Odeceixe – Cabo de San Vicente, 6 nätter

Vandra Historical Way genom den vackra orörda portugisiska landsbygden

Detta vandringspaket ger dig en unik vandring genom den portugisiska landsbygden i närheten av den vilda sydväst kusten.  Underbara panoramavyer över havet och naturen tillsammans med det milda klimatet bidrar till en vandringsupplevelse du aldrig kommer att glömma. Med över 300 soldagar per år, blir denna region ett självklart val för den som vill njuta av natur och hav under sin vandring.

Vandringspaketet ger dig fem dagars vandring längs södra delen av Rota Vicentina. Vandringen går till största delen längs Historical Way som går en bit in från kusten. Vid några tillfällen finns det dock möjlighet att göra en sväng ut till den dramatiska kusten med sina klippor och gamla fiskebyar. Du får också uppleva Europas sydvästligaste udde – Cabo de San Vicente, där leden slutar.

Reseperioder

Under 2020 kan du starta din resa valfri dag inom följande perioder: 6 jan – 31 jul samt 1 sep – 30 nov
Bokningar med start 1 – 31 aug görs mot förfrågan av tillgänglighet och pris.

Notera att det kan bli mycket varmt vissa månader och det finns få möjligheter till skugga under vandringen. Se mer information under väderkalendern.

Odeceixe – Cabo de San Vicente, 6 nätter

Se pris och boka
Odeceixe – Sagres 5 vandringsdagar Total sträcka 90 - 115 km Svårighetsgrad 3,2/5 Avresa :se reseperioder Från 5.890 :-
 • Den mytomspunna udden Ponta da Atalia
 • Det öppna landskapet
 • En artrik vegetation
 • Klippor, hav och stränder
 • Halvön Carrapateira Pontal
 • Europas sydvästligaste udde, Cabo de San Vincent
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Odeceixe
Dag 2: Odeceixe – Aljezur, 18-27 km
Dag 3: Aljezur – Arrifana, 12/18 km
Dag 4: Arrifana – Carrapateira, 24 km
Dag 5: Carrapateira – Vila do Bispo, 22/32 km
Dag 6: Vila do Bispo – Cabo de San Vicente, 14 km. Transfer Cabo de San Vicente – Sagres
Dag 7: Hemresa

Totalt sträcka att vandra: 90-115 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Odeceixe

Flyger du till Lissabon eller Faro tar du dig vidare med tåg och buss till Odeceixe.  Odeceixe är en vacker liten by som ligger intill floden. Odeceixe är välkänt för sin fantastiska sandstrand.

Dag 2 – Odeceixe – Aljezur

Under dagen kommer du att vandra längs vattenkanalen Mira samt genom odlingar av bland annat majs, jordnötter och tomater. Under dagen har du två möjligheter till kustvandring, genom att göra avstickare ut till havet via Fishermen’s Trail.

Medel, 18 km, + 123 meter, – 108 meter

Dag 3 – Aljezur – Arrifana

Idag väntar en kort dags vandring genom odlingslandskap, eukalyptusträd och vacker natur. Du kan dock välja att göra en avstickare ut mot havet även idag, längs Fishermen’s Trail. Denna sträcka kallas för Ponta da Atalaia Circuit och ger dig 6 km extra på dagens totala vandring.

Lätt, 12 km, + 224 meter, – 184 meter

Dag 4 – Arrifana – Carrapateira

En dag i bergens och dalarnas tecken. Du får uppleva både Canal beach, häpnadsväckande klippor och den mysiga lilla byn Bordeira. Korkek, eukalyptus, vilt växande oliver och jordgubbar är också något du kan få se längs denna etapp. Nöjd efter dagens vandring kommer du fram till den trevliga och välkomnande, vitkalkade byn Carrapateira där du spenderar natten.

Utmanande, 24 km, + 413 meter, – 500 meter

Dag 5 – Carrapateira – Vila do Bispo

Efter frukost kan du direkt välja att ta en avstickare ut till kusten längs Fishermen’s Trail. Vidare inåt land vandrar du mot byarna Vilarinha och Pedralva längs flodbankar. Växtligheten är tät längs leden. Slutligen kommer du fram till byn Pedralva, en liten by som för några år sen var näst intill övergiven, men som nu har blåsts liv i igen genom att göra den till en charmig hotell- och pensionatsby. Den sista sträckan vandrar du genom en vacker skog fylld av tall. Den här natten bor du i Vila do Bispo.

Utmanande, 22 km, + 299 meter, – 206 meter

Dag 6 – Vila do Bispo – Cabo de San Vicente och transfer till Sagres

Idag vandrar du ut mot Europas sydvästligaste udde, Cabo de San Vicente. Den andra halvan av dagens vandring kan du välja att gå antingen vid kusten längs Fishermen’s Trail, eller inåt land längs Historical Way. Den totala vandringssträckan blir mer eller mindre lika lång oavsett vad du väljer. Från udden ser du inget annat än mäktiga Atlanten, och de blir ett sagolikt ögonblick där land slutar och hav börjar. En transfer tar dig till Sagres där du spenderar sista natten under din vandringsresa.

Medel, 14 km, + 96 meter, – 103 meter

Dag 7 – Hemresa

Dags för hemresa, såvida du inte fortsätter dina äventyr i Portugal.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 6 nätter inklusive frukost i  Odeceixe, Aljezur, Arrifana, Carrapateira, Vila do Bispo och Sagres
 • Bagagetransport mellan övernattningarna
 • Transfer Cabo de San Vicente – Sagres
 • Guidebok med kartor engelsk text, en bok per bokat rum
 • GPS-filer för vandringen
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resor mellan Skandinavien och Portugal
 • Resa till Odeceixe och från Sagres
 • Lunch och middagar alla dagar
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter

Tillval

Extra nätter

Extranätter Odeceixe
Från 930 : -/person och natt i dubbelrum
Från 1 860: -/person och natt i enkelrum

Extra nätter går att även att ordna på andra orter, kontakta oss för pris.

Transfer, 1 – 4 personer

Från 2 490: -/bil, Faro flygplats – Odeceixe, restid cirka 1 tim. 30 min
Från 3 920:-/bil, Lissabon flygplats – Odeceixe, restid cirka 2 tim och 50 min
Från 2 145:-/bil, Sagres – Faro flygplats, restid cirka 1 tim och 30 min
Från 5 865:-/bil, Sagres – Lissabon flygplats, restid cirka 3 tim

Extra uppsättning guidebok och karta

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och karta per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar. Kostnaden är 250:- per extra uppsättning.

Boende

Du bor i på charmiga små hotell eller finare pensionat längs leden, alla med badrum på rummet.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell. Vi bokar dig då på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfern kan tillkomma.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad 3,2 / 5 (utan avstickare)
 • Vandringen varierar från lätt till utmanande vandring. En dag är lätt, två dagar är medel och två dagar är utmanande.
 • Väljer du att göra avstickarna som nämns i beskrivningen blir vandringen mer krävande.
 • Du vandrar på klipporna längs kusten samt på små vandringsstigar och inne på landsbygdsvägar.
 • Total sträcka att vandra är 90-115 km fördelat på 5 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till startplatsen Odeceixe är:

 • Faro (124 km)
 • Lissabon (228 km)

Närmaste flygplatser till slutmålet Sagres är:

 • Faro (116 km)
 • Lissabon (324 km)

Transfer från och till flygplatsen

Önskar du transfer från Lissabon eller Faro flygplats till Odeceixe, samt från Sagres tillbaka till Lissabon eller Faro titta in på vår hemsida för mer information www.vandra.se

Buss -/ tåganslutning utresan

Från Faro flygplats kan du ta dig till Odeceixe med buss och tåg. Från Faro flygplats tar du buss eller tåg till Lagos, och därifrån vidare med buss till Odeceixe. Alternativt väljer du att lägga till en privat transfer från Faro flygplats direkt till Odeceixe.

Från Lissabon flygplats kan du resa till Odeceixe med tåg och taxi. Från flygplatsen tar du dig in till centrala Lissabon med buss eller metro. Du reser sedan med tåg till Santa Clara-Saboia, och vidare därifrån med taxi till Odeceixe (40 km). I vissa fall kan det vara så att ditt flyg landar för sent för att hinna resa med lokaltrafik till Odeceixe samma dag, och du behöver då en extra övernattning i Lissabon. Alternativt väljer du att lägga till en privat transfer från Lissabon flygplats direkt till Odeceixe.

Buss -/ tåganslutning hemresan

Från Sagres till Faro flygplats kan du resa med buss och tåg. Från Sagres tar du buss till Lagos och sedan därifrån till Faro flygplats med tåg eller buss. Alternativt väljer du att lägga till en privat transfer från Sagres direkt till Faro flygplats.

Från Sagres till Lissabon flygplats kan du resa med buss och tåg. Från Sagres tar du buss till Lagos och sedan därifrån till Lissabon med tåg eller buss. Till flygplatsen reser du vidare med buss eller metro. I vissa fall kan det vara så att du inte hinner med ditt flyg samma dag, och du behöver då en extra övernattning i Lissabon. Alternativt väljer du att lägga till en privat transfer från Sagres direkt till Lissabon flygplats.

Väderkalender

Portugal har ett medelhavsklimat och är ett av de varmaste länderna i Europa. I Azorerna och Algarve varierar klimatet från subtropiskt till tropiskt, medan bergsområdena i norr har snö. Den årliga medeltemperaturen ligger på mellan 13 ºC och 18 ºC syd. Under juli och augusti månad är temperaturerna höga, och kan stiga upp till 40 ºC i inlandet och 45 ºC i syd. Vädret under höst och vinter är ofta regnigt och blåsigt.


Läs mer på www.yr.no

 

Se pris och boka

Översikt led