Arran Coastal Way

Upplev ett Skottland i miniatyr!

En vandringsresa till Arran Coastal Way bjuder på en vandring runt hela ön Arran. Leden invigdes mars 2003 och går genom ett växlande landskap som kan liknas med hela Skottland i miniatyr. Från Brodick börjar leden med en sväng upp på öns högsta berg Goat Fell och fortsätter utmed kusten till Lochranza en liten pittoresk by omgiven av hav och höga berg. Utmed den västra delen av ön är det glest mellan byar och gårdar. Landskapet växlar från de karga höga bergen till böljande kullar den långa vägen fram till Blackwaterfoot som är en gammal fiskeby. Leden fortsätter till den lilla byn Lagg utmed en stenig strand omgiven av hav och branta klippor. Den når åter östkusten och semesterorten Whiting Bay.

Mer info

Sträcka 90 - 122 km
Pris från 8.995 :-

Sträcka 90 - 122 km
Pris från 8.345 :-

Ett oförglömlig äventyr

Norra delen av ön domineras av det skotska höglandets dramatiska natur med sina taggiga toppar, vindlande kammar, skrovliga glaciärnischer och djupa dalar. De södra delarna av ön representerar det skotska låglandet med sina hedar, böljande kullar och dalar, samt betesmark och lantbruk. Arrans kust erbjuder mjuka sandstränder, spektakulära grottor och mäktiga rasbranter. En led som kommer att bjuda på ett oförglömligt äventyr på en av Skottlands bästa öar.

Rikt fågelliv

Arran har ett väldigt rikt fågelliv med över 250 fågelarter. Vanliga fåglar är Havssulan och Toppskarv, men har du tur kan du även skåda Kungsörnen. Andra djur som också förekommer på Arran är Kronhjort, Tumlare och Vikval.

Vandring längs Arran Coastal Way

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning..

Referenser

Arran Coastal Way

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Arran Coastal Way 7 nätter, 25 aug – 1 sep 2016

Jag har vandrat Arran Coastal Way i augusti 2016. Det var besvärligt med ledförändringarna och trots att vi läste både Backpackers och Vandras beskrivningar noga hade vi ibland svårt att hitta/följa leden. Ön var otroligt vacker dessutom sol varje dag, 30 minuters regn på en hel vecka! Pga klättring bland klippor under två vandringar var det här den svåraste vandringen jag gjort i Skottland. Men underbart härligt ändå!

Inger Karlsson

Arran, 11 – 18/4 2010

Hej Stefan,

Vi är mycket nöjda med vår vandring runt Arran Coastal Way. Vädret var perfekt (sol & vindstilla och inget regn) samt alla arrangemang och boende på ön var av högst klass. Vi kommer säkert att vandra flera gånger och vi berättar för vänner, bekanta och kollegor om ditt företag. Tack också för ditt stöd och rådgivning/bollplank när vi planerade vår alternativa hemresa från Skottland. Nästa höst är vi lediga för vidare vandringsäventyr.

Lev väl och tack än en gång.

Vänliga hälsningar,
Björn & Kerstin Carlsson

Arran Coastal Way, 6 – 14 september, 2008

Hej!

Vår resa till Arran i september var en riktig energikick och kan med glädje rekommenderas.
All inkvartering var på bra platser med trevliga värdar.
Mycket bra logistik med väskor inte en enda miss.
Underbart att gå med ryggsäck med dagens lunch och ombyteskläder.
Boendestandarden i Whiting Bay kunde ha varit bättre men var trots det OK. Det övervägde middagen på närliggande restaurangen Trafalgar. Värden var lite originell men trevlig.
Vi tog oss runt hela ön mestadels till fots. Vi var tvungna att planera efter lokalbussarnas turlista för vissa vägsträckor.
Ön var underbar trots regn emellanåt. Utsikten från Goat Fell var värt klättringen. Uppe i Lochranza träffade vi på de vilda hjortarna som var så orädda att vi kunde klappa dem.
Andra kom ihåg ställe var Lagg Hotel med en ren skotsk atmosfär.
En dag gick vi från Brown Head, söder Blackwaterfoot, över höjden
Cnocan Donn fram till Sliddery med det var ett litet blindskär. Stiglöst, ljung och höga ormbunkar och efter all nederbörd var en del sänkor fyllda med vatten så man fick hoppa på tuvor.
Vi reste Arlanda – Glasgow fungerade bra inga förseningar och liten
väntetid på tåget.

Tack för en bra planerad vecka, man hann inte bli trött för det var mycket att insupa.
Lena o Lars Augustson