Kullaleden

En varierad vandring längs kust och genom skogar till Sundets Pärla!

Kullaleden, en vandringsled som bjuder på lite av allt. Sandstränder, klappersten, ängar, vackra skogar, naturreservat, små mysiga fiskebyar och fantastiska vyer ut över Öresund och Danmark. Denna vandring tar dig längs Kullaleden som börjar i Utvälinge. Under vandringens får du uppleva mycket vackert. Längs leden finns flera sevärdheter, bland annat Nimis, Lars Vilks konstverk nere vid havet på Kullaberg, som påbörjades 1980. Efter din andra vandringsdag kommer du fram till Kullens fyr, Sveriges ljusstarkaste och högst belägna fyr. Du avslutar perfekt i Helsingborg, sundets pärla. Har du tid över rekommenderas några extranätter så att du kan uppleva både vad Helsingborg, och kanske även vad Helsingör (på andra sidan sundet), har att erbjuda. Du kanske vill avsluta din vandring med en äkta tura över sundet?

Mer info

Sträcka 71 km
Pris från 6.595 :-

Vandring längs Kullaleden

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Kullaleden

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Ängelholm - Helsingborg, 1 - 6 juli 2019

Mycket fina hotell var valda åt oss. Personligt och trevligt. Vi uppskattade att kunna äta på hotellen.

Bra uppmärkt led och bra stödinformation från Vandra. Oväntat växlande natur! Något nytt varje dag.

Katarina Hjälmheden

Ängelholm - Helsingborg, 23 - 28 april, 2019

Toppen!!!!! Bagage transporten fungerade utmärkt. Bra att tänka på när man vandrar denna årstid är mycket stängt så som kiosker, fik mm. Det kan vara svårt att få tag i lunchmat, vissa hotell ordnar inte lunchpaket, dessutom är lunchpaketen ofta väldigt dyra. Hotell Strand i Arild tog 160:- för ett paket innehållande 1 ordinär dubbelsmörgås, 1 flaska vatten, 2 små frukter o 1 Snickers.

Vi är annars mycket nöjda med vandringen!

Per Gustafsson

Ängelholm – Helsingborg, 8 – 13 maj 2017

Jag är mycket nöjd med mina vandringsdagar. Kullaleden vill jag gärna rekommendera. Vacker, omväxlande, väl utmärkt och att nästan hela tiden vandra längs havet är så härligt rofyllt.

Och att “lyxvandra” så här och låta bagaget transporteras mellan övernattningarna, det var så skönt.

Nu när jag vandrade var det lågsäsong så flera ställen längs vägen var stängda, men det fungerade bra ändå.

Birgitta Grane

Hej Birgitta!

Vad roligt att höra att du är nöjd med din vandring! Jag hoppas du fick se de skira boklöven som är en bonus under lågsäsongen när annat ännu inte riktigt har kommit igång!

//Lotta

Kullaleden, våren 2016

Jag uppskattade mycket de personliga hotellen/vandrarhemmen. Särskilt Ängelholm och Höganäs var pärlor! Själva vandringen är dock viktigast och det var så skönt att få bagaget transporterat utan att för den skull behöva “hamna” på ställen där man behöver klä upp sig för middag och bryta vandrarkänslan. Kartorna/ledbeskrivningarna var mycket bra. Hoppas ni utökar i Sverige!

Hej!

Tack, vad roligt att höra! Det finns många fina vandringar i Sverige som vi kanske lätt glömmer bort när vi tittar utåt Europa.
Hösten 2016 kommer vi färdigställa Sörmlandsleden, som blir ny i vårt utbud. Det finns även planer på andra vandringar i Sverige, men dessa är som sagt fortfarande i planeringsstadiet.
Välkommen med tips om det är någon speciell led ni gärna skulle vilja se i vårt utbud!

Ängelholm – Helsingborg, 5-10 juli 2015

Vi vandrade med vår ettåring i bärstol. Tycker att ni gott kan marknadsföra denna möjlighet till andra, perfekt aktiv semester med litet barn tycker vi! Kräver att man orkar bära lite och har bra solskydd till barnet, men mycket trevligt!

Ida Tölander

Hej Ida!

Roligt att höra att det funkar så bra att vandra med ett litet barn i bärstol!

//Lotta