Camiño dos Faros

En variationsrik vandring längs Dödens kust

Vandra längs Camiño dos Faros och få en otroligt variationsrik upplevelse utmed Costa da Morte, ”dödens kust”. Leder sträcker sig från Malpica i norr till Fisterra i söder, en vandring på totalt 200 km. Leden, som skapades 2013, går förbi alla fyrtorn längs kusten och kopplar samman orterna Malpica i norr och Fisterra i söder. Vandringen leder dig till underbara små fiskebyar, den ena gemytligare än den andra. Närheten till Atlanten gör att du varje dag kommer att ha möjlighet att äta dagsfärska fiskar och skaldjur. Passa på att njuta av fisk och skaldjur när det är som allra bäst.

Mer info

Sträcka 200 km
Pris från 8.100 :-

Sträcka 126 km
Pris från 5.325 :-

“Un paisaje en cada paso”

”Ett landskap vid varje steg” är en fras som ofta används när det pratas om Camiño dos Faros, och den sammanfattar leden alldeles perfekt. Du njuter av ett landskap när det plötsligt dyker upp ett nytt mitt framför ögonen på dig. Leden bjuder på fyrar, stränder, sanddyner, floder, klippor, skogar, flodmynningar och mycket mer. Den norra delen ger dig lite mer historia och ruiner, med bland annat Castro de Borneiro och Dolmen i Dombate.

Leden skapades 2013 och det hela startade med att 3 goda vänner satt och pratade en kväll. De kom på den, till en början, galna idén om att sammankoppla Malpica och Fisterra längs de gamla fiskestigarna längs kusten. Ett år och många kilometer senare kom vännerna fram till Fisterra och bestämde sig för att starta föreningen ”Association O Camiño dos Faros”.

Kombinera din vandringsresa med Santiago de Compostela

Närheten till Santiago de Compostela ger utmärkta förutsättningar att kombinera din vandringsresa till Camiño dos Faros med ett par dagar i den stora pilgrimsstaden. Du tar dig lätt med buss från Fisterra till Santiago de Compostela vandringen.

Vandring längs Camiño dos Faros

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Camiño dos Faros, Malpica – Fisterra

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Camiño dos Faros, Laxe – Fisterra

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!