Logroño – Burgos, 6 nätter

Vandra Camino Francés över berg och genom dalar i regionen La Rioja

Den mest kända av pilgrimslederna genom Spanien till Santiago de Compostela är Camino Francés, eller Den franska vägen som den också kallas. Camino Francés ger dig cirka 80 mil vandringsled att utforska.

Detta vandringspaket tar dig mellan Logroño och Burgos. Till större delen går denna etapp av leden genom regionen La Rioja för att på slutet komma in i regionen Castilla y León. För många förknippas Rioja med fina viner, men här odlas även champinjoner, kronärtskocka, paprika och sparris. Leden går ofta rakt genom vinodlingar, skogarna är färre än i Navarra och domineras ek. Floden Ebro rinner genom regionen liksom Río Oja som gett regionen dess namn. Landskapet är kuperat med bergsområden som Sierra de la Demanda. Klimatet är torrt och varmt på sommaren och kallt på vintern.

Logroño – Burgos, 6 nätter

Se pris och boka
Logroño – Burgos 5 vandringsdagar Total sträcka 125 km Svårighetsgrad 3,4/5 Avresa dagligen 1 mars - 30 nov Från 6.795 :-
 • Utsikten från Poyo Roldán, 600 m.ö.h.
 • El Gallinero i katedralen i byn Santo Domingo de la Calzada
 • Vandring bland vingårdar, olivträd och sädesfält
 • Tapperhetskorset Cruz de los Valientes
 • Burgos medeltida gator
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Logroño
Dag 2: Logroño – Nájera, 29 km
Dag 3: Nájera – Santo Domingo de la Calzada, 21 km
Dag 4: Santo Domingo de la Calzada – Belorado, 24 km
Dag 5: Belorado – San Juan de Ortega, 24 km. Transfer till Villafranca Montes de Oca
Dag 6: Transfer Villafranca Montes de Oca till San Juan de Ortega och vandring till Burgos, 27 km
Dag 7: Hemresa

Totalt sträcka att vandra: 125 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Logroño

Kommer du med flyg till Madrid eller Bilbao tar du bussen fram till Logroño som ligger vid floden Ebro. Efter check-in rekommenderar vi en tur på stan.

Dag 2 – Logroño – Nájera

När du lämnar Logroño korsar du ”Puerta de Revellín”, även känd som Caminos port. Några kilometer längre fram kommer du till ett grönområde och fortsätter sedan vandringen i skuggan av bl.a. paradisträd, mimosa, poppel och cypress. Härifrån går leden uppför till Alto de Grajera. Du får en fin utsikt över vinodlingarna och går sedan åter nedför mot Navarrete och vidare uppför till Ventosa. Leden kantas nu av vingårdar, olivträd och sädesfält. Högsta punkten för dagen är Poyo de Roldán, 600 m.ö.h. varifrån du har en fantastisk utsikt. Dagen avslutas i Nájera.

Utmanande, 29 km, + 489 meter, – 384 meter

Dag 3 – Nájera – Santo Domingo de la Calzada

Du lämnar Nájera och kommer till en brant stigning kantad av pinjeträd. Så småningom  når du en platå med vingårdar. Större delen av den här etappen går genom vacker jordbruksbygd. Det är glest med skog och träd vilket gör att möjligheten till skugga är i stort sett obefintlig. Sista delen av dagens vandring går längs med en trafikerad väg in till Santo Domingo de la Calzada.

Medel, 21 km, + 397 meter, – 271 meter

Dag 4 – Santo Domingo de la Calzada – Belorado

Du lämnar Santo Domingo de la Calzada för att så småningom gå över den fjorton spann långa medeltida bron över floden Oja. Leden fortsätter med en svag lutning tills du når tapperhetskorset Cruz de los Valientes. Leden korsar sedermera byn Grañón som är så liten att den knappt märks. Strax efter Grañón når du gränsen mellan Rioja och Castilla y León.  Vandringen till Belorado går till stor del längs väg N-120. Som tur är förgyller floderna Relachigo och Villamayor din tillvaro.

Medel, 24 km, + 470 meter, – 318 meter

Dag 5 – Belorado – San Juan de Ortega, transfer till Villafranca Montes de Oca

Dagens vandring är lång och går genom skiftande terräng. Till skillnad från gårdagen vandring går större delen längs stigar eller små grusvägar. Från utkanten av Belorado går leden genom öppna landskap parallellt med väg N-120. Bitvis går du genom några enstaka skogspartier som erbjuder lite skugga. Strax efter det att du korsat floden Oca kommer du till Villafranca Montes de Oca. Härifrån går leden rejält uppför och du ska upp till drygt 1 000 meter över havet. Bergssidan är täckt av ek- och tallskog och du fortsätter nu nerför till den lilla pilgrimsbyn San Juan de Ortega. Här finns tyvärr i dagsläget inte något bra boende så på eftermiddagen kommer en taxi och hämtar dig för transfer till Villafranca Montes de Oca, ditt boende den här natten. I byn lever man ett lugnt och rofyllt liv långt ifrån den vardagsstress som många av oss är vana vid. Här kommer du kunna äta dig mätt och sova gott.

Medel, 24 km + 481 meter, – 251 meter

Dag 6 – Transfer till San Juan de Ortega och vandring till Burgos

Efter frukost den här dagen kommer en taxi som kör dig tillbaka till San Juan de Ortega.

Dagens vandring börjar genom en underbar ek- och tallskog ner till den fridfulla dalen vid floden Vena och Atapuerca. Du fortsätter med en tur upp över Sierra Atapuerca, 1 080 m.ö.h. Här bjuds du på en underbar utsikt mellan ek och tall. Du fortsätter ner mot Obaneja och när du kommer dit har du nått halvvägs till Burgos. Vägen till  Burgos är bitvis omtumlande. Efter ett par fridfulla dagar i bergen befinner du dig nu närmare trafik och vardagsstress. Burgos är en stad med många sevärdheter så för den som har tid rekommenderar vi en eller flera extranätter här. Du kan t.ex. flanera längs de medeltida gatorna med fantastiska adelshus eller besöka någon av de moderna parkerna. Santa Mariabågen, katedralen och klostret vid San Huelva är också väl värda ett besök.

Utmanande, 27 km, +  263 meter, – 407 meter

Dag 7 – Hemresa

Har du inte möjlighet att stanna några extra dagar i Burgos tar du lämpligen en buss till Bilbao eller söderut till Madrid för vidare färd hem.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 6 nätter inklusive frukost i Logroño, Nájera, Santo Domingo de la Calzada, Belorado, San Juan de Ortega och Burgos
 • Bagagetransport mellan övernattningarna, max 20kg/väska
 • Transfer enligt program
 • Guidebok med kartor, engelsk text, en bok/rum
 • Pilgrimspass
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resan mellan Skandinavien och Spanien
 • Resan till Logroño och från Burgos
 • Luncher och middagar
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter

Tillval

Halvpension

Sex 3-trerättersmiddagar
Från 1 975:-/person

Extranätter

Extranätter Logroño
Från 730: -/person och natt i dubbelrum eller trippelrum
Från 1 245: -/person och natt i enkelrum

Extranätter Burgos
Från 760:-/person och natt i dubbelrum eller trippelrum
Från 1 345:-/person och natt i enkelrum

Transfer, 1-4 personer

Från 4 150: -/bil Bilbao flygplats – Logroño, restid cirka 1 tim. 40 min.
Från 515: -/bil Logroño flygplats – Logroño, restid cirka 20 min.
Från 260: -/bil Burgos centrum – Burgos tågstation Rosa de Lima, restid cirka 15 min.
Från 4 220: -/bil Burgos – Bilbao flygplats, restid cirka 1 tim. 40 min.

Extra guidebok

I vandringspaketet ingår en guidebok per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin guidebok, kan ni välja att lägga ytterligare guideböcker.
Kostnaden är 170:- per extra guidebok.

Boende

Du bor i första hand på små privatägda hotell längs Den franska vägen. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfern kan tillkomma.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 3,4 / 5
 • Vandringen är medel till utmanande. Tre dagar är medel och två är utmanande.
 • Sträckan du vandrar inkluderar stigar/grusvägar (77%), mindre asfalterade vägar (16%) och trafikerade vägar (7%).
 • Att följa leden är enkelt då det finns blå skyltar med gula musslor som visar riktningen.
 • Total sträcka att vandra är cirka 125 km fördelade på 5 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till starten i Logroño är:

 • Logroño (17 km)
 • Bilbao (148 km)
 • Madrid (363 km)
 • Barcelona (473 km)

Närmaste flygplatser från slutmålet Burgos är:

 • Bilbao (170 km)
 • Madrid (235 km)
 • Barcelona (602 km)

Buss-/tåganslutning utresan

Startplatsen Logroño har en liten flygplats. Alternativet är flyg till Bilbao eller Madrid och vidare med buss till Logroño.

Buss-/tåganslutning hemresan

Slutdestinationen Burgos lämnar du med buss eller tåg. Enklast är resa med buss till Bilbao, även Madrid fungerar bra.

Taxitransfer

Det är även möjligt att nå Logroño med taxitransfer från Bilbao samt att lämna Burgos via en förbeställd transfer. För information om pris se vår hemsida: www.vandra.se

Väderkalender

León är beläget på den spanska högplatån Meseta Central. Detta innebär kalla vintrar, ofta med snö och heta, torra somrar.  Högplatån har i stort inte några träd som skuggar dig som vandrar på sommaren.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led