Pilgrimsvandra

En pilgrimsvandring vårdar både din kropp och själ

Att vandra längs en pilgrimsled lockar alla typer av människor. Troende som icke troende. Sökande efter sig själv eller ”bara” för att checka av en bucketlist. Oavsett varför du gör det, blir det din egen vandring för att vandra längs en pilgrimsvandring kan ge dig flera dimensioner av din vandringsupplevelse.

Pilgrimsvandring populärt

Pilgrimsvandring är populärt. Det finns många skäl till att fler väljer att göra en pilgrimsvandring, personliga såväl som andliga eller religiösa. Hos många finns en längtan att ta en paus från vardagens stress och inrutade livspusseltillvaro. Att i lugn och ro ta sig fram till fots öppnar upp för nya erfarenheter. En del pilgrimsvandrar sig ur livskriser medan andra tvärt om söker äventyret. För många är det en andlig resa, en vandring för att hitta sig själv. Det finns också ett ökat behov att röra på sig under semestern även om, eller kanske särskilt då, man inte hinner med eller har lust att träna under resten av året.

Vandra hela eller delar av leden

Kanske har du tid, lust och ork att gå en hel led? Många vittnar om den tillfredsställande känslan de upplever under och efter en lång vandring. Att vara ”här och nu” är en av vandringens stora förtjänster! För många av oss är det dock svårt att vara bort så länge, så därför har vi vandringar som är mellan 7 – 38 dagar. Nu gäller det bara för dig att välja! Vad är det du vill se och vilken karaktär vill du ha på din vandring? Som sagt, valen är många men kontakta oss gärna så hjälper vi dig att välja rätt utifrån dina önskemål!

Spanien, Camino del Norte

Idag är Camino del Norte en av de alternativa vägarna till Santiago de Compostela. Av många ansedd som den vackraste av dem alla.

Spanien, Camino Finisterre

Vill du vandra till världens ände? Då ska du vandra Camino Finisterre. Leden börjar i Santiago de Compostela och fortsätter ut mot havet till Fisterra, som på galiciska betyder just ”världens ände”.

Spanien, Camino Francés

Din vandringsresa längs Camino Francés går i historiens fotspår. Målet för vandringen är staden Santiago de Compostela i Galicien, i Spaniens nordvästra hörn, med den ståtliga katedralen och aposteln Jakobs reliker.

Spanien - Camino Inglès

Camino Inglés bjuder på ett äkta galiciskt landskap med doftande eukalyptusskogar, böljande kullar och charmiga små stenhusbyar. Den dramatiska kustlinjen med vackra flodmynningar ramar in upplevelsen.

Portugal, Camino Portugués da Central

Att vandra Camino Portugués da Central är lika mycket en själslig som kroppslig upplevelse.

Portugal, Camino Portugués da Costa

Kombinationen kustvandring såväl som vandring genom en oförstörd landsbygd är fenomenal.

Spanien, Camino Primitivo

En vandring längs Camino Primitivo är en upplevelse av enkelhet och skönhet. Leden går genom ett område som är märkligt orört och otroligt vackert.

Italien, Cammino di Francesco

En vandring längs Cammino di Francesco tar dig genom Italiens gröna hjärta.

Sverige, S:t Olavsleden

S:t Olavsleden är världens nordligaste pilgrimsled. Leden sträcker sig från Östersjön till Atlanten, från Selånger i Sverige, via Östersund och Åre, till Trondheim i Norge.

Skottland, St Cuthbert's Way

En vandringsresa till St Cuthbert´s Way är en fascinerande vandring genom landskapet i Northumberland. Turen har historiska förtecken och går längs gränsen mellan England och Skottland.

Spanien, Via de la Plata

Att vandra Via de la Plata är en genuin upplevelse av stillhet och ro på den spanska landsbygden. Du vandrar långt från allfarvägarna. Söker du lugnet är kan detta vara rätt väg.

Italien, Via Francigena

Via Francigena är den klassiska pilgrimsleden från Canterbury i England till Rom i Italien. Välj vilken del du vill vandra.

Frankrike, Via Podiensis

Att vandra Via Podiensis är som att gå en tur i historien. Leden har varit en pilgrimsled i över tusen år och är den populäraste pilgrimsleden i Frankrike.