Andalusien – Sierra de Grazalema

Njutbar vandring i kuperat medelhavslandskap

Sierra de Grazalema – en orörd diamant i den spanska provinsen Cadíz. Ett kuperat landskap med kalkstensberg, dalar, medelhavsvegetation och vitkalkade byar. Du vandrar genom oförstörd landsbygd med olivodlingar, steneksskogar och spansk silvergran. Bor gör du i charmiga Grazalema, Benaoján och Ronda. Otroliga utsikter från höga höjder väntar dig, liksom flertalet grottor och kalkstensskulpturer. Din sista vandringsdag tar dig till underbara Ronda, staden som delas i två delar av en majestätisk bergsklyfta. Här är det gamla moriska kvarteret väl värt ett besök, liksom den vackra tjurfäktningsarenan mitt i staden.

Mer info

Sträcka 41-72 km
Pris från 7.185 :-

Vitkalkade byar och lokala delikatesser

Vandra i Andalusien och ta chansen att uppleva både stadspuls och fridfulla små charmiga bergsbyar. Byarna är fulla av vitmålade hus som är byggda längs bergssluttningarna. Husens färg har gett dem namnet ”pueblos blancos”. Här kommer du att kunna andas den uppfriskande, rena och klara bergsluften.  Du vandrar över berg, i dalar och genom skogar. Missa inte det lokala hantverket som finns i de små butikerna i byns smala gränder. Du får också möjlighet att smaka på lokala delikatesser såsom Jamón Serrano, oliver, ostar och goda viner.

Ronda

Staden Ronda är mest känd för den majestätiska bergsklyfta som delar staden mitt itu. Ej Tajo heter ravinen, där floden Guadalevin rinner genom staden. Rondas tjurfäktningsarena är en av de äldsta och bäst bevarade i Spanien. Inuti tjurfäktningsarenan finns ett litet museum och här finns olika saker från tjurfäktningar. Vill du uppleva Rondas kvälls- och nattliv? Då ska du ta dig en titt i Rondas mindre okända gränder och gator, här hittar du restauranger och barer som håller uppe för stadsborna in på småtimmarna.

Vandring i Andalusien

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Sierra de Grazalema

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!