Isle of Skye

Upptäck den förtjusande ön Skye!

Upptäck den förtjusande ön Skye! Här möter du vandrare från hela världen som alla vill njuta av ett paradis för vandrare i Skottland.

Mer info

Armadale – Portree

5 vandringsdagar
Pris från 14.795 :-

Isle of Skye

Ön Skye är den största ön i ögruppen Inre Hebriderna och ca 8 mil lång.  Här finns spektakulära landskap, inspirerande geologi och en turbulent historia. Här finns också ett rikt djurliv med den mäktiga synen av vit havsörn som glider fram i skyn. Utöver havsörn är det mycket möjligt att  få se utter såväl som säl, val eller delfiner runt ön. Skye är således ett paradis för vandrare! Oavsett vandring kan du njuta av andlöst vackra vyer.

Historia

Skye har en rik historia som spänner över bland annat dinosariefossiler, klankrig och den ökända Bonnie Prince Charlie och jacobitupproret. Klanerna MacDonald och Macleod har båda sina klanslott på ön. Slott som båda är väl värda ett besök.

Armadale och Portree

Vandringens startpunkt, Armadale, når du via färja från Mallaig på skotska fastlandet. Har du tid och möjlighet kan du här besöka Armadale Castle, eller museet som handlar om ön. Huvudstaden heter Portree och ligger vid en skyddad vik på öns östra sida. Staden är omgiven av berg, Ben Tianavaig i söder och Suidh Fhinn i väster.

Vandring på Skye

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Across Isle of Skye

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Ardvasar – Portree, 18 -23/8 2013

Hej Stefan.

Nu ska jag ge dig litet feed-back på vår härliga vandring på Skye.

Materialet vi fått från dig var perfekt, bra vandringsbeskrivningar. Vi hade inga problem att hitta, vädret var bra, litet drizzel från ovan, sista dagen klarblå himmel. Trevliga och bra hotell, Ardvasar och Broadford var fantastiskt bra boende, personligt och god mat. Första vandringen i stort sett på asfaltväg vilket gjorde att det gick fort. Vi väntade drygt två timmar i Ord på att bli hämtade. Det gjorde ingenting, vi blev bjudna på the av en kvinna. De följande två vandringarna var blöta underifrån. Efter att ha försökt balansera på stenar över vattendragen gick vi till slut rakt igenom vattendragen vilket var enklast. Ja, litet trixigt var det.
Alla vandringarna var otroligt vackra och Portree en fin liten fiskestad, pittoresk och full med turister.

Tack för hjälpen med denna vandring. Du kan mycket väl sälja den i fortsättningen men kanske inte till helt ovana vandrare.

Jag avslutade med Tattoo i Edinburgh vilket var en fin upplevelse.

Vänligen Inger Karlsson