Vandra i bergen

Utmaningar och belöningar i en härlig kombination

Perfekta turer under sommaren när det är varmt i dalarna men behaglig vandringstemperatur på lite högre höjd. Här kommer några tips på härliga bergsvandringar.

Är du sugen på att utmana dig själv med vandring i vackra bergsområden? Du har kanske vandrat i Alperna, Dolomiterna och Pyrenéerna och längtar efter något område med färre turister. Då har du kommit rätt! En vandring i Rila- och Pirinbergen tar dig till några av de högsta topparna i Bulgarien varifrån du kan njuta av andlöst vackra panoramavyer. Vandringen går längs naturstigar i huvudsak ovanför trädgränsen, ner i ”glacial cirques” och upp på toppar. Vackra alpängar med stor blomsterrikedom och kristallklara alpsjöar pryder också landskapet. Vandringarna i Rila- och Pirinbergen utgår från orterna Govedartsi och Bansko, varifrån du blir körd till och från vandringarna. Alla transfers är inkluderade i priset.

Den välmarkerade första biten av Via Francigena genom Italien är den mest storslagna. Du vandrar genom ett underbart alplandskap och passerar under vandringen söderut hela ledens högsta punkt Colle del San Bernardo. På sin väg ner från passet slingar sig leden fram genom gamla byar med mycket atmosfär, i kanten av skogar med härlig utsikt över dalen. Slutmålet Aosta ståtar med flera lämningar från Romarnas storhetstid.

Att vandra längs Via Albula & Bernina i hjärtat av de Schweiziska alperna är en fantastisk upplevelse! Det är en utmaning som väntar, men också belöningar i form av slående vackra vyer. Leden går nära Rätiska järnvägen och slingrar sig i det underbart vackra landskapet i kantonen Graubünden. Tågpass ingår i vandringspaketet vilket gör det enkelt att anpassa vandringen efter dagsformen.

Detta korta vandringspaket tar dig från ledens naturliga start i Saint Jean Pied de Port i Frankrike till den fantastiska staden Pamplona på andra sidan Pyrenéerna. I St Jean Pied de Port sammanstrålar tre pilgrimsvägar från mellersta och norra Europa så här är alltid gott om pilgrimer. Möjligheterna att ta sig hit är också flera, både med flyg och tåg. Vägen över Pyrenéerna är krävande men väl värd sin möda i den storslagna och lummiga miljön.

Picos de Europa är en del av den Kantabriska bergskedjan belägen i norra Spanien, strax söder om kusten och Biscaya. Sedan 1995 är området nationalpark. Karaktäristiskt för området är de djupa gröna dalarna, skarpa bergskammar med snöklädda toppar och floder som slingrar sig ner mot havet i norr. En idyllisk plats med naturlig skönhet och fridfulla bergsbyar.

På gränsen mellan Salzburgerland och Tyrolen hittar du Pinzgau, ett område som gjort för vandring. Tycker du om vidsträckta vyer och inte har något emot att vandra både uppför och nerför är denna alpvandring i Pinzgau och Pillerseetal perfekt för dig! Du kommer förbi klassiska orter såsom Saalbach-Hinterglemm och Zell am See. Dessutom kan du ta med din hund på vandringen.

Översikt leder