Vin och vandra

Njut av vandring i väl valda vindistrikt

Tycker du om såväl vandring som vin? Det är i så fall inget du är ensam om. Det är många som vill njuta av god mat i kombination med vin efter en dags vandring. Oftast är det också så att mat och dryck smakar som allra bäst efter att man har rört på sig. Vad kan då vara bättre än att vandra genom och längs vinodlingar, med möjlighet att kila in på en vingård och prova de lokala vinerna. Eller att på kvällen äta en god middag ackompanjerad av väl valda lokala viner.

Här nedan har vi samlat de vandringar som kombinerar vandring med möjlighet att prova vin längs vandringen eller där du bor under vandringen.

Frankrike - Provence, vandring och vin

Provence är känt för sina många signaturrätter, livliga lokala matmarknader och fantastiska klimat. Lägg därtill de utmärkta vinområdena. På vandringen vankas det många härliga mat- och dryckesupplevelser.

Italien - Barbaresco al Barolo

Är du mat- och vinälskare? Då bör du vandra leden Barbaresco al Barolo. Pronto!

Portugal - Dourodalen

En vandring i världsarvsklassade Dourodalen i norra Portugal bjuder på en svårslagen kombination av vackra vyer och goda viner.

Tyskland - Moseldalen

En vandringsresa till vackra Moseldalen lockar med fin natur, kultur och goda smaker. Området är rikt på influenser.

Österrike - Wachau World Heritage Trail

Tycker du om såväl vandring som vin? Då föreslår vi en vandringsresa till Wachau, där du kan njuta fullt ut av vackra omgivningar och goda viner vid floden Donau. Du kan även ta med din hund på denna vandring.