Roses – Llanca

En vandring längs den bästa delen av Costa Brava

Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land. Vandringen går genom ett bergigt landskap med stora vyer. Stigarna längs kusten leder dig upp på toppar och ner i undanskymda vikar med kristallklart vatten. Växtligheten växlar mellan, låga buskage, kaktusar, vindpinade barrträd och terrasserade olivodlingar. Du passerar flera små städer och byar med historiska byggnader och platser. I Cadaqués är Salvador Dalí alltid närvarande och möjlighet finns att besöka Salvador Dalí-museet i Port Lligat. Vandringen tar dig också till Cabo Creus, iberiska halvöns östligaste udde, med fantastisk utsikt både åt norr och söder. Sist men inte minst är området känt för sin goda mat.

Detta förkortade vandringspaket ger dig det bästa av den vilda kusten runt Cadaqués.

På Spaniens västkust hittar du den vilda Costa da Morte och vandringen Camiño dos Faros. Läs mer här!

Roses – Llanca

Se pris och boka
Costa Brava 5 nätter Total sträcka 48 - 54 km Svårighetsgrad 3/5 Avresa dagligen 22 mar - 31 okt Från 8.995 :- 4 vandringsdagar
 • Vida vyer
 • Vild natur
 • Cabo Creus, iberiska halvöns östligaste punkt
 • Fina stränder och kristallklart vatten
 • Klostret San Pere de Rodes
 • God mat

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst Roses
Dag 2: Transfer Roses – Cami di Ronda. Vandring till Cadaqués, 16 km
Dag 3: Vandring Cadaqués – Cabo Creus – Cadaqúes, 17 km
Dag 4: Vandring Cadaqués – Port de la Selva, 10 km
Dag 5: Vandring Port de la Selva – Klostret San Pere de Rodes – Llanca, 11 km
Dag 6: Hemresa

Total sträcka att vandra: 54 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Roses

Du kommer till Roses, antingen med tåg eller med buss. Väl framme och incheckad på ditt boende rekommenderas en tur längs den långa strandpromenaden.

Dag 2 – Roses – Cadaqués

En kort transfer tar dig till utkanten av Roses (Cami de Ronda) och starten av vandringen. Vandringen går både uppför och nerför under dagen och du passerar flertalet vackra vikar, så som Montjoi, Murta och Rosella, som alla ger utmärkt tillfälle för ett svalkande dopp. Vid Cala Joncols börjar en stigning nästan upp till toppen av Puig d’en Manyana. Vandringen ner längs slingrande grusvägar, bjuder på en fantastik vy över Cadaqués.

Utmanande, 16 km, + 752 meter, – 783 meter

Dag 3 – Cadaqués alternativ vandring till Cabo Creus

Idag har du en hel dag till att utforska den fantastiska lilla staden Cadaqués. Vi rekommenderar en tur över till andra sidan av halvön s’Oliguera, till byn Port Lligat. Här kan du besöka Salvador Dalís hus. Vill du hellre vandra föreslår vi turen ut till Cabo Creus, iberiska halvöns östligaste udde. Vägen dit går både längs kusten och längs stigar genom områden med kraftig låg vegetation och terrasserade olivodlingar. Det finns också fina möjligheter till bad i det kristallklara vattnet. Vandringen tar dig också förbi Port Lligat och Salvador Dalís hus.

Medel, 17 km, + 397 meter, – 328 meter

Dag 4 – Cadaqués – Port de la Selva

Idag lämnar du Cadaqués och vandrar inåt landet, genom naturparken Cap de Creus, och korsar halvön för att komma ner till Port de la Selva på andra sidan. Du sick-sackar dig upp Muntanya Negra och toppen Puig de Bufadors. Du passerar dagens högsta punkt, 380 höjdmeter över havet, innan du långsamt börjar vandra nerför mot Port de la Selva. Dagens vandring avslutas med en något brantare nerförsvandring kantad av barrväxter, kaktus och stenmurar. Efter en kort dags vandring kan du antingen utforska byn, eller bara koppla av på stranden.

Lätt, 10 km, +444 meter, – 428 meter

Dag 5 – Port de la Selva – Klostret San Pere de Rodes– Llançà

Du har nu kommit fram till sista vandringsdagen. GR-92, som du tidigare följt, fortsätter längs kusten direkt till Llançà. Vi rekommenderar dock en omväg via GR-11 till klostret San Pere de Rodes som ligger högt upp på bergssidan med utsikt över bukten och Port de la Selva. Vandringen till klostret går brant uppför men du får bra lön för mödan när du når dit.  Klostrets äldsta delar är från 1000-talet. Efter att ha förfallit under 15- och 16-talen är klostret nu renoverat till sitt forna utseende. Vandringen avslutas i Llança.

Medel, 11 km, + 752 meter, – 721 meter

Dag 6 – Hemresa

Efter frukost är det dags för hemfärd, om du inte väljer att stanna ytterligare några dagar i Spanien och Costa Brava.

Vad ingår

 • Boende totalt 5 nätter inklusive frukost, du bor i: Roses, Cadaqués (2 nätter), Port de la Selva och Llanca
 • Taxitransfer dag 2 mellan Roses och Punta de l’Almadrava
 • Beskrivningar av var dags vandring med karta och kartblad, en uppsättning per rum
 • Praktisk information
 • Resplan med anslutningstider
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn
 • Bagagetransport mellan boendena

Tillkommer

 • Resan till och från Spanien
 • Resan till Roses och från Llança
 • Lunch och middag var dag
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter
 • Lokal skatt Spanien (€1/per person och natt)

Tillval

Extra nätter

Extra nätter går att ordna enligt dina önskemål, kontakta oss för pris.

Extra uppsättning kartor

I vandringspaketet ingår en uppsättning kartor per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar. Kostnaden är 250:- per extra uppsättning.

Boende

Du bor på trevliga hotell längs leden, alla med stor personlighet och charm. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfern kan tillkomma.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Lokala skatter

På Costa Brava har lokala skatter införts som tas ut kontant i samband med utförd tjänst. Detta innebär att du måste betala en turistskatt (€ 1/p och natt) på hotellen. Skatten kan inte tas ut på annat vis.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 3 / 5
 • Vandringen är i lätt till utmanande. 1 lätta dagar, 2 medel och 1 utmanande.
 • Leden varierar från vanliga stigar till mindre vägar. Det är en hel del brant vandring uppför och nedför på löst, stenigt och ojämnt underlag.
 • På ett par ställen längs vandringen mellan Roses och Cadaquès kan personer med höjdrädsla uppleva vandringen som hissnande. Här finns dock en alternativ väg för att undvika det här partiet. De två olika vägarna går ihop 2 km längre fram.
 • Leden är markerad med vita och röda pilar och ibland även med texten ”GR-92”. Även andra ledmarkeringar förekommer. Vissa delar av leden är mindre bra markerad.
 • Total sträcka att vandra är 48 – 54 km fördelat på 4 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplats till startplatsen Roses är:

 • Barcelona flygplats (151 km)

Närmaste flygplatser till slutmålet Llançà är:

 • Barcelona flygplats (170 km)

 Buss -/ tåganslutning

Det finns direkttåg mellan Barcelona och Figueres, för vidare transport med buss till Roses, samt direkttåg mellan Llançà och Barcelona. Dessa går flera gånger om dagen. Mellan Barcelona centrum och flygplats tar du buss eller taxi. Det går även buss till Roses från flygplatsen i Barcelona.

Väderkalender

Klimatet på Costa Brava är ett typiskt medelhavsklimat. Somrarna är varma torra, vår och höst kommer med lite lägre temperaturer men fortfarande många soltimmar per dag och vintern är svalare med mer nederbörd. Det regnar väldigt sällan under sommaren. I inlandet kan det bli varmt, runt 20-26 grader, även under vår och höst då havsvinden inte svalkar. Nedan visas max och min temperatur under året. Tänk på att det kan bli både varmare och svalare än nedanstående beroende på vindar och om man befinner sig en bit inåt land eller är vid kusten.  Medeltemperaturen dagtid är under året 19 grader. Genomsnittligt antal soltimmar under mars – november är 7 timmar per dag.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led