West Highland Line

Kombinera vandring med tåg i hjärtat av det skotska höglandet

Upplev något av det bästa Skottlands högland har att erbjuda! West Highland Line erbjuder perfekt kombination av härlig vandring och vackra tågresor längs berg, insjöar och dalar. Du vandrar längs såväl West Highland Way som East Highland Way. Båda är fina långsdistansleder som går i det spektakulära landskap som skotska höglandet erbjuder. Däremellan reser du med tågen West Highland Line och Jacobite Steam Train, också känt som ”Hogwarts Express”, från Harry Potter-filmerna. I Fort William, som är ett sant paradis för den som tycker om utomhusaktiviteter, befinner du dig granne med Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg. Kanske känner du för att göra en tur upp på toppen?

Mer info

Sträcka 52 km
Pris från 11.735 :-

Vandring West Highland Line

De dagar du vandrar ingår det alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning. Resedagarna tar du själv med dig ditt bagage.

Referenser

West Highland Line, vandring och tåg

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Glasgow – Mallaig, 24 – 31 juli 2017

Hej Stefan,

Nu har vi landat hemma igen och vill bara ge dig en kort återkoppling på resan som har varit helt fantastisk! Allt har fungerat perfekt – visserligen ett tåg som gick sönder och äventyr med ersättningsbussar och ett evigt regnande mest hela tiden, men vi är ändå enliga om att detta är den bästa resa vi någonsin gjort som familj och det vill inte säga lite, för vi har rest väldigt mycket tillsammans. Ni kan tryggt rekommendera andra att vandra med sina tonåringar – åtminstone om barnen gillar lite utmaningar och är någorlunda uthålliga. En dag fick vi t ex hålla till godo med tre snickers som föda efter att ha tagit beslutet att inte gå de ca 7 km extra som krävdes för att nå det rekommenderade lunchstället i ösregnet.  Det vi uppskattade mest var att få njuta av den storslagna naturen och de många härliga städer och byar vi fick se, alla trevliga skottar som vi träffade och att få röra på oss tillsammans hela dagarna. Det var också roligt- och ibland lite klurigt – att följa Macs vandringsinstruktioner då allt de nämnde inte längre fanns kvar och naturen ändrat sig lite sedan instruktionerna skrevs och bilderna togs. Roligt att varva hotell med bed and breakfast-ställen och kul att få se så många olika byar/städer/platser under så kort tid. Sammantaget var allt toppen och vi kommer garanterat att höra av oss igen nästa gång det är dags för vandring! Vi har så klart en massa foton som vi kan skicka er om ni vill ha dem – inte så många som vanligt pga det eviga regnandet men förhoppningsvis en hel del som ger en bild av vår härliga resa.

Allt gott,

Familjen Mullaart