Temavandringar

Välj en vandring med tydlig karaktär

Föredrar du vandring i bergen eller på lägre höjd? På landsbygden eller längs kusten? Eller är du kanske ute efter en pilgrimsvandring? Varför inte vandra tillsammans med din hund?

Den här sidan fylls på efterhand med vandringar med diverse inriktningar.

Har du bara några få lediga dagar och vill få ut så mycket som möjligt av dessa? Här har vi samlat några av våra 3- och 4-nätterspaket som vi anser är de mest tidseffektiva. Du får ut så mycket som möjligt av resan, då flygresor och transporter till och från leden inte ”äter upp” två hela semesterdagar. Ofta får även du tid till att utforska orterna du startar och avslutar i.

En pilgrimsvandring lockar alla typer av människor, troende eller icke troende. Den kan ge dig flera dimensioner av din vandringsupplevelse. En vandring i lugn och ro där kropp och själ får sitt.

Perfekta turer under sommaren när det är varmt i dalarna men behaglig vandringstemperatur på lite högre höjd. Här kommer några tips på härliga bergsvandringar.

Ta med din fyrbenta vän på vandringen! Att vandra med hund ger dig ett otroligt tacksamt sällskap under en vandring, då hunden får uppleva nya dofter och platser med människan i sitt liv. Ni får en rolig och aktiv semester ihop samtidigt som ni fördjupar er relation.

Tycker du om såväl vandring som vin? Det är i så fall inget du är ensam om. Det är många som vill njuta av god mat i kombination med vin efter en dags vandring. Oftast är det också så att mat och dryck smakar som allra bäst efter att man har rört på sig.

När kylan är på insprång söker många sig mot varmare breddgrader. Vad sägs om en vandring i de mest sydliga delarna av Europa? Behaglig temperatur i kombination med vacker vandring och god mat - det är det minsann inte mycket som slår!

Ta tåget till vandringen och gör resan till en del av upplevelsen. Att resa med tåg är smidigt, du kan gå och lägga dig i ett land och vakna upp i ett annat. Du får se helt nya sidor av länderna du reser genom, samtidigt som du reser klimatsmart. Vi har tagit fram några paket där det fungerar bra att kombinera med tågresorna.