West Highland Way

Upptäck skotska höglandets varierande landskap till fots

West Highland Way är en av de mest populära vandringslederna i Storbritannien. Det märks också på bokningsläget då säsongen 2024 till vissa delar redan (240226) är fullbokad. Det går dock fortfarande bra att boka vandringsresa från 1 juli och framåt, med undantag för första veckan i september.

Mer info

Milngavie – Fort William

9 vandringsdagar
Pris från 15.380 :-

Milngavie – Fort William

8 vandringsdagar
Pris från 13.860 :-

Milngavie – Fort William

7 vandringsdagar
Pris från 13.195 :-

Milngavie – Inverarnan

4 vandringsdagar
Pris från 8 695 :-

Inverarnan – Fort William

5 vandringsdagar
Pris från 11 290 :-

Bridge of Orchy – Fort William

3 vandringsdagar
Pris från 8.545 :-

Är det Skottska höglandet som lockar snarare än just West Highland Way, vill vi tipsa om Great Glen Way eller Rob Roy Way.

Vandra West Highland Way och upplev ett spektakulärt landskap! Den härliga miljön är säkert en av anledningarna till att leden är den populäraste långdistansleden i Skottland. West Highland Way invigdes 1980 och med sina 153 km tar den vandrare från låglandet strax utanför Glasgow till det karga och spektakulära höglandet vid Fort William. Skog och öppna vidder, smala stigar och vägar, flackt landskap blandat med upp- och nerförsbackar följer dig längs vägen. Under vandringen kan du njuta av vyn över den mystiska Loch Lomond och över den stämningsfulla Rannochmyren. Det dramatiska landskapet vid Glencoe innan leden går förbi The Great Divide, gränsen mellan det skotska låg- och höglandet. Leden når till slut Fort William och de sköna dalarna.

Vågar du anta utmaningen?

För dig som önskar en extra dag i Fort William innan hemfärd finns möjligheten att anta utmaningen att bestiga Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis. Berget är 1 344 meter högt och upp till toppen är det en vandring på cirka 15 km. För dig som vill uppleva något utan alltför stor ansträngning kan ett besöka på något av Skottlands alla whiskydestillerier vara ett alternativ.

Vandringsresa längs West Highland Way

Merparten av våra vandringsresor till West Highland Way startar i Milngavie strax utanför Glasgow. Men det är även möjligt att starta i Inverarnan eller Bridge of Orchy. Flera mysiga små lantliga byar passeras och ger möjlighet till att avnjuta goda middagar. För dig som gillar whisky har du goda möjligheter att njuta av den gyllene drycken på någon av alla pubar.

Längs West Highland Way har vi flera olika program. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Vill du vandra West Highland Way rekommenderar vi att du är ute i god tid då leden är ett mycket populärt vandringsstråk.

Recensioner

West Highland Way, Milngavie – Fort William

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

West Highland Way, 20 - 28 maj 2019

Väldigt trevligt bemötande av Vandra och goda råd till en velig resenär, som hade lite svårt att bestämma sig. "Gör nu så här, så kommer du att känna dig tryggare." Precis vad jag behövde.

Superbra beskrivning av varje boende, tydliga anvisningar om var de låg och hur vi skulle gå dit. Boken är fantastiskt bra, men jag tror det finns en senare upplaga än den vi fick. Några delar av leden var ändrade.

Alla boendena var tillräckligt bra. Minus i kanten för Rowerdennan dock. Skön säng och varm , fin dusch - alldeles utmärkt. Men maten! Det var den sämsta hamburgare jag någonsin ätit, hård, smaklös och tråkig. Med bacon och ost som oxå var kalla och hårda. Blä. Dessutom väldigt dyrt. De utnyttjar uppenbarligen att de saknar konkurrens. Jag sa till i receptionen när vi checkade ut. Tripadvisor visar att fler tycker som vi. Frukosten i Milngavie var lite väl enkel. Annars var alla frukostar bra. I övrigt var allt bara toppen. Tips: Burnbrae Bar i Milngavie var mkt trevligt, väldigt god och vällagad mat och genuint mysigt. Skippa hotellrestarangen! Den såg gräsligt trist ut.

Vi är jättenöjda - återkommer gärna. Eftersom en av oss har dåliga knän, blev dock några dagars vandring ganska plågsamma när vi gick upp och ned över stock och sten. Det hann bli rätt sent, så jag ringde boendet en gång och sa att vi skulle komma senare. Vi inser att vi behöver se närmare på detaljerna i vandringarna, inte bara hur många mil det är per dag. Jag hoppas det är möjligt att hitta sådan mer detaljerad info om vandringarna.

Eva Lönqvist

West Highland Way, juni 2018

Plus

Kombinationen av boenden där alla hade sin charm. T ex Clifton Cottage i Tyndrum med en väldigt rar och omtänksam dam + hennes man. Arrangemangen med info o tips/kartor etc. bl a om egen tågresa till startpunkten – funkade utmärkt En mycket service minded chaufför körde oss från Glencoe Moutain resort till Ballaculish och berättade intressanta saker för oss om området. Vädret: inte en droppe regn

Minus

underlaget på leden: mestadels ensidigt o stumt p g a markbehandling/tillrättaläggande. På många ställen hade det uppstått stigar så långt ut i terrängen det bara gick, för att folk inte ville gå på t ex de gamla militärvägarna Insekterna! Det var mycket mer knott och blinningar än vad vi räknad med.

Intressant

Pubkulturen. Det var aldrig långt till en pub/matställe på kvällarna. Människorna från alla möjliga länder i världen som vandrade samtidigt med oss. Det var faktiskt så varmt att vi valde att avstå Ben Nevis för att inte riskera värmeslag.

West Highland Way, 29 aug – 6 sep 2017

Vi hittade Vandra via Internet och är mycket nöjda med kontakten och informationen vi fick.

En liten detalj som kan rättas till i ledbeskrivningen gäller vandringen från Inverarnan till Tyndrum. Beroende på vattenstånd i bäcken skulle vi behöva gå över bäcken alternativt fortsätta in till stan för att nå boendet Glengarry House, denna information skulle kunna uppdateras då det numer finns en bro som korsar den bäcken!

Det mesta var alldeles utmärkt med mysiga boenden och otroligt trevlig personal på alla ställen! Jag vill särskilt lyfta fram Braeside B&B i Drymen, Glengarry House i Tyndrum och Edencoille Guest House i Kinlochleven som verkligen var enastående bra! Det enda som inte fungerade riktigt som det skulle var busstransfern mellan Glencoe Mountain Resort och Ballachulish, då chauffören inte hade fått våra namn på sin lista. Men tummen upp för chauffören som väldigt snäll och lät oss ändå åka med samt tog oss tillbaka på morgonen. Han var dessutom väldigt roligt och guidade oss i lokal historia hela vägen till vårt B&B.

Fantastisk resa! Vi är så nöjda med Vandras arrangemang och själva vandringen var vackrare än vi någonsin hade kunnat föreställa oss! Detta var vår första vandringsresa någonsin och vi kunde inte fått det bättre. Vi har definitivt fått mersmak för denna typ av semester med en härlig blandning av äventyr, natur och kulturupplevelser!

Klara Samuelsson

Hej Klara!

Tack för att du delar med dig av dina upplevelser och meddelar om bron. Det är mycket värdefullt för oss!

//Lotta

Drymen – Fort William, 21 – 31/8 2015

Hej!
Är nu hemma efter en fantastiskt fin vecka i Skottland. Vi startade i Drymen den 22 augusti och gick till Fort William; totalt en sträcka på 14,2 mil. Vi var 9 stycken och alla gick inte hela vägen – bara en person gick hela sträckan. Den dagen det var vandring på 32 km tog 6 av oss bussen de sista 22 km. Dag 1 utmed Loch Lemond var mycket upp och ner, dag 2 var växlande – en del klättrande över stenblock och i branter. De här dagarna blev totalt 57 km med vår gps-mätning. En tuff början, men det blev lite kortare vandringar resten av dagarna. Transporterna av bagage fungerade alldeles utmärkt och boendet var överlag bra. Vi som bodde i trippelrum hade stora rum och jättefina sängar. Dubbelrummen ansågs på en del ställen vara små och trånga. Allt Na Leven i Kinlochleven var suveränt! Rena lyxen – fina rum och en fantastisk frukost med bl.a. färska bär. Gest Housen var överlag mycket trevliga och serviceinriktade – vi behövde inte ens hänga upp våra blöta kläder i torkrummet själva. Vi hade regn på eftermiddagarna de två sista dagarna och knott i massor.

Vi avslutade resan med tåg från Fort William till Edinburgh via Glasgow. Då såg vi en del av vår vandring från tågfönstret. I Edinburgh passade vi på att se The Royal Tattoo – också det en upplevelse.
Allt har fungerat mycket bra från de första kontakterna med er till resans genomförande. Vi hade lite funderingar ett tag när vi läste på kartan att vi skulle upp på 500-1000 m tills vi kom på att höjdkurvorna var i feet!!! Det gäller att ha koll på de engelska måtten!

Vi rekommenderar verkligen Vandra till andra vandrare och kanske det blir någon fin tur även nästa år…

Med vänlig hälsning
Helena Hjerpe

Milngavie – Fort William, 5-13/6 2014

Hej Emelie

West Highland Way är en jättefin vandring med storslagen och skiftande natur,
fina och välplanerade vandringsleder.

Trevliga Bed & Breakfast med gästvänlig personal, allt fungerade mycket bra med transport av resväskorna
Allt var mycket välorganiserat från ”Vandra” och dom har mycket hjälpsam och serviceinriktad personal.
Från första telefonsamtalet, mailet, betalningar och utskick av material har allt fungerat suveränt

Jag kan varmt rekommendera ”Vandra”

Hälsningar Carina

Milngavie – Fort William, 4 – 13/6 2013

Hej Stefan!

Säkert ser du på bilden att vi är glada och stolta att ha klarat av vandringen. Den var inte helt lätt; speciellt vissa delar utefter Loch Lomond var knöliga och tidsödande. Som tur var hade vi 4 solskensdagar på raken när vi vandrade efter Loch Lomond, det var så svettigt att vi till och med badade två gånger, till de flesta åhörares förundran. Folk har för sig att sjön är isande, men så var inte fallet.
Vi är mycket nöjda med ditt arrangemang av resan! Allt har funkat perfekt.

Rent generellt uppskattade vi B & B:na – såna underbara människor, de tog verkligen god hand om alla gäster.

Tack för denna gång. Nästa år blir det eventuellt Italien.

Många hälsningar
Marianne och Kicki

Milngavie – Fort William, 25 juli – 3 augusti 2012

Hej

Tillbaka ifrån en underbar vandring på West Highland Way i Scotland.Allt har fungerat perfekt med bagage transport och utmärkt valda boenden.

T o m vädret har varit bra blandat regn och soldagar.

Överallt har vi blivit blivit trevligt bemötta. Vi avslutatde 2dagar i Fort Williams med vandring upp på Ben Nevis i strålande sol.

( Boendet i Fort Williams får ett extra plus för trevlig personal)

MVH

Hasse och Christina Samuelsson, Värmdö

Milngavie – Fort William, 5 – 14 augusti 2011

Hej Stefan

Jag vill tacka dig för ett bra program, allt har flutit på bra, vi är nöjda med allt du gjort.

Vi har haft en supervecka, tom solbrända, dock mellan Kingshouse och Fort William hade vi 10 tim i ösregn, annars bra väder. Ben Newis var toppen, lite molnigt, men bra.

Ha en bra dag.

Andreas Wennblom

Milngavie – Fort William 9-16/5 2011

Hej Stefan!

Vi är nyligen hem komna från Skottland & är i sin helhet nöjda med resan. Dock bör du nog se
över Drovers inn, vad är detta för ställe? ”Baracken” eller vad man nu ska kalla det som vi fick bo i var
riktigt smutsig, luktade rejält m mögel, delar av väggarna/lister var ruttna & duschen gick ej att använda. Servicen var även denna under all kritik & vi gick istället tillbaka & åt på hotellet som vi passerade på ditvägen. Sen upplevde både jag & min väninna att någon rotat igenom vårat bagage då necessärer mm var urtömda, känns sådär!

Övriga b & b/Hotel var helt ok. Milngavie hade väldigt fin service särskilt trevlig frukost personal. Kvinnan som driver Bramblewood var även hon väldigt service minded & serverade en av de bästa frukostarna.
Glengarry house var väldigt hemtrevlig & kändes som 5***** mot Drovers inn. Till sist så är vi båda överens om att Guisachan house hade den klart bästa servicen, mannen som driver stället fixade med allt, vilken kille! Frukosten var även denna helt okej.

Vandringen i sig upplevde vi som lätt till medelsvår & då har jag inte mer än snabba promenader,lite jogging & förvisso en jäkla vilja i bagaget. Det regnade ganska mycket men det är ju inget du rår
över & vi resonerade – hellre regn än för varmt!

För övrigt så fungerade bagage transporten klanderfritt så det ger ett stort plus!

Det är mycket troligt att i alla fall jag kommer att ta en ny vandrings resa snart igen & då blir det förmodligen Österrike!

Mvh Anna

Milngavie – Fort William 5 – 13/7 2010

Hej Stefan!

Jag och mina syskon vill tacka dig för en välorganiserad resa. Allt från boende och bagagetransport fungerade perfekt. Till och med vädret var stundtals perfekt för vandring. Vi hade mestadels molnigt, ett par dagar regnade det från morgon till kväll. Vi fick tillgång till ett torkrum på Dalkell Cottage. Vi träffade ett svenskt par från Göteborg som också reste med vandra.se, fast 10 dagar.

Jag måste bara berätta att första dagen, när vi kom till Drymen så fick vi gå väldigt långt för att hitta vårt B&B. Efter att ha gått 2 mil, så kändes som att vi fick gå hur långt som helst och vi kände en viss irritation. Vi trodde att eftersom vi bokade i god tid, så skulle vi få boende nära leden. Men när vi kom fram, så blev vi glatt överraskade! Det var ett jättefint B&B, hög standard på rum och vi hade undervåningen för oss själva. Sen visade det sig att det var inte så långt till själva centrum i Drymen, ca 10 min gångväg =)

Att vandra 15,3 mil på 6 dagar fungerade bra. Vi fick ont i vrister, ömma tår, träningsvärk. Det visade att vi var lite otränade, men det gick bra ändå. Vi var nog mest oroliga för 3,2 mils vandringen över Rannoqmor och Devil´s staircase. Men vi hade fått hålltider av värden på Dalkell Cottage, när vi borde vara vid Brige of Orchy och Inveroran. Vi höll tiderna, så allt gick bra. Devil´s staircase var brant och slingrig, men vi hade nog väntat oss något värre.

Tack än en gång för en trevlig och välorganiserad resa!
Vi är nöjda med vandra. se

Hälsningar
Victoria, Niklas och Maria Eriksson

Milngavie – Fort William 5 – 15/7 2010

Hej!

Vi ville bara tacka så väldigt mycket för en perfekt organiserad och alldeles underbar vandring längs WHW på 10 dagar i början av juli.

Allt var fint och som en sista höjdare hade vi solsken sista dagen mellan Kinlochleven och Fort William och såg ett örn-par majestätiskt cirklande runt en av de sista lägre bergstopparna!

Stort tack och goda

Hälsningar från Sigyn och Göran Zöger

Milngavie – Fort William, 31/7 – 7/8 2009

Hej Stefan

Jag och min mamma vandrade West Highland Way första veckan i augusti.

Bättre sent än aldrig så vill vi framföra vårat varma tack till dig för all hjälp med planering och bokning av denna resa. Resan var toppen!
Leden var väldigt vacker att vandra, lättgånget men långa sträckor (vi snittade på 2.97 mil/dag).

Vädret var inte det allra bästa men långt bättre än väderprognosen visat, vi hade i alla fall bra sikt alla dagar och det var ju skönt så att vi verkligen kunde se det vackra landskapet.
Allt fungerade jätte bra, du hade bokat in oss på väldigt fina och bra boenden som vi var mycket nöjda med. Bagage tranporten fungerade också felfritt- vilken service!

TACK för hjälpen så att vår semester och vistelse i Skottland blev så lyckad!

PS Vi besökte även Glasgow och Edingburgh- mkt trevligt!

Vi hade turen att komma över biljetter till ”Edinburgh Military Tatoo” vilket blev pricken över i:et för oss.

Hälsningar Veronica och Ingegerd

West Highland Way, Milngavie – Inverarnan

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Milngavie - Ardlui, 17-22 september 2019

Allt fungerade alldeles utmärkt. Vi hade dessutom en sagolik tur med vädret. Om man inte har lika tur med vädret, dvs om rejält regn så tror vi två damer, 68 år gamla, att sträckan Invernaid till Ardleish kanske ska avrådas för de som inte är verkligt vana vandrare. Men vi hade bra väder och är supernöjda och vill framföra ett speciellt varmt tack till Stefan Krantz.

Diana Berggren och Lena Johansson

Milngavie-Inverarnan, 7-12 augusti 2018

Vandringen var väl disponerad med två korta sträckor i mitten och den tuffaste på slutet. Vi var mycket nöjda med detta upplägg, vilket var klokt planerat. Väldigt smidigt med bagagetransport, skönt att kunna njuta av vandringen och omgivningarna och slippa plågas av tung börda.

För oss debutanter var exempelvis packlistan mycket värdefull. (Kanske stod det någonstans, men annars kan det gärna framgå tydligare att kranvattnet är drickbart under hela vägen (om det stämmer). Både den ”vattentäta” kartan och boken West Highland Way var till god nytta och glädje under vandringen (även om leden var tydligt utmärkt).

Vi hade dessutom tur med vädret!?

Ylva

Milngavie-Inverarnan, 20-25 juni 2018

Tips! Rowardennan- Inverarnan. Informera gärna om alternativ rutt. Efter att man lämnat Rowardennan passerar man Ptarmigan, trailen viker uppåt och man kommer till en punkt där markering visar att man skall vika ned vänster för att följa WHW. Om man i stället fortsätter förbi en röd metallbom, så följer man en behagligt, svagt uppåtgående bred led som planar ut för att sedan svagt gå utför och ansluter igen till WHW. Det går inte att gå fel och man slipper en hel del rötter och sten som man ändå får sin beskärda del av mot Inverarnan. Dessutom är utsikten vacker.

Sällsynt bra underlag och kartor inför och under turen.
Informera gärna mer om var man kan bunkra mat till ryggsäcken. Jag som gärna släpar frukt och grönt köpte som tur var olika ecogrönsaker, naturella nötter och frukt på Waitrose i Milngavie. Välsorterat och precis runt hörnet från hotellet. De hade också soja och havredryck som inte kräver kylning före öppning.
Det visade sig vara sista chansen då det sedan bara fanns ett litet SPAR i Drymen och en ännu mindre butik i Balmaha. Sedan finns inget värt att nämna förrän möjligtvis efter Iverarnan där vi tyvärr avslutade vår tur denna gång.
Alternativrutten fick vi av ett lokalt ädre par vi mötte på väg mot Rowardennan. Det var det bästa tipset på turen då sträckan ändå var så mycket “stock och sten”.
Sammantaget allt, så hade vi en fantastisk tid. Vi kommer att ta den sista sträckan med start i Inverarnan till Fort William senare i er regi.

Vänligen
Michael och Maria Sterner

Milngavie-Tyndrum, 16-23 juli 2015

Underbart vacker med grönskande natur. De hade inte haft så mycket regn i Skottland på 100 år vilket inte vill säga lite men vi hade bra kläder så det gjorde inte så mycket. En eftermiddag och afton fick vi ljuvlig sol. Boendet mkt bra för den standard vi köpt. Maten var bättre än förväntat, bagagetransporten fungerade perfekt. Det enda som inte var bra var på Hotellet i Ardlui där de lämnade tillbaka genomblöta skor på morgonen trots att de tagit in dem i ett sk torkrum. Annars var allt perfekt. Varmt Tack för en utmärkt sammansatt resa i Skottland. Jag är mycket nöjd!

Gunilla Kuylenstierna

Milngavie – Tyndrum, 6 – 10 juli 2012

Hej,

Just hemkommen från vår vandring på West Highland Way. Vi har haft en underbar resa och allt har fungerat utan problem eller missöden. Vi är mycket nöjda med resan. En detalj som det kan vara bra för dig att känna till för info till andra vandrare. det gäller tågresan tillbaka från Tyndrum. Det finns två tågstationer i Tyndrum. En ”upper” och en ”lower”. Det är lower Tyndrum som man bör använda eftersom det är där alla B&b ligger.

Med vänlig hälsning, Jan Palmkvist

Milngavie – Tyndrum, 24/4 – 29/4 2011

Hej!

Nu är vi hemma igen efter en mycket lyckad resa till Skottland. Allt fungerade jättebra och vädret var fantastiskt, den nyinköpta regnponchon kom inte till användning!

Några kommentarer till beskrivningen av WHW:
– del 2; vi upplevde att vandringen upp och nerför Conic Hill var tuff och tröttsam, den delen av leden var inte stängd trots lamning, endast för de vandrare som hade hund
– del 4; upplevde vi som ganska lätt då vi till största delen gick längs en skogsväg, medan del 5 var svår, antagligen är den väldigt svår när det är regnigt och halt. De sista km var dock ganska enkla
– del 6: vi hade inte lunchpaket med oss så vi gick in till Crianlarich, med facit i hand skulle vi inte göra detta. Det var en ganska tröttsam och lång omväg

Om boendet:
– Milngavie Premier Travel Inn – bra, med jättefin frukost
– Ashbank B & B – mycket trevlig värd, nytt och fräscht, bra frukost
– The Rowardennan Hotel – väldigt vackert beläget, boendet bra, enkel frukost
– The Drovers Inn – vi bodde i annexet som borde totalrenoveras, mitt ressällskap är allergisk och hostade sig genom natten, frukosten var en upplevelse pga. den dåliga servicen, den gamla byggnaden med puben var dock sevärd (hörde att medvandrare hade annat boende i Invernarnan pga. negativa rykten om att bo på The Drovers Inn)
– Dalkell Cottages, trevlig värd och trevliga utrymmen, fin frukost

Som det känns nu kommer vi att göra sista delen av WHW så småningom!.

TACK för jättebra arrangemang!

mvh/
Kristina

Milngavie – Tyndrum 28/6 – 4/7 2010

Hej!

Irene Nordahl och undertecknad sitter nu på flygplatsen i Prestwick, Glasgow. Vi vill gärna återkoppla hur bra allt har fungerat, allt har verkligen varit över förväntan. Vi vandrade den tuffaste delen mellan Rowardennan o Beinglass Farm i ösregn! En eloge till bartendern på Inversnaid hotell som tumlade våra regnkläder i halvtid! De tre sista km gick vi på lätta fötter, de var inte dryga – det behöver inte stå i texten att de kilometrarna är långa! I övrigt har vädret varit snällt mot oss!

Ett extra plus till Gail i Drymen, hon var super!

Helnöjda! Återkommer gärna! Vi måste ju gå resten av leden upp till Fort William.

MVH
Irene Nordahl & Gunnel Selin

Milngavie – Tyndrum, 13 – 19 september 2008

Hej,

Vi bokade en resa via ditt företag i september – West Highland Way, fem nätter – och kom hem mycket nöjda. Det enda som grämer oss är att vi inte tog oss tid att vandra hela sträckan. Det kändes lite snopet att vi måste lämna gänget som vi blivit halvbekanta med under de föregående dagarna. Vi hade gärna kommit i mål med dem och benen var fortfarande i bra skick när vi kom till Tyndrum.
Vi hade dock en extra dag på oss och den tillbringade vi också längs West Higland Way. Vi gick vidare från Tyndrum 3-4 timmar och vände sedan tillbaka till bagaget och tog bussen till Glasgow sent på kvällen där vi hade bokat nattlogi.

Vi är nöjda med allt, bodde bra, fick rejäla frukostar och även en del regn men det led vi inte så värst mycket av. Brasorna brann så skönt på pubarna när vi väl kom fram!
Vi längtar redan tillbaka så vi hör kanske av oss igen!

Mvh

Helena Forsgård & Annika Orre på Åland

Milngavie – Tyndrum, 6 – 12 september 2008

Hej Stefan

Vill bara att du ska veta att vi hade en fantastisk semester längs West Highland. Allt fungerade fint och var väldigt välordnat med bra boenden. Men du kan tro att jag ångrade att vi inte tog hela vägen…, men det får bli en annan gång. Har du något material om andra vandringsleder som ni har så kanske du kan skicka lite material till mig för detta kommer att bli min melodi hädanefter. Det var en underbar känsla att få sätta sig på puben med en kall öl efter att ha vandrat hela dagen möta andra vandrare och få beklaga sig lite över att man hade ont lite här och där.

Mvh
Lotta

West Highland Way, Inverarnan – Fort William

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Inverarnan - Fort William, 6 nätter, 6 - 12/9 2022

Vandringarna var väldigt bra upplagda i tid och längd. Vi hade tur med vädret som bidrog till en fantastisk upplevelse.

Allt flöt verkligen på. Inga problem med boenden eller bagagetransporter. Enda vi hade problem med var sängarna som (oftast) var av varierande kvalité och ofta inte särskilt breda. Men i gengäld var boenden och dess mottagande vaddigt välkomnande.

Ett stort tack till dig Stefan och övriga på Vandra.se som har lotsat igenom vår grupp på sex personer genom uppskjutna resor sedan 2020 pga pandemin. Bugar och tackar.

Stefan Evaldsson

West Highland Way norra delen, 5-10 september

Jag vill tacka för fem fantastiska, genomtänka dagar.
Inget kunde blivit bättre.
Alla BB var toppen på sitt charmiga sätt.
Ni har verkligen förgyllt våran resa med dessa underbara ställen vi fick bo på.
Underbara vandringdagar och goood mat överallt.

Tack från tre nöjda tjejer.

Christine Lacoste

West Highland Way norra delen, 1-7 maj 2016

En fantastisk vandring! Omväxlande både vad det gällde väder och själva leden ? Bra boenden framförallt Glengarry House i Tyndrym som var litet och personligt, väldigt. The Highland Getaway i Kinlochleven samt McLean Guesthouse i Fort Williams var också bra. Bagagetransporten fungerade perfekt och fanns alltid på plats när vi anlände till vårt boende. Bra att det fanns möjlighet att äta på samma ställe som man bodde. I allt hade vi en fantastisk vecka där allt fungerade perfekt, vi har redan börjat planera vår nästa resa och kommer säkert att anlita er fler gånger!

Jan Henriksson

Hej Jan!

Tack för dina fina ord! Vi blir glada om vi kan få hjälpa er till nya vandringsäventyr!

Varma hälsningar

Lotta

Inverarnan – Fort William, 19 – 25/8 2015

Hej!

Har precis kommit hem från en fin vandring i Skottland på West Highland Way från Inverarnan till Fort William. Vandringen var på 5 dagar mellan 19-25 augusti 2015.

Vi som vandrade är två damer som nästan precis blivit pensionärer. Vi ankom till Beinglas farm i hällande regn. Då var det inte kul att gå från busshållplatsen ner längs vägen till 1:a övernattningen.
Men stället var fint, vi blev väldigt trevligt bemötta. Frukost + pubmaten var god.

Så nästa morgon på med dom nya vandrarkängorna och iväg det bar i omväxlande väder, mest bra väder dock. Men det gick mycket upp och ner vilket var mer än vad vi trodde. Framme i Tyndrum kunde vi inte korsa bäcken då vattennivån var för hög men enbart c:a ½ km därifrån går en bro över till campingen så det gick bra.
Väldigt trevlig personal på Glengarry house. Vi hade mailat i förväg och beställt middag till kvällen så allt funkade jättebra. Vi uppskattade mycket vattnet + kaffet som vi fick upp på rummet när vi kom (utan att ha beställt det).

Nästa dag när vi vandrade till Inveroran Hotel så fick vi ett rejält oväder halva dagen med regn och blåst. Resten av dagen jättefint väder. Det var skönt 3 km innan hotellet att sätta sig i baren på hotel Bridge of Orchy, som vi passerade, och ta en dricka.
Vi tog pauser under vandringen och passade på att ta av kängorna. Men då det var invasion av knott så kunde vi inte stanna för lång stund för paus. Knotten var så besvärliga att det fanns en lapp på rummen överallt att inte öppna fönstren.

Vi gillade Kingshouse hotel i Glencoe, men tyckte det var dåligt att det inte fanns någon TV alls i byggnaden. Trots att vi såg 3 parabol antenner utanför vårt fönster. Vi ville gärna kolla på nyheterna och väderutsikten för nästa dag. Lite slitet hotell, men med trevlig personal.

Från Kingshouse hotel via devils staircase till Kinlochleven. Det var lätt att hitta hotellet, och rummet var fint. God frukost i baren.

Sista dagen till Fort William blev en lång dag, men vackert väder precis som gårdagen. Bitvis var det riktigt besvärligt med att vandra på steniga och hala stigar.
Här var det inte kul att med trötta fötter behöva gå ytterligare en lång väg i Fort William för att leta upp hotellet. Vi blev väldigt trevligt bemötta av en dam som hjälpte oss bl.a med att beställa taxi till den tidiga morgonen som väntade. Hon undrade också om vi ville ha med oss lite mat på vägen till Glasgow, något vi gärna tog emot. Vi skulle åka 07.00 med bussen och hann inte äta frukost.
Men oj vilket litet rum! Det fanns ingen plats att fälla upp två resväskor på. Med en väska uppfälld kunde vi knappt öppna dörren och med den andra väskan uppfälld så kunde vi knappt öppna toadörren.
Än mindre röra oss i rummet.
Så gärna ett större rum som ligger mer centralt.

Alla prestationer har i övrigt fungerat perfekt, allt från transport av bagage till inköpet av vandringen genom er.
Trevligt, vi kommer säkert tillbaka.

hälsningar
Eva från Lund

Inverarnan – Fort William, 1 – 9 augusti, 2011

Hej Stefan,

Tack för en fantastiskt upplagd vandring i Skottland. Vi förstår av andra vandrare att vi gick den vackraste biten av leden. Allt har fungerat och våra övernattningsrum har varit perfekta. Dessutom hade vi tur med vädret!
Tågresan som vi sen gjorde från Fort Williams till Edinburgh kan ni rekommendera i Era vandringar.

Med andra ord är vi supernöjda med information och mejlkontakt innan resan och med resultatet.

Med vänlig hälsning
Eva Berg

Inverarnan – Fort William, 1 – 7 juli 2011

Hej Stefan!

Vill bara tacka för en fantastisk vandring på norra delen av West Highland Way! Allt har fungerat perfekt, till och med vädret : )
Alla bagagetransporter flöt på och våra olika hotell var bra. Eftersom de olika inkvarteringarna var så olika var det en extra krydda.

Vi är så nöjda alla fyra och har redan rekommenderat detta till flera av våra vänner och bekanta.

Hälsningar Elisabeth Ståhlspets.

West Highland Way, Bridge of Orchy – Fort William

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

West Highland Way norra delen, 9-13 juni 2016

Hej Stefan,

Har precis svarat på din enkät och Ni fick högsta betyg. Detta var 6:e gången (första gången med Vandra) vi var ute och vandrade och denna resa var när det gäller information, kartor, vandringsleder och beskrivning om resmål väldigt genomarbetad. Allt funkade också strålande på resmålet. Klart bättre än alla våra tidigare arrangemang. Tom vädret blev bättre än prognosen.

Vi hör säkert av oss nästa år igen.

Tack för en trevligt arrangerad resa.

Bästa hälsningar

Jan

Jan Sebelius

Bridge of Orchy – Fort Williams, 4 – 8 juli 2015

Vi hade inte tränat något innan och det var inte så smart, men vi njöt trots att det var lite tufft ibland (särskilt sista dagen) Vi hade tur med vädret och de två första dagarna var det växlande molnighet och vi såg alla toppar o vyerna var fantastiska. Sista dagen regnade det, men också det var en upplevelse. Boendet på Bridge of Orchy och Kinlochleven var helt fantastiska, Kingshouse ett bottennapp och Fort Williams helt ok. Väldigt nöjda med hela upplägget av vandringen. Fick snabb hjälp av “Vandra” varje gång vi behövde det o är väldigt nöjda. Kan tänka oss att vandra igen, men då tänker vi träna lite innan!

Axelsson Bengt o Anita

Bridge of Orchy – Fort William, 4 – 8/7 2013

Hej Stefan!

Nu är vi hemma från Skottland efter en fin vandring. Till och med bra väder hade du lyckats boka åt oss.
Vi är väldigt nöjda med hur allt har fungerat. Bara en bokning hade det blivit något missförstånd med. Det var fullt på Kingshouse hotell och Macs hade bokat in oss på Strathasynt Guest House utan att meddela oss, men det löste sig snabbt, vi blev transporterade till Strathasynt.

Alla hotell och Guest Houses var bra med trevligt värdfolk, särskilt Guisachan House i Fort William, där värdparet var supertrevliga.
Sista etappen fram till Fort William var lite småjobbig att vandra med det gick bra. Det fanns en genväg att gå när vi kommit halvvägs men vi gick den riktiga leden.

Tack än en gång!

Lena

Bridge of Orchy – Fort William, 28 augusti – 1 september 2012

Hej Stefan!

Nu har vi varit hemma i två veckor knappt och hunnit smälta intrycken från vår vandring mellan Bridge of Orchy till Fort William.
Det var en helt fantastisk upplevelse och förmodligen är Skottlands natur världens vackraste, men jag önskar att jag tagit förberedelserna lite mer på allvar. Det var inte tillräckligt med mina fyrtio minuters promenader på kvällarna runt kvarteret, jag hade nog tänkt mig resan lite mer som en promenad mellan mysiga pubar på jämna vägar, men jag fick verkligen veta att jag levde! (och då var ändå vår resa under beteckningen ”lätt”)
Inte en människa eller bebyggelse på hela dagarna! Vår första dag var hälften regn och hälften sol, dag två var soligt och varm, men dag tre hade vi regn hela dagen!
Vi gick och åt!

Men som sagt, vi klarade ju av det och jag är väldigt stolt över mig själv! De små guesthousen vi fick bo på var helt underbara, och allt fungerade perfekt förutom bristen på kondition hos mig!

Så stort tack för en av våra livs upplevelser!
Carina