Vandring och tåg

Ta tåget till vandringen och gör resan till en del av upplevelsen

Ta tåget till vandringen och gör resan till en del av upplevelsen. Att resa med tåg är smidigt, du kan gå och lägga dig i ett land och vakna upp i ett annat. Du får se helt nya sidor av länderna du reser genom, samtidigt som du reser klimatsmart. Vi har tagit fram några vandringspaket där fungerar bra att resa med tåg till och från vandringen.

Vill du veta mer om att resa med tåg eller boka tågbiljetter rekommenderar vi att du kontaktar Tågcharter by Railtrotters via Tågcharter.se  så kan de hjälpa dig vidare.

Till Italien och start vandringspaket reser du med tåg från Köpenhamn via Tyskland och Österrike/Schweiz till Alba i Italien. Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är en ringled i vindistriktet Langhe. Leden, som går i Piemonte, öppnades hösten 2014. Leden går genom ett storslaget vackert böljande landskap, den passerar genom välkända vinodlingar, förbi väl gömd tryffel och genom välskötta hasselnötsodlingar. Du bor i underbara byar och samhällen med lång historia och mycket atmosfär. Maten du äter och vinet du dricker är unik och fantastisk. Efter avslutad vandring reser du åter med tåg norröver och njuter av att klimatsmart ta dig fram. En tåg- och vandringsresa som du sent skall glömma.

Till Italien och start vandringspaket reser du med tåg genom norra Europa till tågstationen Jesenice som ligger 23 km väster om Kranjska Gora. Vandringen längs Alpe-Adria Trail genom Slovenien startar i Kranjska Gora. Första vandringsdagen kan du antingen välja att vandra hela vägen uppför eller få transport del av vandringen beroende på ork och vilja. Efter Vršiĉ-passet går leden nerför och slår följe med den välkända, smaragdgröna floden Soča som du följer till Tolmin. Du vandrar längs historiska vägar genom det imponerande landskap mellan små pittoreska byar med mycket atmosfär. Vandringen avslutas vid bergskammen Kolovrat där utsikten över Slovenien och Italien är fantastisk. Efter avslutad vandring är det tid för transfer tillbaka till Kranjska-Gora, där du bor sista natten innan hemresa. En tåg- och vandringsresa att minnas.

Till Tyskland och starten av detta vandringspaket reser du med tåg genom norra Europa hela vägen till startorten Garmisch-Partenkirchen. Zugspitze, Tysklands högsta berg som är 2962 meter högt, är en del av Wettersteinmassivet i bayerska Alperna i norr och alperna i Tyrolen i söder. Vandringen runt Zugspitzes fot tar dig sedan från Garmisch-Partenkirchen i Tyskland till Leutasch i Österrike och tillbaka igen. Uppseendeväckande broar över raviner och längs forsar, tvärbranta bergsväggar, kristallklara sjöar, gröna ängar och vackra naturstigar gör vandringen variationsrik och vacker. Naturen visar helt enkelt upp sig i en imponerande skepnad! Vill du passa på att ta dig upp till bergets topp finns både tåg och linbana till din hjälp.

Till vandringspaket i Österrike reser du med tåg från Köpenhamn via Hamburg till Wachau och Krems. Wachauområdet har ett milt klimat och de branta bergssidorna skapar idealiska förutsättningar för fruktträdgårdar och vinodlingar. I detta vackra område, längs sidorna av Donaudalen, går långdistansleden Wachau Heritage Trail. Vandringen bjuder på magnifika panoramavyer över ett av Österrikes äldsta kulturlandskap med karaktäristiska vinodlingar, aprikosodlingar och Donau i dalens botten. Den omväxlande vandringen tar dig över mjuka kullar och genom välskötta vinodlingar. Pittoreska må byar pryder landskapet som är känt för utsökta regionala specialiteter, däribland goda viner och delikatesser gjorda av aprikoser. När vandringen är avslutad fortsätter äventyret med tåg tillbaka till Köpenhamn.