Camiño dos Faros

En variationsrik vandring längs Dödens kust

Vandra längs Camiño dos Faros och få en otroligt variationsrik upplevelse utmed Costa da Morte, ”dödens kust”. Leder sträcker sig från Malpica i norr till Fisterra i söder, en vandring på totalt 200 km. Leden, som skapades 2013, går förbi alla fyrtorn längs kusten och kopplar samman orterna Malpica i norr och Fisterra i söder. Vandringen leder dig till underbara små fiskebyar, den ena gemytligare än den andra. Närheten till Atlanten gör att du varje dag kommer att ha möjlighet att äta dagsfärska fiskar och skaldjur. Passa på att njuta av fisk och skaldjur när det är som allra bäst.

Mer info

Sträcka 200 km
Pris från 8.100 :-

Sträcka 126 km
Pris från 5.325 :-

“Un paisaje en cada paso”

”Ett landskap vid varje steg” är en fras som ofta används när det pratas om Camiño dos Faros, och den sammanfattar leden alldeles perfekt. Du njuter av ett landskap när det plötsligt dyker upp ett nytt mitt framför ögonen på dig. Leden bjuder på fyrar, stränder, sanddyner, floder, klippor, skogar, flodmynningar och mycket mer. Den norra delen ger dig lite mer historia och ruiner, med bland annat Castro de Borneiro och Dolmen i Dombate.

Leden skapades 2013 och det hela startade med att 3 goda vänner satt och pratade en kväll. De kom på den, till en början, galna idén om att sammankoppla Malpica och Fisterra längs de gamla fiskestigarna längs kusten. Ett år och många kilometer senare kom vännerna fram till Fisterra och bestämde sig för att starta föreningen ”Association O Camiño dos Faros”.

Kombinera din vandringsresa med Santiago de Compostela

Närheten till Santiago de Compostela ger utmärkta förutsättningar att kombinera din vandringsresa till Camiño dos Faros med ett par dagar i den stora pilgrimsstaden. Du tar dig lätt med buss från Fisterra till Santiago de Compostela vandringen.

Vandring längs Camiño dos Faros

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Camiño dos Faros, Malpica – Fisterra

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Malpica - Fisterra, 24 juni - 4 juli 2019

Bagage och transfer mycket bra. Taxichaufförerna var noggranna och hjälpsamma. Boendestandarden varierade. Boendet i Ponteceso och boendet i Lire var dåliga. Övriga mycket bra. Boendet och maten i Ouste var fantastiskt - så mycket omsorg och hög kvalité. Knöligt i Malpica då det var krångel med middag och picknick. Teetravel ansträngde sig för att rätta till och kompensera - blev sådär.

På vissa ställen borde de gröna ledmarkeringarna varit fler, svårt att hitta rätt. Kartorna som visade hotellen var i missvisande skala.

De människor vi har mött under vandringen, professionella och ortsbefolkningen, har varit väldigt vänliga, måna om att hjälpa till och angelägna att underlätta. Den provinsiella stoltheten är en gåva vi fick dela med dem.

Hej,
Tack för återkoppling. Vi ska ta en titt på hotellkartorna och se vad som kan ha upplevts som missvisande.
Mvh, Emelie på Vandra

Camiño dos Faros, Laxe – Fisterra

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Laxe - Fisterra, 5 - 12 juli 2019

En fantastisk stor naturupplevelse men vissa stigpartier var krävande och inte så upptrampade. Mycket vild natur. Vi hade tur att det inte regnade för vissa partier skulle då ha blivit halkiga. Teetravels bedömda tid för respektive avsnitt var väl optimistisk. Kartorna var tydliga men i vissa lägen var markeringarna för leden i naturen otydliga men då hade vi stöd av gps-filerna.

Mycket bra boende med bra frukostar. Transfer och bagagetransporter fungerade utmärkt. Transfer från Arou till Laxe vår första vandringsdag kl 15 är inte möjlig att kunna passa. Vi gick hela dagen med endast ett kort kaffestopp men kunde inte hinna fram till Arou till kl 15. Vi hade kommit överens om med taxichauffören (som körde oss från flygplatsen) om att ringa när vi kom fram till en speciell plats så skulle han skicka en bil.

Detta är en fantastisk vandringstur i en orörd miljö. Den ena dagen var inte den andra lik. Det var inget problem för oss, 68 respektive 70 år, att genomföra den med Vandras utsökta kartmaterial men den är tuff jämfört med att pilgrimsvandra för stigar är inte så upptrampade och det finns i princip ingen förplägnad längs leden. Leden är inte så välbesökt av turister vilket gör att man kan gå en hel dag utan att möta någon annan vilket har en inbyggd risk. Under vår tur gick ytterligare 8 personer parallellt. Vi känner oss mycket privilegierade att vi har haft denna fantastiska vandringsupplevelse.

Anna Nilsson och Sören Sandquist