Costa Brava

Upptäck Spaniens "vilda kust", vandra längs Costa Brava

Din vandringsresa till Costa Brava, ”den vilda kusten”, bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Mer info

Figueres-Llanca

6 vandringsdagar
Pris från 12.795 :-

Roses – Llanca

4 vandringsdagar
Pris från 8.995 :-

Variation längs leden

Den södra delen bjuder på öppna landskap, flackare vandring och fantastiska stränder. I Nationalparken Els Aiguamolls de ’Empordá kan du många fågelarterna som bor och häckar i parken. Lite längre norrut tar ett bergigare landskap vid och vyerna vidgas. Här går naturstigarna längs kusten och leder dig upp på toppar och ner i undanskymda vikar med kristallklart vatten. Växtligheten växlar mellan jättegräs, låga buskage, kaktusar, vindpinade barrträd och terrasserade olivodlingar. Ett härligt klimat, den goda maten och möjligheten till salta bad lägger grunden för en underbar vandringsresa till Costa Brava.

Salvador Dalís hemtrakter

Costa Brava är konstnären Salvador Dalís hemtrakter. Väljer du att starta din vandringsresa i Figueres rekommenderar vi att du tar dig tid att besöka Dalímuseet. Du behöver dock inte bli besviken om det inte hinns med, du kommer att få nya möjligheter att upptäcka hans konst i Cadaqués.  Här är Salvador Dalí alltid närvarande då hans hem finns i Port Lligat, runt udden från Cadaqués. Du passerar den lilla fiskebyn på din vandring. Vandringen tar dig också till Cabo Creus, Iberiska halvöns östligaste udde, med fantastisk utsikt både åt norr och söder. Lunch vid fyren är njutbar både för öga och gom.

Vackra orter och god mat

Vandringen leder dig såväl till små byar och orter som till lite större. Roses ligger vackert vid den långa stranden. Här kan du strosa längs strandpromenaden efter en god middag. I Cadaqués lyser solen upp de vita husen. I solnedgången står husen i vacker kontrast till den rödaktiga jorden. Costa Brava är känt för sin goda mat. Närheten till Frankrike gör att de franska inslagen blir allt större ju längre norrut du kommer.

Kombinera din vandringsresa till Costa Brava med Barcelona

Närheten till Barcelona ger utmärkta förutsättningar att kombinera din vandringsresa till Costa Brava med ett par dagar i storstaden. Du tar dig lätt med buss eller tåg mellan vandringen och Barcelona.

Vandring längs Costa Brava

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Costa Brava

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Figueres – Llanca, september 2023

Otroligt vacker vandring, fantastiska vyer!

Vi har tidigare bokat vandringsresa med Vandra och allt har fungerat mycket bra även denna gång. Vi upplevde att det var bättre märkning på lederna än vad ni beskrev. Det såg nästan ut som att de var nymålade på vissa ställen. Lätt att hitta överlag. Det finns en bussförbindelse från Cap de Creus som ej fanns med i beskrivningen (Vandras kommentar. Tack för återkopplingen. Vi kollar upp bussförbindelsen och lägger genast in den i informationen för vandringen. Allt gott. Sussi, Vandra).

Figueres – Llanca, september 2023

Varierad och många fina vyer!

Trevliga hotell, bra frukostar och bagage transporten fungerade väl. Väl utmärkta leder betydligt bättre än till exempel Mallorca och Frankrike.

Figueres – Llanca.

Underbar vandring och goda utmaningar!

Inte för ansträngande. Precis lagom för 6 kvinnor som just ha pensionerad sig. Det är tionde gången vi resar med Vandra - tack för allt.

Figueres – Llanca + Barcelona, 21-31 maj 2016

Jag har tidigare rest genom Vandra. Bemötandet från Vandra är alltid lika trevligt och professionellt. Informationen jag fick inför resan var otroligt bra. Vandra tänker på allt, man behöver inte vara nervös för att något lämnas åt slumpen. Jag är supernöjd med min vandringsresa och de flesta hotell var kanon. Jag är glad att Vandra rekommenderade den här resan till oss.

Yvonne Arvidsson

Hej Yvonne!

Tack för de fina orden, det är alltid lika roligt att höra att en kund är nöjd med sin resa!

//Lotta