Andalusien – Sierra Nevada

Både storstadspuls och fridfullhet i små bergsbyar

Vandra på natursköna vandringsstigar längs den södra delen av Spaniens högsta bergskedja, Sierra Nevada.  Här kommer du att kunna andas den uppfriskande, rena och klara bergsluften.

Mer info

Granada, Capileira – Bérchules

3-6 vandringsdagar
Pris från 7.925 :-

Häpnadsväckande vyer

Du får uppleva dramatiska raviner, snötäckta bergstoppar och häpnadsväckande utsikter. Vid klart väder har du möjlighet att se hela vägen bort till Afrika! Under hela vandringen följs du av utsikter över av terassodlingar, grönskande dalar, gamla bevattningskanaler och vitmålade spanska bergsbyar.

Granada

I Granada rekommenderar vi starkt ett besök till det unika borg- och palatsområdet Alhambra, som uppfördes av nasriderna mellan 1250-talet till 1300-talets slut. Alhambra finns sedan 1984 med på Unescos världsarvslista och är en samling av byggnader (borg och palats) och trädgårdar. Arkitekturen är imponerande och miljön njutbar, väl värt några timmars besök.

Las Alpujarras

Las Alpujarras kallas området som sträcker sig längs Sierra Nevadas sydsluttning och som fortfarande andas sin moriska historia. Regionen består främst av dalar och raviner som går ner från Sierra Nevadas bergstoppar. Dalarna i Alpujarra-området är mycket bördiga tack vare det milda klimatet och den stabila vattenförsörjningen från floderna som kommer ner från Sierra Nevada. Trots detta kan odling bara ske på små ytor, på grund av områdets karaktär, och därför finner du främst fruktträd såsom apelsin, kakiplommon, mandel och vindruvor.

Vandring i Andalusien

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Sierra Nevada, 7 nätter

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Sierra Nevada, oktober 2023

Programmet var detaljerat och bra.

Gps-filerna hade vi en hel del nytta av, framför allt offlinekartorna eftersom dom gick att förstora. Ledbeskrivningarna var på det stora hela bra.

Boendena var dom vi förväntade oss. Bagagetransporterna fungerade bra och den mat som ingick var bra.

/Bengt Månsson

Sierra Nevada, juni 2023

Fantastisk fin resa. Härligt att gå mellan hotellen utan att behöva bära tungt och utan någon transfer. Små mysiga hotell.

Vi har tidigare vandrat med Vandra och är återigen mycket nöjda.

Sierra Nevada, februari 2023

Era arrangemang fungerar alltid utmärkt! Och vandringarna är fantastiska, så även denna gång.

Vi kommer igen!

Sierra Nevada, 7 nätter oktober 2021

Överraskande fräscht boende på samtliga ställen.

Bengt Blomquist

Granada och Las Alpujarras, 20 - 27 maj 2019

Fantastiska hotell och personal. Hög klass på maten. Extra eloge till damen i Capileira som gav det lilla extra samt familjen på hotellet i Berchulez som tog hand om mig fantastiskt när jag blev dålig.

Var inte alltid lätt att hitta via beskrivningen, skyltar stämde inte alltid. Värst var det när vi var på väg till Berchulez och skulle sluta följa Gr markeringar - då kom vi vilse och snurrade upp och ner i bergen tills vi hittade bilvägen ner.

Som sagt, hotellen, personalen och maten var långt över förväntan. Maten på hotellet i Trevelez var verkligen otrolig. Vårt misstag var att vi inte hade en mer detaljerad karta med oss över området - det misstaget tänker vi inte upprepa för anvisningarna är inte alltid lätta att följa t e x när det står ”path” och det enda som finns mer är en ”track”. Men totalt, en underbar vandring i en fantastisk miljö.

Ulla Blomberg