Speyside Way

En behaglig vandring genom Skottlands maltwiskyregion

Din vandringsresa till Speyside Way  startar i Buckie, en liten fiskeby med ca 8 000 invånare. På din vandring kommer du i huvudsak att följa floden Spey genom hjärtat av Skottlands maltwhiskyregion. Vandringen är variationsrik med sträckor längs kusten och floden, genom skog och jordbrukslandskap. För dig som tycker om whisky finns det goda möjligheter besöka några whiskydestillerier under din vandring. En vandringsresa till Speyside way passar dock inte enbart den som gillar whisky, utan även dig som söker efter behaglig vandring i ett vackert skotsk landskap.

Mer info

Sträcka 105 km
Pris från 9.295 :-

Sträcka 105 km
Pris från 7.760 :-

Jordbruksfest i Grantown

Under vandringen kommer du till Grantown, en charmig liten by. Andra torsdagen i augusti varje år anordnas där en stor jordbruksfest som lockar många människor till byn. När leden går vidare från Grantown vandrar du genom jordbrukslandskap och längs med gamla järnvägsspår. Njut av naturen som vandringen bjuder på och ta in de vackra vyerna längs vägen. Ljunghedarna mot slutet av vandringen står sig fint mot det omkringliggande gröna landskapet. Efter några dagar på den skotska landsbygden kommer du att njuta av det sprudlande livet i staden Aviemore.

Whisky

Flera whiskydestillerier ligger i närheten av leden. Som exempel kan nämnas Macallan Distillery, Aberlour Distillery, Cardhu Distillery och Cragganmore Distillery. På destillerierna har du chans att få smaka på trakternas egna fina whiskysorter eller få en guidad rundvandring (förbokas). Oavsett om du är förtjust i Whiskey eller inte bör du ta en titt i baren på Craigellachie Hotel där det finns ca 550 olika whiskysorter att välja mellan.

Vandring längs Speyside Way

Vandringen går genom fina omgivningar på den skotska landsbygden. Denna vandrings passar därför dig som letar efter en behaglig vandring i det genuina Skottland. Oavsett vilket av paketen du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Speyside Way

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Buckie – Aviemore, 6 nätter, 19-26 juli 2016

Mycket bra och fint allting under vår otroligt vackra vandring. En liten notering bara, att märkning av leden fram till boendet i Craigellachie har kunnat varit tydligare. Men allt gick mycket bra och man ska väl inte bli allt för serverad. Fantastiskt att också ta sig upp till Buckie från Edinburg. Det var en fin upplevelse med tåg o buss. Även tågresan från Aviemore till Edinburg var mycket fin. Ja vi är jättenöjda. Tusen Tack för fint arrangemang och fint bemötande. Hälsningar från Gudrun o Torbjörn Berglund i Höga Kusten!

Gudrun & Torbjörn Berglund

Hej!

Roligt att höra att ni nöjda med er vandringstur!

Vi har haft kontakt med Rolf Andersson som har hjälpt oss med en bättre beskrivning till boendet i Craigellachie, vilket vi är mycket glada för. Tack Rolf! Nu hoppas vi att det ska bli enklare för framtida vandrare att hitta rätt.

//Lotta