Madeira

En oförglömlig vandring på Atlantens vackraste ö

För den som söker en varierande och fascinerande vandring är en vandringsresa till Madeira det perfekta alternativet. Landskapet är varierande med grönskande dalar, höga bergstoppar och terrasserade odlingar. Speciellt för Madeira är även levadorna, ett nätverk av bevattningskanaler som för det mesta har en liten stig vid sidan. Här finns även en stor artrikedom både vad gäller växter och fåglar. Välj mellan olika vandringspaket som innehåller klassiska levadavandringar , vandring längs kuststigar med storslagen utsikt över Atlanten, inlandsvandring via Madeiras högsta berg samt vandring genom den grönskande regnskogen. Kombinera gärna vandringen med någon dag i Funchal och dess härliga stämning och brusande folkliv.

Mer info

Sträcka 71 - 75 km
Pris från 7.610 :-

Sträcka 38 - 42 km
Pris från 7.220 :-

Sträcka 38 - 42 km
Pris från 5.310 :-

Sträcka 85 - 93 km
Pris från 7.465 :-

Utmaning?

Om du är mycket höjdrädd kan Madeira vara en utmaning då den dramatiska naturen och kustlinjen ofta stupar brant ner i en dal eller i havet. Som tur är kan du då välja andra vägar att vandra så att din vandring blir precis så behaglig som du vill ha den.

Funchal

Kombinera gärna vandringen med någon dag i Funchal och dess härliga stämning och brusande folkliv. Det finns mycket att se i den vänliga staden. Kanske du tar en promenaden till katedralen, Cathedral Sé och vidare till Mercado dos Lavradoresarbetarnas marknad. I denna frodiga och välsorterade marknad kan du hitta olika sorter av frukter, grönsaker, blommor och örter. Det finns även flera museer i Funchal, ett tips är att besöka Story Center där du får uppleva hur Madeira kom till och mera om dess historia. Framåt eftermiddagen kanske du göra ett besök på någon av stadens vinkällare för att provsmaka Madeira vinet eller kanske du tar tillfället i akt och följer med någon av båtarna som ligger vid hamnen ut på havet för att spana efter valar och delfiner.

Vandring på Madeira

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Madeira, Machico – Funchal

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Machico – Funchal, 4 nätter 17 – 21/11 2018

Första gången vi testade detta koncept – och det var med mersmak. Vi gör sannolikt om något liknande på senvåren, kanske i Alperna. Annars var Madeira suveränt för vandring i November, bra temperatur och mycket variation. De tre vandringarna i “er regi” var väldigt varierande – och bra allihopa. En ledbeskrivning var lite svår. Men det stod också att det ibland är lite svårt att hitta. Men som sagt totalt sett mkt bra.

Alla transporter fungerade mkt bra. De kom i tid och tom väntade på oss en gång. Gick bra att ringa dem och ändra tid. Mkt bra boenden – dock så glömde vi några kläder (jeans o tröja) på första hotellet i Machico. Vi ringde dit dagen efter två gånger men de hade inte hittat några kläder. Ingen stor sak men bra att veta för er om det händer fler gånger. Frukosterna jättebra och lunchpaketen vi köpte också mkt bra. Middagsmaten var bra men kanske inte outstanding. Boendena var mkt bra – särskilt nr 2 som låg mysigt med fina rum och nr 4 i Funchal som var mkt bra. Sängarna var suveräna på alla ställen.

MVH Torgny Hansson

Machico – Funchal, 4 nätter, 2018

Mkt bra arrangemang som varmt rekommenderas. Möjligen hade det varit bra att kunna välja om man ville ha halvpension eller ej & om man vill gå uppåt eller nedåt i 1:a hand. Som 1:a gångsvandrare var det en helt suverän resa där man verkligen fick testa 3 helt olika vandringar.

Machico – Funchal, 6 – 13 januari 2018

Hej i Skummeslöv! Avslutade vår vandring på Madeira i går. Vädret var riktigt dåligt när vi kom l Lördags. Söndagens kustvandring präglades av hård vind men inga problem. Övriga dagar kanonväder. På Pica Ruivo solsken och fantastiska vyer. Stundtals är det ju väldiga stup så full uppmärksamhet gäller. Alla transfers och hotell med mat har fungerat utmärkt. Alla personer vi mött har tagit väl hand om oss. Högsta betyg! Nu blir det lugna dagar i Funchal. Bästa hälsningar! Anders/Lena, Skottorp

Machico – Funchal, 25 – 29 maj 2017

Hej.

Vi är nyss hemkomna från en fantastisk tredagarsvandring på Madeira. Ni har verkligen valt ut tre olika och vackra vandringar som var lagom långa och krävande för svårighetsgraden. De kompletterade varandra väl.

Allt har fungerat fantastiskt bra. Chaufförerna har varit trevliga och punktliga.

Boendet har varit bra, speciellt det sista i Funchal. Det enda som varit lite sisådär är lunchmaten (man blir lite trött på mackor efter ett tag) men jag förstår att det är svårt att få till något annat.

Vi kommer säkert kontakta er igen för en ny resa om något år.

Tack!

Mvh Marilla Altersten

Machico – Funchal, 22-27 april 2017

Jag har nu kommit hem från min vandringsresa på Madeira. Resan blev över förväntan och då var förväntningarna höga!

Att resa på egen hand då man fått bra tips och råd innan avresa var fantastiskt, blandning var kanon.

Jag upplevde att min kontakt med Vandra var väldigt bra och jag fick full information hela tiden. Det var t.o.m mer information än jag hade förväntat mig, allt fanns!

När det gällde vandringarna så hade Trail 5 lite fler branta delar än jag upplevde från beskrivningen i färdhandlingarna, vilket var lite jobbigt för dem med höjdrädsla. I övrigt var det en bra blandning av vandringar på rätt nivå. Sista dagen gick vi till toppen även om det stod att man skulle avstå om det var dåligt väder. Det är dock svårt för oss att veta hur dåligt vädret ska vara för att avstå vandringen. Nu blev det ösregn, vind och dimma. Det var kanske ok, men det hade varit bra med en alternativ trail då.

Överlag var det fantastiskt bra hotell och frukost. Mysigt och med utsikt över havet. De flesta chaufförer var också toppen.

Jag kommer utan tvekan att rekommendera andra att vandra på Madeira och att ta hjälp av Vandra!

Eva Borgert Palm

Machico – Funchal, 16 – 20 sep 2015

En fantastisk resa som utmanade “höjdskräcken och fysiken”. Jag har inte tidigare haft så mycket träningsverk i låren som denna gången. “Nedvandringen” den sista dagen genom eucalyptusskogen var tuff och lång—– men tack och lov var slutet fantastisk— en kall öl på “pickup” baren.

Anette Holmfred

Madeira, Santo da Serra – Funchal

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Santo da Serra – Funchal, 29/10 – 10/11 2018

Tack för fantastiskt ordnad resa!
Lederna mycket varierande och ingen överdrivet lång eller svår. Magisk natur och vädret nu i november perfekt. Lite duggregn gjorde inget och kom bara under några timmar ett par dagar. Temperaturen lagom för vandring. Tydliga anvisningar även för rookies som vi.
Oerhört vänliga och hjälpsamma människor på ön och särskilt dem vi mötte från lokala researrangören. När vi fick ett oväntat bekymmer med hotellet i Funchal var vandra.se snabba att via Sverige ordna ett annat boende. Transporter och administration kring det hela ordnades professionellt och engagerat.
En hisnande vacker naturupplevelse, som att vandra i en tropisk park. Grönska, vatten, klippor, vyer..
Frank Träisk

Santo da Serra – Funchal, 20 – 27 maj 2017

Vi är mycket nöjda med vår vistelse på Madeira. Hotellen, maten och transporterna fungerade jättebra. Vi blev väl mottagna på flygplatsen och vid ankomsten på hotellet och därefter fungerade allt jättebra.

Det enda avbräcket var att vandringen nerför sista vandringsdagen var alltför tuff för en av oss.

Susanne Bergquist

Santo da Serra – Funchal, 7 nätter, 3 – 10 april 2017

Hej!

Just hemkommen från en jättebra vandringsresa på Madeira!

Måste bara berömma företaget som körde bagaget och oss mellan de olika orterna.

När vi skulle åka hem, så upptäckte min man att hans mobil var borta. Stor panik! Jag
ringde till Eduardo (hette han så, vår kontakt?) och frågade om han kunde få tag
i chauffören som kört oss till flygplatsen, för att kolla om mobilen kunde ha ramlat
ut i bilen. Det hade den!! Chauffören åkte hela vägen tillbaka från Funchal till flyg-
platsen för att lämna den till oss!

Så otroligt bra service!

Vill verkligen att ni skall veta att de är toppen! Precis som era resor med
fantastiska boenden och vandringar!

Jag rekommenderar alltid er till alla!

Mvh

Maria Petersen och Sven-Olaf Petersen (extra glad att återfå sin mobil!)

Santo da Serra – Funchal, 6 – 13 mars 2017

Vandringsresan på madeira var omväxlande, med lagom sträckor och vacker… Sista dagens avslutning nerför blev lite långtråkig, men det kan jag stå ut med, för att turen i övrigt var så bra!

Det var även små trevliga orter och fina hotell.

Lena Sundkvist

Santo da Serra – Funchal, 7 nätter, 11 – 18 oktober 2016

Jag upplevde en mycket bra vandringsresa på Madeira men trevliga boendeplatser överallt. Alla transporter fungerade bra och när sista vandringen visade sig kanske bli farlig pga vädret avrådde den lokala researrangören oss att vandra den dagen. Bra gjort av dem. Dessutom tipsade en taxichaufför oss om en extravandring på 4,4 km till Calderao Inferno. Jätterbra tillägg!

Hoppas ni kan ordna andra vandringar på Madeira också, det finns väl många levador kvar!

Pirkko Santakangas

Santo da Serra – Funchal, 7-14 maj 2016

Boca do Risco är nog upprustad sedan ni skrev beskrivningen. Det finns vajerräcke på utsidan av stigen på utvalda ställen. Att hålla sig i en vajer på bergssidan behövs inte. Det finns en stig upp till Inferno från Calderão Verde som är värd en extrasväng om man orkar. Bra variation på lederna.

Bosse Bjerkeholt

Santo de Serra – Funchal, 12-19 apr 2016

Fantastiskt vackra vandringsleder. Nästa dags vandring slog om möjligt föregående dags i naturskönhet. Sista dagen stod det att vandringen var lätt och det är jag inte helt säker på att jag håller med om ? Från 1,800 mtr ner till 800 mtr kändes rejält i knäna efteråt. 4:e dagen gjorde vi en extra knix på vandringen (efter rekommendation från taxichauffören). Vi kom fram till ett fantastiskt vattenfall som överträffade det mesta som jag sett. Det var även som ett helt äventyr att ta sig dit bl.a via flera tunnlar.

Camilla Andersson

Hej Camilla!

Det gläder oss att du hade en så bra vandringstur på Madeira!

Tack för input angående svårigheten på leden. Vi har uppdaterat informationen i våra beskrivningar!

//Lotta

Santo da Serra – Funchal, 9-16 okt 2015

Hade under resan samma boende som 4 engelsmän. Vandringarna varierade något mot deras, men våra var bättre och trevligare upplagda, genomtänkta. Dessutom var vårt kartmaterial klart bättre och tydligare. Även vandringsbeskrivningen med klara hänvisningar till kartan var utmärkt. Tack för en fin vecka och ett fint arrangemang.

Karl-Uno Andersson

Santo da Serra – Funchal, 29 juli – 5 augusti 2015

Vi är fantastiskt nöjda med allt!
Ledbeskrivningarna var ibland något svårtydda. Vi lyckades gå vilse i slutet av de två första vandringarna pga att vi inte tolkade beskrivningen rätt, eller så har stigar, vägar ändrats.
Avslutet på tredje dagens vandring, när vi varit uppe på Pico Ruvio, var väldigt “svårgången”, enformig och jobbig i värmen. Det var roligt att få se en Eucalyptusskog men vi hade nog gärna valt en annan sträckning ändå. Blev väl enformigt att gå i denna skog när det dessutom var ganska tunggånget. Annars var den vandringen fantastiskt vacker!

Tycker hela konceptet med färdiga vandringar, transfer, bagagetransport, hotellbokningar är fantastiskt bra. Vi kommer göra detta flera gånger!

Johanna Lagercrantz

Santo da Serra – Funchal, 8- 15 juli 2015

Allt var bra, men tredje dagens vandring var mycket riskfylld. En fantastisk fin ö att vandra på och så fina boenden.

Yvonne Olsson

Hej Yvonne!

Tack för input och tråkigt att du upplevde att tredje dagens vandring var riskfylld! Vandring på Madeira kan bitvis upplevas obehaglig då leden går längs smala stigar och på hög höjd. Vi ger i ledbeskrivningen dock alltid förslag på alternativa vägar runt dessa partier för att göra vandringen så behaglig som möjligt för alla.

//Lotta

Runt Madeira

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!