bad lockar?

Bayrischzell

Från Schliersee tar du kabinbanan upp till Taubensteins topp. En underbar vandring på hög höjd leder dig till Bayrischzell. Den mysiga orten ligger vid foten av det mäktiga berget Wendelstein. Som avslutning på din vandringsresa väntar en topptur på dig. Här finns alla möjligheter att välja hur du vill ta dig till toppen, åka eller vandra, båda fungerar utmärkt. Det viktiga är att du tar dig upp och upplever den mäktiga utsikten över omgivningarna.

Vandring bland Bayerns alper och sjöar

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Bayerns alper och sjöar

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!