Andalusien – Sierra de Grazalema

Njutbar vandring i kuperat medelhavslandskap

Sierra de Grazalema – en orörd diamant i den spanska provinsen Cadíz. Ett kuperat landskap med kalkstensberg, dalar, medelhavsvegetation och vitkalkade byar.

Mer info

Grazalema – Ronda

3-6 vandringsdagar
Pris från 8.935 :-

Oförstörd landsbygd

Du vandrar genom oförstörd landsbygd med olivodlingar, steneksskogar och spansk silvergran. Bor gör du i charmiga Grazalema, Benaoján och Ronda. Otroliga utsikter från höga höjder väntar dig, liksom flertalet grottor och kalkstensskulpturer. Din sista vandringsdag tar dig till underbara Ronda, staden som delas i två delar av en majestätisk bergsklyfta. Här är det gamla moriska kvarteret väl värt ett besök, liksom den vackra tjurfäktningsarenan mitt i staden.

Vitkalkade byar och lokala delikatesser

Vandra i Andalusien och ta chansen att uppleva både stadspuls och fridfulla små charmiga bergsbyar. Byarna är fulla av vitmålade hus som är byggda längs bergssluttningarna. Husens färg har gett dem namnet ”pueblos blancos”. Här kommer du att kunna andas den uppfriskande, rena och klara bergsluften.  Du vandrar över berg, i dalar och genom skogar. Missa inte det lokala hantverket som finns i de små butikerna i byns smala gränder. Du får också möjlighet att smaka på lokala delikatesser såsom Jamón Serrano, oliver, ostar och goda viner.

Ronda

Staden Ronda är mest känd för den majestätiska bergsklyfta som delar staden mitt itu. Ej Tajo heter ravinen, där floden Guadalevin rinner genom staden. Rondas tjurfäktningsarena är en av de äldsta och bäst bevarade i Spanien. Inuti tjurfäktningsarenan finns ett litet museum och här finns olika saker från tjurfäktningar. Vill du uppleva Rondas kvälls- och nattliv? Då ska du ta dig en titt i Rondas mindre okända gränder och gator, här hittar du restauranger och barer som håller uppe för stadsborna in på småtimmarna.

Vandring i Andalusien

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Sierra de Grazalema

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Sierra de Grazalema, 10-15 april 2023

Fantastisk naturupplevelse, omväxlande och lagom ”tuff” vandring.

Vi vandrade en anpassad version av leden Grazalema-Ronda (Grazalema-Benaocaz •Villaluenga-Benaoján •Jimera de Líbar-Banaoján •Montejaque-Ronda).

Väldigt trevliga boenden, god mat, mysiga byar. Särskilt vackra Grazalema där boendet hade en magisk utsikt och kändes genuint och personligt, värden var mycket hjälpsam. Bagagetransporter och transfers funkade perfekt. Överlag jättebra med appen men hade varit ännu bättre om de skriftliga vandringsinstruktionerna hade gått att klicka fram i sin helhet i appen (bara den inledande texten gick att se) så att man slapp växla mellan app och pdf-dok i mobilen under vandringen. Det blev en några missar bland annat när det gäller inlogg till appen men det ordnades upp fint efter att vi påpekat felen. Trevlig, snabb och proffsig återkoppling på våra frågor/mail.

Vi har verkligen njutit🤩