Camino Inglés

Variationsrik vandring i galiciskt landskap

Camino Inglés bjuder på ett äkta galiciskt landskap med doftande eukalyptusskogar, böljande kullar och charmiga små stenhusbyar. Den dramatiska kustlinjen med vackra flodmynningar ramar in upplevelsen.

Mer info

Ferrol – Santiago de Compostela

6 vandringsdagar
Pris från 8.690 :-

A Coruña – Santiago de Compostela

4 vandringsdagar
Pris från 7.615 :-

Leden, som börjar i Ferrol eller A Coruña, har en lång och varierad historia. På medeltiden var Camino Inglés populär bland pilgrimer som ankom till Spanien via havet. Leden har tidigare varit ganska okänd, men fler och fler väljer att göra just denna pilgrimsvandring. År 2000 registrerades endast 98 pilgrimer som vandrat Camino Inglés till Santiago de Compostela. Men år 2017 hade antalet stigit till 11 321 pilgrimer!

Den kortaste pilgrimsleden till Santiago de Compostela

Camino Inglés är den kortaste pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Väljer du att starta i Ferrol har du 119 härliga kilometer framför dig, medan det från A Coruña endast är 76 kilometer till slutmålet. Är du ute efter att få utfärdat ett pilgrimsbevis, ett compostela, väljer du vandringen som startar i Ferrol. Det krävs nämligen minst 10 mils vandring för att bli berättigad ett pilgrimsbevis.

Katedralen i Santiago de Compostela

En viktig och oförglömlig upplevelse i Santiago de Compostela är att besöka Katedralen. Dels för att genomföra pilgrimsritualen och dels för att vara med om pilgrimsmässan. Före nattvarden läser prästen upp vilka pilgrimer som har anlänt det senast dygnet. Många har också som mål att vandra in i Santiago de Compostela och hämta ut sitt pilgrimsbevis. För att kunna hämta ut ett pilgrimsbevis krävs att du har vandrat de sista 10 milen in till Santiago de Compostela och att du har stämplat ditt pilgrimspass längs vägen.

Vandring längs Camino Inglés

Under en vandringsresa längs Camino Inglés stöter du på färre vandrare än på många av de andra pilgrimslederna till Santiago de Compostela. Leden är nämligen för många ännu okänd, även om den ökar i popularitet för varje år som går. Du väljer om du vill starta i Ferrol eller i A Coruña. Oavsett vilket av våra program du väljer så transporterar vi ditt bagage mellan boendena. Allt för att göra din vandring som behaglig som möjligt!

Recensioner

Camino Inglés

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Ferrol - Santiago de Compostela, 9 - 18/9 2022

Hejsan nu är vi åter efter en vecka längs Camino Ingles.

Vacker natur och och inte alls så tokigt väder som vi förberett oss på. Trevliga människor och dito boenden längs vägen.
Din/er uppdelning av etapperna var klart bättre än om vi endast följt boken, så tack för det. Även bra gradering av svårighetsgrad

En enkel parlör hade varit till nytta eftersom ingen av oss tyvärr pratar spanska. Lite märkligt att unga människor i trakten inte kan lite engelska, så det är kanske dags för oss att sätta oss på skolbänken.

Min känsla är att denna led kan komma att avlasta den franska från Sarria till S.d.C. och det hade ju varit riktigt bra.

Tack för allt material och allt jobb ni lagt ner för oss till denna tur, så uppskattat. Allt funkade.
Vi kommer tillbaks , men för min del gärna på en längre tur. 6 dagar i spåret är en fin tillvänjning men det är ju sen det magiska infinner sig!

Stort Tack till nästa gång!

allra bästa hälsningar
Barbro Jonasson

Camino Ingles, Ferrol-Santiago de Compostela maj 2022

Magisk men tuff vandring!

Vi har tidigare rest med Vandra. Denna vandring i Spanien var fantastisk och underbar. Våra hotell var magiska (utom ett som inte var så bra). Två av dem var helt ljuvliga! Så trevlig personal vi mött.

Tack för denna gång//Annette Mörk

Camino Inglese från A Coruna till Santiago de Compostela, 6 - 12 maj 2022

Jag har tidigare vandrat med Vandra och allt fungerade mycket bra även denna gång. Varierande boende som var välvalda och fungerade bra. Jag fick tyvärr besvär med en fot och fick avbryta 1:a dagens vandring efter drygt 1 mil. Tee-Travel, Vandras samarbetspartner i Spanien, service för att få en taxi var mycket bra. Jag kortade ner vandringarna med taxi 3 av fyra dagar vilket var en bra (och läkande) lösning.

I A Coruna hade jag svårt att följa ledbeskrivningen och även boken av John Brierley som jag fått.

Upplevelsen av mässan i Katedralen i Santiago de Compostela med det gungande rökkaret var en oförglömlig upplevelse som jag missat vid tidigare besök. (Vandra: Botafumeiro sker vid större högtidligheter och när någon pilgrim betalar för upplevelsen av att skåda rökkaret).