Vandring och tåg

Ta tåget till vandringen och gör resan till en del av upplevelsen

Ta tåget till vandringen och gör resan till en del av upplevelsen. Att resa med tåg är smidigt, du kan gå och lägga dig i ett land och vakna upp i ett annat. Du får se helt nya sidor av länderna du reser genom, samtidigt som du reser klimatsmart. Vi har tagit fram några paket där tågresorna är inkluderade.

I detta kombinerade tåg- och vandringspaket reser du med tåg från Köpenhamn via Tyskland och Österrike/Schweiz till Alba i Italien. Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är en ringled i vindistriktet Langhe. Leden, som går i Piemonte, öppnades hösten 2014. Leden går genom ett storslaget vackert böljande landskap, den passerar genom välkända vinodlingar, förbi väl gömd tryffel och genom välskötta hasselnötsodlingar. Du bor i underbara byar och samhällen med lång historia och mycket atmosfär. Maten du äter och vinet du dricker är unik och fantastisk. Efter avslutad vandring reser du åter med tåg norröver och njuter av att klimatsmart ta dig fram. En tåg- och vandringsresa som du sent skall glömma.

I detta kombinerade tåg- och vandringspaket reser du med tåg från Köpenhamn via Tyskland och Österrike/Schweiz till Alba i Italien. Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är en ringled i vindistriktet Langhe. Leden, som går i Piemonte, öppnades hösten 2014. Med start i Alba går vandringen i en cirkel söderut. Leden går genom ett storslaget vackert böljande landskap, passerar genom välkända vinodlingar, förbi väl gömd tryffel och genom välskötta hasselodlingar. Du bor i underbara byar och samhällen med lång historia och mycket atmosfär. Maten du äter och vinet du dricker är unik och fantastisk. En tåg- och vandringsresa i Piemonte som du sent skall glömma.

I följande kombinerade tåg- och vandringspaket reser du med tåg genom norra Europa till tågstationen Jesenice som ligger 23 km väster om Kranjska Gora. Vandringen längs Alpe-Adria Trail genom Slovenien startar i Kranjska Gora. Första vandringsdagen kan du antingen välja att vandra hela vägen uppför eller få transport del av vandringen beroende på ork och vilja. Efter Vršiĉ-passet går leden nerför och slår följe med den välkända, smaragdgröna floden Soča som du följer till Tolmin. Du vandrar längs historiska vägar genom det imponerande landskap mellan små pittoreska byar med mycket atmosfär. Vandringen avslutas vid bergskammen Kolovrat där utsikten över Slovenien och Italien är fantastisk. Efter avslutad vandring är det tid för transfer tillbaka till Kranjska-Gora, där du bor sista natten innan hemresa. En tåg- och vandringsresa att minnas.

I detta kombinerade tåg- och vandringspaket reser du med tåg genom norra Europa hela vägen till startorten Garmisch-Partenkirchen. Zugspitze, Tysklands högsta berg som är 2962 meter högt, är en del av Wettersteinmassivet i bayerska Alperna i norr och alperna i Tyrolen i söder. Vandringen runt Zugspitzes fot tar dig sedan från Garmisch-Partenkirchen i Tyskland till Leutasch i Österrike och tillbaka igen. Uppseendeväckande broar över raviner och längs forsar, tvärbranta bergsväggar, kristallklara sjöar, gröna ängar och vackra naturstigar gör vandringen variationsrik och vacker. Naturen visar helt enkelt upp sig i en imponerande skepnad! Vill du passa på att ta dig upp till bergets topp finns både tåg och linbana till din hjälp.

I detta kombinerade tåg- och vandringspaket reser du med tåg genom norra Europa hela vägen till startorten Garmisch-Partenkirchen. Zugspitze, Tysklands högsta berg som är 2962 meter högt, är en del av Wettersteinmassivet i bayerska Alperna i norr och alperna i Tyrolen i söder. Vandringen runt Zugspitzes fot tar dig sedan från Garmisch-Partenkirchen i Tyskland till Leutasch i Österrike och tillbaka igen. Under den här vandringen bor du på särskilt utvalda hotell och gasthof av högre standard. Boendena har pool/SPA och välrenommerad restaurang där du kan njuta av lokala och regionala specialiteter. Uppseendeväckande broar över raviner och längs forsar, tvärbranta bergsväggar, kristallklara sjöar, gröna ängar och vackra naturstigar gör vandringen variationsrik och vacker. Naturen visar helt enkelt upp sig i en imponerande skepnad! Vill du passa på att ta dig upp till bergets topp finns både tåg och linbana till din hjälp.

I detta kombinerade tåg- och vandringspaket reser du med tåg från Köpenhamn via Hamburg till Wachau och Krems. Wachauområdet har ett milt klimat och de branta bergssidorna skapar idealiska förutsättningar för fruktträdgårdar och vinodlingar. I detta vackra område, längs sidorna av Donaudalen, går långdistansleden Wachau Heritage Trail. Vandringen bjuder på magnifika panoramavyer över ett av Österrikes äldsta kulturlandskap med karaktäristiska vinodlingar, aprikosodlingar och Donau i dalens botten. Den omväxlande vandringen tar dig över mjuka kullar och genom välskötta vinodlingar. Pittoreska må byar pryder landskapet som är känt för utsökta regionala specialiteter, däribland goda viner och delikatesser gjorda av aprikoser. När vandringen är avslutad fortsätter äventyret med tåg tillbaka till Köpenhamn.

I detta kombinerade tåg- och vandringspaket reser du med tåg från Köpenhamn via Hamburg till Wachau och Krems. Under vandringen bor du extra bra. Vandringen startar i den vackra och välskötta orten Krems som ligger på Donaus norra strand. Redan 1975 blev orten utsedd till ”Model City for Historical Preservation” av UNESCO. Från Krems tar den omväxlande turen dig förbi branta klippor, över mjuka kullar och genom välskötta vinodlingar. Donau spelar en central roll under din vandringsresa då du, några av dagarna, tar dig med färja till andra sidan floden. På vissa ställen kräver vandringen säkerhet på foten, men det går alltid att välja en alternativ vandringsväg. För att säga det kort – denna vandring är en perfekt kombination av natur, kultur, bra boenden och kulinariska höjdpunkter! När vandringen är avslutad fortsätter äventyret med tåg tillbaka till Köpenhamn.