Prins Bertils stig

Vill du komma bort från vardagen några dagar, kombinera stadsliv med kustnära vandring och bo på bra på hotell mycket atmosfär? Halmstad präglas av läget vid havet och Nissan, men Halmstad är mycket mer. Här finns mysiga gränder, museer, finfina restauranger, klippor, sandstränder, lövskogar med porlande bäckar och Prins Bertils stig. Vandringen längs Prins Bertils stig är en 18 kilometer lång kustnära vandring kantad av natur- och kulturhistoria.

Mer info

Sträcka 18 km
Pris från 2.245 :-

Vandringspaket längs Prins Bertils stig 

Arbetet med vandringspaketen längs Prins Bertils stig  är framtaget i samarbete med Region Halland och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Prins Bertils stig

Prins Bertils stig är en välmarkerad och populär vandringsled som startar vid Halmstad slott och går via Tylösand till lummiga Möllegård. En 18 kilometer lång kustnära vandring kantad av natur- och kulturhistoria. Under vandringen passerar du små fiskevikar, strandskog, sandstränder och klippor. Vid flera tillfällen lämnar leden kusten för att göra kortar svängar in genom mindre skogar och en rhododendronpark. Efter Tylösand lämnar leden kusten och söker sig in genom Tylöbäcks dalgång, en ljuv skog full av fågelliv och en liten porlande bäck. Leden slingrar sig avslutningsvis fram genom skog och ängar till slutmålet  Möllegård där det finns möjlighet att belönas med en glass eller något att dricka.

 

Referenser

Prins Bertils stig & Steninge

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Prins Bertils stig och Steninge, 25 - 28/5 2021

Väldigt trevligt boende framförallt vid Steninge Kuststation med trevligt värdpar och mycket god förplägnad.

Sven Hedman

Prins Bertils stig, 14 - 16 november 2020

Jag hittade till Vandra via en rekommendation.
Kontakten och informationen innan och i samband med bokning och resa upplevde jag som mycket bra, liksom de färdhandlingar som erhölls. Resan i sig och faciliteterna under vandringsresan var också mycket bra.

Birgitta Ny