Berg

Utmaningar och belöningar i en härlig kombination

Perfekta turer under sommaren när det är varmt i dalarna men behaglig vandringstemperatur på lite högre höjd. Här kommer några tips på härliga bergsvandringar.

Österrike - Alpe-Adria Trail

En vandringsresa längs långdistansleden Alpe-Adria Trail bjuder den som vandrar den på ett storslaget landskap. Du upplever höga berg, glittrande sjöar, grönskande ängar, ljuvligt doftande skogar, alpstugor och Österrikes gemytlighet.

Slovenien - Alpe-Adria Trail

Vår vandringsresa längs Alpe-Adria Trail i Slovenien bjuder på ett storslaget landskap, grönskande ängar och gemytliga byar.

Spanien - Camino Francés del 1

Första delen av pilgrimsleden Camino Frances tar dig från Saint Jean Pied de Port i Frankrike till den fantastiska staden Pamplona på andra sidan Pyrenéerna.

Tyskland - Königsee till Chiemsee

Under turen från Königsee till Chiemsee vandrar du i Chiemgaueralperna. Bergen är idealiska för vandring med mjuka kuperade former och grannskapet med Tyrolen, Salzburg och Bayern.

Spanien - Picos de Europa

Picos de Europa är en del av den Kantabriska bergskedjan belägen i norra Spanien, strax söder om kusten och Biscaya. Sedan 1995 är området nationalpark.

Bulgarien - Rila- och Pirinbergen

Utmana dig själv med en vandring i vackra bergsområden! Tänk Alperna, Dolomiterna eller Pyrenéerna men med färre turister. Klockrent!

Tyskland - Runt Zugspitze

En vandring runt Zugspitze tar dig från anrika Garmisch-Partenkirchen i Tyskland till Leutasch i Österrike och vidare runt berget Zugspitze. På den här vandringen kan du ta med din hund!

Frankrike - Tour du Mont Blanc

En av de mest ikoniska vandringarna i Europa, Tour du Mont Blanc. Leden går i högalpin miljö med storslagna vyer, höga bergspass och idylliska bergsbyar. Storslaget.

Tyskland - Vandra E5 över alperna

Långdistansleden E5 är en av de mest populära långvandringslederna och kallas inte för inte ”den vackraste av alla vägar över Alperna”. Gröna alpängar, fina byar, glaciärer och snöklädda toppar följer dig från Tyskland, genom Österrike till Italien.

Österrike - Vandra vid Saalbach och Zell am See

På gränsen mellan Salzburgerland och Tyrolen hittar du Pinzgau, ett område som gjort för vandring. Här hittar du klassiska skidorter såsom Saalbach-Hinterglemm och Zell am See. Din hund är välkommen att följa med på vandringen.

Schweiz - Via Albula

Via Albula & Bernina i hjärtat av de Schweiziska alperna bjuder på en del utmaningar men också belöningar i form av slående vackra vyer. Den Rätiska järnvägen och leden följs åt och slingrar sig i det underbart vackra landskapet i. Den perfekta vandringen för dig som vill kombinera vandring och resa med tåg!

Italien - Via degli Dei

Vandra längs Via degli Dei, gudarnas väg, och njut av stunden.

Italien - Via Francigena del 1

Den välmarkerade första biten av Via Francigena genom Italien är den mest storslagna. Du vandrar genom ett underbart alplandskap med ledens högsta punkt Colle del San Bernardo som en höjdpunkt.