Andalusien

Både storstadspuls och fridfullhet i små bergsbyar

Andalusien – det klingar ljuvligt, eller hur? Vandra i Andalusien och ta chansen att uppleva både stadspuls och fridfulla små charmiga bergsbyar. Byarna är fulla av vitmålade hus som är byggda längs bergssluttningarna. Husens färg har gett dem namnet ”pueblos blancos”. Här kommer du att kunna andas den uppfriskande, rena och klara bergsluften.  Du vandrar över berg, i dalar och genom skogar. Missa inte det lokala hantverket som finns i de små butikerna i byns smala gränder. Du får också möjlighet att smaka på lokala delikatesser såsom Jamón Serrano, oliver, ostar och goda viner.

Mer info

Sträcka 43-81 km
Pris från 6.100 :-

Sträcka 41-72 km
Pris från 6.575 :-

Granada & Las Alpujarras

Vandringen går på natursköna vandringsstigar längs den södra delen av Spaniens högsta bergskedja, Sierra Nevada. Här får du uppleva dramatiska raviner, snötäckta bergstoppar och häpnadsväckande utsikter. Vid klart väder har du möjlighet att se hela vägen bort till Afrika! Under hela vandringen följs du av utsikter över av terassodlingar, grönskande dalar, gamla bevattningskanaler och vitmålade spanska bergsbyar. I Granada rekommenderar vi starkt ett besök till det unika borg- och palatsområdet Alhambra, som uppfördes av nasriderna mellan 1250-talet till 1300-talets slut. Alhambra finns sedan 1984 med på Unescos världsarvslista och är en samling av byggnader (borg och palats) och trädgårdar. Arkitekturen är imponerande och miljön njutbar, väl värt några timmars besök.

Sierra de Grazalema

Sierra de Grazalema – en orörd diamant i den spanska provinsen Cadíz. Ett kuperat landskap med kalkstensberg, dalar, medelhavsvegetation och vitkalkade byar. Du vandrar genom oförstörd landsbygd med olivodlingar, steneksskogar och spansk silvergran. Bor gör du i charmiga Grazalema, Benaoján och Ronda. Otroliga utsikter från höga höjder väntar dig, liksom flertalet grottor och kalkstensskulpturer. Din sista vandringsdag tar dig till underbara Ronda, staden som delas i två delar av en majestätisk bergsklyfta. Här är det gamla moriska kvarteret väl värt ett besök, liksom den vackra tjurfäktningsarenan mitt i staden.

Vandring i Andalusien

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Granada & Las Alpujarras

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Granada och Las Alpujarras, 20 - 27 maj 2019

Fantastiska hotell och personal. Hög klass på maten. Extra eloge till damen i Capileira som gav det lilla extra samt familjen på hotellet i Berchulez som tog hand om mig fantastiskt när jag blev dålig.

Var inte alltid lätt att hitta via beskrivningen, skyltar stämde inte alltid. Värst var det när vi var på väg till Berchulez och skulle sluta följa Gr markeringar - då kom vi vilse och snurrade upp och ner i bergen tills vi hittade bilvägen ner.

Som sagt, hotellen, personalen och maten var långt över förväntan. Maten på hotellet i Trevelez var verkligen otrolig. Vårt misstag var att vi inte hade en mer detaljerad karta med oss över området - det misstaget tänker vi inte upprepa för anvisningarna är inte alltid lätta att följa t e x när det står ”path” och det enda som finns mer är en ”track”. Men totalt, en underbar vandring i en fantastisk miljö.

Ulla Blomberg

Sierra de Grazalema

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!