Via Albula & Bernina

Kombinera vandring med tåg i hjärtat av Schweiziska alperna

Att vandra längs Via Albula & Bernina i hjärtat av de Schweiziska alperna är en fantastisk upplevelse! Det är en utmaning som väntar, men också belöningar i form av slående vackra vyer. Att vandra längs Via Albula innebär också en vandring längs den Rätiska järnvägen. Både leden och järnvägen slingrar sig i det underbart vackra landskapet i kantonen Graubünden. Tågpass med fria resor längs vandringen ingår så klart i vandringspaketet!

Mer info

Sträcka 105 km
Pris från 8.455 :-

Rätiska Järnvägen

Via Albula följer den Rätiska järnvägen på så nära håll som det är möjligt. Den mer än 100 år gamla järnvägen är ett mästerverk inom ingenjörskonsten! Ett kvitto på detta är den finns på UNESCO’s lista över världsarv. Vandringspaketet innehåller vissa kortare resor med tåg, men känner du för att åka fler eller längre sträckor med tåg är det bara att hoppa på tåget vid närmaste station.

Mysiga och genuina byar

Vandringen går i kantonen Graubünden genom Albuladalen via Fourcla Crap Alvpasset ner i Val Bever. Vidare genom regionen Engadins högplatå till St. Moritz. De sista fyra sektionerna av vandringen går över Berninapasset (2300 meters höjd) ner i dalen Val Poschiavo innan den når sista stoppet i Tirano i Italien, precis på andra sidan gränsen. Leden är väl markerad med gula skyltar med nummer 33, vilket är numret för vandringsleden. Njut av blandningen mellan Italiensk charm och tysk ordning!

Vandring längs Via Albula & Bernina

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Via Albula & Bernina

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!