Tyskland

Ta tåget till vandringen - njut av resan från start till mål

Tyskland har mycket att erbjuda när det kommer till aktiviteter i naturen och då inte minst vandring. En vandringsresa till Tyskland kommer att ge dig ett varierat och naturskönt landskap. Här finns allt från mäktiga berg och böljande gröna kullar till djupa skogar och glittrande sjöar. De historiska vingslagen är också många i Tyskland, liksom de kulturella inslagen. Dessutom finns den stolta och gedigna tyska bryggeritraditionen. Under en vandringsresa till Tyskland kan du vara säker på att kunna släcka törsten med ett glas skummande öl längs vägen. Föredrar du hellre vin finns det gott om tyska viner som du kan njuta av. Vandringarna i Tyskland når du lätt med tåg. En vandringsresa till Tyskland är därför verkligen njutbar från start till mål.

Här råder ordning och reda! Boendena är bekväma och rejäla, personalen vänlig och hjälpsam. Oavsett om det gäller ett gasthaus där du bor för natten eller bergshytta där du stannar för lunch. Dessutom är prisnivån trevlig när det kommer till mat och dryck. Mat och dryck kostar lika mycket oavsett om det är i staden eller på ett lunchställe långt ute i naturen.

Våra vandringsresor till Tyskland går i Bayern, i södra Tyskland. Ett par av vandringarna går i gränslandet mot Österrike och under dessa vandringar både bor och vandrar du i Österrike under en del av turen. Nedan presenteras de olika vandringarna lite närmare.

Att vandra bland Bayerns alper och sjöar är som att kliva in i det vackraste vykortet. Majestätiska bergstoppar, glittrande sjöar, alpängar med betande boskap och klar alpluft följer dig på din väg. Vandringen Bayerns alper och sjöar passar dig som tycker om att bo två nätter på samma ställe och ha möjlighet att anpassa vandringen efter dagsformen. Såväl båtturer, kabinbanor och bussar finns att tillgå för att göra din vandringsresa variationsrik och behaglig.

Kung Ludwigs väg startar vid idylliska Starnbergsjön och går i ett kuperat alplandskap söderut till Allgäuregionen. Området ståtar förutom med det natursköna landskapet också med de sagolika slotten Neuschwanstein och Hohenschwangau där Kung Ludwig II bodde. Den behagliga vandringen i Kung Ludwigs fotspår tar dig genom ett böljande landskap förbi glittrande sjöar. I Bayern är de stolta över sin bryggeritradition och kända för sin gästfrihet. På den här vandringen kan du ta med din fyrfota vän.

Under turen från Königsee till Chiemsee vandrar du i  Chiemgaueralperna. Dessa är idealiska för vandring pga av de mjuka kuperade formerna och läget vid gränsen till Tyrolen, Salzburg och Bayern. Här går du på gränsen mellan Tyskland och Österrike vilket gör att du bor såväl i Tyskland som i Österrike. Vidsträckta alpängar, vackra vyer över såväl bayerska låglandet som Alpernas höga toppar, bra stigar längs bergssluttningar och genom skogar lägger en bra grund för en lyckad semester. Tycker din hund också om att vara ute i naturen? Så bra, för på den här vandringen kan du ta med din hund.

En vandring runt Zugspitze tar dig från Garmisch-Partenkirchen i Tyskland till Leutasch i Österrike och vidare runt berget. Zugspitze, Tysklands högsta berg som är 2962 meter högt, är en del av Wettersteinmassivet i bayerska Alperna i norr och alperna i Tyrolen i söder. Innan du ger dig av vandringen runt Zugspitze är ett besök på den Olympiska skidstadion i Garmisch-Partenkirchen att rekommendera. Här kan man imponeras av idrottsmännen som vågar sig ner för hoppbackarna! Tycker din hund också om att vara ute i naturen? Så bra, för på den här vandringen kan du ta med din hund!

Rügen är Tysklands största ö och här finns även en av Tysklands mest populära badorter. Här finner du milslånga stränder i kombination med storslagna byggnader med mycket snickarglädje. Naturen bjuder dig på kustnära vandring där du passerar kritvita kalkklippor. Vårt vandringspaket tar dig från den nybildade Landkreis Vorpommern-Rügens huvudort Stralsund via ön Hiddensee till halvön Wittow. Här får du uppleva Kap Arkona med oförglömliga vyer över Östersjön. Vandringen tar dig vidare genom Nationalparken Jasmund med sin prunkande skog och kritvita klippor till Sassnitz. Efter Sassnitz kommer du till Binz och det välkända jaktslottet Granitz. Du bor i välkända Binz eller Sellin som är utgångspunkten för vandringen till Rügens östliga punkt. Vandringen avslutas  med vandring till Putbus och tågresa tillbaka till Stralsund.

 

 

Översikt leder