Slovenien

Upptäck det lilla landet med den storslagna naturen!

Njut av en vandringsresa till Slovenien. Det lilla landet med den storslagna naturen. Här finns nästan 1000 mil markerade vandringsleder. En pärla för dig som gillar berg.

Idealiskt för en aktiv semester

Slovenien har ett ovanligt brett utbud av livsmiljöer. I norra Slovenien finns Julian Alps, Karavank, Kamink Alperna och i söder Dinariska Alperna. I söder finns ett lite plattare område, slätten Pannonian. Lite längre sydväst finns ett område som domineras av Karst, rikt på flora och fauna. Slovenien är ett idealiskt land för en aktiv semester, så missa inte att åka på vandringsresa till Slovenien.

Alpin variation

En vandringsresa i Slovenien innebär ofta att du vandrar över höga berg med strävsamma uppförs- och nerförsbackar, men de är mödan väl värda. För väl där upp på något pass eller grönskande vall har du storslagen utsikt över berg, smaragdgröna vattendrag och gemytliga byar. En av de många fina utgångsplatserna för en vandringsresa i Slovenien är Kranjska Gora. Den lilla alpbyn som för oss svenskar blev känt redan på sjuttiotalet när Ingemar Stenmark tog sig ner för backarna till vårt jubel.  Från Kranjska Gora kan du göra många fina vandringar i omgivningar som är storslagna.

Alpe-Adria Trail

Vår vandringsresa längs Alpe-Adria Trail i Slovenien bjuder på ett storslaget landskap, grönskande ängar och gemytliga byar.

Översikt leder

Slovenien, Alpe Adria Trail

Mycket bra information som skickades hem inför resan. Tydligt. Vandringen var mycket bra.

Frida