Madeira

En oförglömlig vandring på Atlantens vackraste ö

För den som söker en varierande och fascinerande vandring är en vandringsresa till Madeira det perfekta alternativet. Året om.

Mer info

Santo da Serra – Funchal

5 vandringsdagar
Pris från 10.800 :-

Machico – Funchal

3 vandringsdagar
Pris från 9 995 :-

Machico – Funchal

3 vandringsdagar
Pris från 7.150 :-

Runt Madeira

5 - 6 vandringsdagar
Pris från 11.860 :-

Fantastiskt året om

Landskapet är varierande med grönskande dalar, höga bergstoppar och terrasserade odlingar. Speciellt för Madeira är även levadorna, ett nätverk av bevattningskanaler som för det mesta har en liten stig vid sidan. Här finns även en stor artrikedom både vad gäller växter och fåglar. Vill du göra en vandringsresa till Madeira erbjuder vi flera paket att välja mellan. Vandringspaketet innehåller klassiska levadavandringar, vandring längs kuststigar med storslagen utsikt över Atlanten, inlandsvandring via Madeiras högsta berg samt vandring genom den grönskande regnskogen. Kombinera gärna vandringen med någon dag i Funchal och dess härliga stämning och brusande folkliv.

Utmanande höjder – välj väg

Om du är mycket höjdrädd kan Madeira vara en utmaning då den dramatiska naturen och kustlinjen ofta stupar brant ner i en dal eller i havet. Som tur är kan du då välja andra vägar att vandra så att din vandring blir precis så behaglig som du vill ha den.

Funchal

Kombinera gärna vandringen med någon dag i Funchal och dess härliga stämning och brusande folkliv. Det finns mycket att se i den vänliga staden. Kanske du tar en promenaden till katedralen, Cathedral Sé och vidare till Mercado dos Lavradoresarbetarnas marknad. I denna frodiga och välsorterade marknad kan du hitta olika sorter av frukter, grönsaker, blommor och örter. Det finns även flera museer i Funchal, ett tips är att besöka Story Center där du får uppleva hur Madeira kom till och mera om dess historia. Framåt eftermiddagen kanske du göra ett besök på någon av stadens vinkällare för att provsmaka Madeira vinet eller kanske du tar tillfället i akt och följer med någon av båtarna som ligger vid hamnen ut på havet för att spana efter valar och delfiner.

Vandring på Madeira

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Madeira, Machico – Funchal

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Machico - Funchal, 7 nätter i maj 2024

Vi e så nöjda med ert koncept och återkommer säkert med nya platser att upptäcka.

GPX-filer är nödvändig för att känna sig säker bitvis. Framförallt avslutningsdelarna på varje delvandring.

Vårt behov var mer vandring än 3 dagar. Fyra övernattningar i Funchal var två för mycket, så 5 vandringsdagar hade passat oss fint. Men det visste vi inte när vi bokade, men till nästa gång vet vi det 😃. Att bo på olika ställen var berikande, likaså de olika turerna. Vi e då nöjda. Tack för extra GPX filer som vi använde.

Faciliteterna var mycket bra med ett undantag. I Porto de la Cruz var komforten i sängarna dåliga. Men för övrigt trevligt hotell på alla sätt.

Lena Johansson

Machico - Funchal, 6 nätter oktober 2023

Har rest med Vandra tidigare.

Kontakten och reseinformationen fungerade mycket bra.

3:e dagens vandring som gick nerför och genom en skog som var död och troligen varit i brand var inte kul. Övriga vandringar var toppen och den sista mellan bergstopparna när vi bara var 3 var bäst men jobbigast💪💪

Boenden, mat och bagagetransporten var topp som alltid.

/Åsa

Machico – Funchal med extra dagar i Funchal, augusti 2023

Vi tycker denna vandring med service var otroligt prisvärd och har gett en upplevelse för livet!

Första gången vi vandrade med er. Allt klaffar till 100 procent vad gäller service och hämtningar med chaufförer. Tycker resan varit otroligt prisvärd med alla transporter boende och frukostar Vi ger 5 stjärnor till er. Hotellen har varierat från lyx till standard med sköna sängar trevligt bemötande och mysig omgivning. Underbara och vackra vandringar som känns oförglömliga. Finns det då inga minus? Ja vi beställde lunchpaket på Residencial Amparo och fick "ett bröd en apelsin och en liten flaska vatten" för 75 kr per person. Dyrt kan vi tycka då vi på "lyxstället Quinta do Furao" fick ett paket gratis innehållande mer.

Kartorna lite missvisande eftersom avstånden som ni gett stämmer inte alltid med verkligheten. Både min man och jag har olika stegräknare som visade på längden. Nåväl jag kom i mål alla dagar och kan nu se tillbaka till en oförglömlig prestation och upplevelse. Huvudstaden Funchal är jättefin, vi bara njöt. Ger er toppen betyg. Vi rekommenderar er gärna för andra

Machico – Funchal, juli 2023

Lite tuffare än vi hade väntat oss men i det stora hela var det en upplevelse.

Varierande natur och lätt att hitta de olika lederna. Bagage och transporten var mycket bra. Boendet var helt okay. Det bästa hotellet var det sista vi kom till, kändes lite extra när man kom dit efter en tuff vandring o de välkomnade oss med lite bubbel 😊

Allt har fungerat mycket bra med Vandra och på Madeira.

Machico - Funchal april 2022

Jag har rest med Vandra tidigare och valde denna gång Madeira.

Mycket bra information och tydliga vägbeskrivningar samt kartor. Mycket bra boenden och trevligt bemötande från personal. Pålitligt! Fantastisk natur och vackra vyer! Varierad terräng och bra beskrivet om svårighetsgrad.

Vi kan verkligen rekommendera Vandra och Madeiravandringen!

Lena Pedersen Nurmi.

Machico - Funchal april 2022

Mycket bra kontakt och information från Vandra (jag har rest med Vandra tidigare).
Trevliga leder. Vädret bestämmer inte ni (ordinarie stäcka till Pico Ruivoi ersattes med Santana - Sao Jorge p g a snöfall och minusgrader i bergen). Transfern fungerade bra och alla hotell var mycket bra.

Machico - Funchal, 11-15 september 2019

Detta är den bästa resa jag har varit med om. Ett sagoland med otroligt vackra leder och vyer. Jag rekommenderar alla att resa med Vandra. Allt var otroligt bra uppstyrt. Vi kände oss så trygga och nöjda med allt. Jag har redan bestämt mig för att resa igen med er!

Sofia Sundberg

Machico - Funchal, 11-15 september 2019

En fantastisk resa. Allt fungerade utmärkt med boende och transfer, vilket gjorde att vi helt kunde fokusera på och njuta av vandringarna och vistelsen. Den enda missen var att ingen dök upp på den inplanerade informationsträffen första kvällen. Vi fick dock telefonkontakt nästa morgon och förklaring att det skett ett internt missförstånd. Vi fick svar på de frågor vi hade vid det aktuella telefonsamtalet. Vid en fysisk träff hade vi kanske gått igenom aktuella väderförhållanden och utrustning - det hade varit bra för oss. Vi följde nu den information vi fått innan resan, vilket resulterade i att vi hade väl mkt kläder på och med oss den sista dagen - då det var riktigt riktigt varmt.

Alla tider hölls och alla var trevliga. Bra upplägg på boendena - vilka gradvis fick högre standard efter resans gång. Informationen från Vandra var tydlig och lätt att ta till sig. Jättebra med ledbeskrivningarna som komplement till kartorna - det var lätt att följa även för den som inte är en jättevan kartläsare. Även jättebra att få del av kartmaterial för nedladdning till tfn.

Jag är mycket nöjd med resan som helhet och kan varmt rekommendera Vandra och vandring på Madeira till andra.

Wendela

Madeira, Santo da Serra – Funchal

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Santo da Serra - Funchal, 7 nätter, 19 - 26 februari 2022

Mycket bra med lokal kontakt som kollade av väderförhållandena och om turen var möjligt att göra samt kunde ge alternativ vid dåligt väder.

Vädret dock väldigt ostadigt och svalt V8 i februari. Hade nog tolkat att det skulle vara något varmare >15 gr och mindre regn(verkade vara > 6 dagar per månad). Kunde ej heller landa på Funchal pga storm. Vi flög till Teneriffa i stället och fick övernatta där. Välordnat av flygbolaget med busstransfer för alla passagerare och hotellövernattning samt mat utan extra kostnad.

Vi använde ffa gpx filerna/gaia och beskrivningen. Själva kartan i mindre omfattning, stämde inte alltid.

Det regnade dock mer än statistiken visar 🙂

Boende varierande standard ok. Saknade i vissa enklare hotell värme och möjlighet att torka kläder. Maten generellt samma som för 30 år sedan. 3 rätters. Kokta grönsaker, potatis, fisk alt kött utan sås. Väl tilltagna portioner. Transport och transfer fungerade bra.

Kanske bra med info att en ”vandra” desk finns strax innanför utgången från Funchal flygplats där man möter upp chauffören som transporterar till hotellet. Man behöver inte leta efter en person med namnskylt 🙂
Kan absolut tänka mig att vandra igen med er. Mycket bra koncept.

Santo da Serra - Funchal, 7 nätter, 5 - 12 februari 2022

I det stora hela mkt bra, men en bild låg på fel ställe i en av beskrivningarna, vilket förvirrade oss en aning och på en annan beskrivning stod att det inte fanns några stigar att ta fel på, men vi hittade en :-).

Väldigt trevligt koncept att få hjälp med att hitta riktigt bra vandringar och allt praktiskt färdig fixat, men ändå kunna vandra i egen takt.

All transfer fungerade klockrent, kom i tid, vänliga och bra på engelska. Boendena var varierande i kvalitet och det som framför allt drar ned var maten på 3 av hotellen. Riktigt dålig, faktiskt....

Karin Färnlöf Clarin

Santo da Serra - Funchal, 7 nätter, 18 - 25 december 2021

Hej!
Så nöjda efter toppen vandring på Madeira! Allt funkade perfekt med avseende på vandringen och ditt upplägg. Vi gick aldrig fel ! Vi verkligen njöt! Största tack!

Resan dit blev hemsk pga sent inställt plan o en tur via Helsingfors , Lissabon o Funchal dit vi kom kl 1 på natten o utan bagage …. Saras bagage kom först efter 5 dagar, men som tur är har vi samma storlek o hade kängorna på…

Alla hotell förutom Residencial Amparo var mycket bra. Där var det skabbigt , kallt o sämre mat…. Därför njöt vi extra på de övriga ställena ! Vi gick alla vandringar trots relativt kallt o regnigt väder, regn ponchos räddning för att gå under vattenfall. Nedgången Nunnornas dal var kämpig … hal bark o löv o rullstensås under typ…

Nu drömmer vi om nästa tur , jag återkommer när det blir dax . Lite bökigt ändå att resa under pandemin …
Louise
Vänligen
Louise Eggimann

Santo da Serra - Funchal, 7 nätter, 12 - 19 oktober 2021

Trots bra beskrivning gick vi fel efter1,2 km första vandringsdagen ( skylten pekar mot väster, ni ska ta stigen till höger, det gjorde vi inte utan gick ca 5 km i fel riktning, en extratur på en mil men det gjorde ingenting för det fanns inte mycket att göra i Santo de Serra.

Inte så långa men supervackra och varierande vandringar.

Fyra av fem hotell var mycket bra. Rummet vi fick på hotellet i Machico var trångt och hade bara ett fönster mot en trist bakgård med en brusande fläkt nära vårt fönster. Chauffören dag ett var lite sen och visade helt fel riktning hur vi skulle gå ( men det gick vi inte på). Alla dagarnas vandring gick fortare än angivet ( vi är ganska vana vandrare) men det fungerade fint att bli upphämtade ett par timmar tidigare. Sista dagen kom chauffören dock en halvtimme efter avtalad tid.

Underbar vecka på Madeira med fina vandringar, vacker natur, god mat, valsafari, sköna havsbad, intressant historia, vänliga människor och fin väder hela veckan.

Anna-Lena Heyle-Waldaeus

Santo da Serra - Funchal, 7 nätter, 18 - 24 februari 2020

De fyra sista vandringsdagarna var magiska. Fin natur och så olika vandringar. Jag föreslår dock att ni tar bort den första dagens vandring och ersätter den med Pico do Ariero-Pico Ruivo- Achada do Teixeiria och lägger den som näst sista vandring i ordningen. Jag kommer gärna tillbaka och går den turen.
Annars var det som nämnt fyra drömvandringar. Dagen vid kusten kom jag in i ett riktigt regnväder, men stigen var fin och lättgången.

Däremot var de sista kilometerna den 4:e dagen ner mot Ihla ett intressant äventyr. Det var som att gå på is. Även på platta partier med den hårt packade fuktiga leran så åkte fötterna fram och tillbaka. Det är ju tur att inte stigen längs med kusten på dag 3 har samma halknivå.

Alla transporter och upphämtningar fungerade bra. Dag fyra var jag, trots raster och en massa stopp för foton, två timmar tidigare framme. Men ett kort samtal till er lokala samarbetspartner så kom de tidigare och hämtade mig. Sista dagen verkade det som om föraren anade att jag skulle vara framme tidigare. Så när jag kom fram en och en halv timme tidigare än stipulerad tid så stod föraren redo på platsen vid upphämtning.

Bra beskrivningar och bra kartor. Den fjärde dagens väg ner mot Ihla har dock skyltats upp rejält och var inte alls så knepig att följa.

Jag är lite konfunderad över att hotellen, som borde möta upp så många vandrare, inte kan erbjuda dyngblöta vandrare ett torkrum att torka kläderna i. Kalla hotellrum är inte optimalt ställe att få torra kläder. Hårtorken fick jobba lite extra. Och när vi ändå är inne på hotell....Sista nattens hotell i Funchal hade ju ett bedrövligt kundbemötande. kvinnan i receptionen hade en riktigt dålig dag.

Som ett sista tips då....utveckla lite mer vandringar på Madeira. Det är värt att komma tillbaka dit.

Peter Nolinge

Santo da Serra - Funchal, 7 nätter, 1-8 februari 2020

Avreseinformation och färdhandlingar var mycket bra, dock missade jag att man måste be om gpx filerna, vilket gjorde att vi fick vänta till måndag innan vi fick svar från er. Det var också därför vi hade vissa problem första dagen att hitta rätt. Enda dagen med problem för övrigt.

Vi var toppennöjda med allt utom maten vi fick på hotellen, vi blev trött på fisk med banan redan första dagen. Ett extra plus till alla chaufförer som var trevliga och körde bra! Transporterna fungerade perfekt!

Glenn Johansson

Santo da Serra - Funchal, 7 nätter, 24 september - 1 oktober 2019

Första hotellet Enotel Santo da Serra bra. Dock hade vi en blöt första vandring - fuktigt på rummen, torkade dåligt! Fanns torkrum? Vi frågade inte - hårtorkarna gick varma! Säkert även golfspelare som behövde torkmöjligheter... Första vandringen; fanns en litet trevligt fik redan efter ca 2 km. Det som låg efter 3,6 km kändes inte så bra - stannade bara till där efter fika på det tidigare stället!

Andra vandringen; baren efter halva sträckan trevlig men inget lunchställe direkt - bara kakor, chips... Tryck på behov ha med lunchpaket! Bra hotell - Amparo! Lite små rum kanske...

Tredje vandringen; hade vart mkt jobbigt gå upp till starten - brant på slutet - och 2, 4 km. hade vart jobbigt ha i benen senare på dagen. Tog Taxi upp- under 10 Euro för 7 pers!! Väl investerade pengar för oss med medelålder runt 65! Hade en mkt fin vandring på den vackra sträckan högt upp på bergssidan! Förstår dock om inte bra gå där om regn, blåst! Hade tur - regnet kom när vi satt på baren vid saltvattenbassängen - härligt bad där senare på em! Lät på chaufförerna vi hade att det hade gått ändra i dagsprogrammen - kanske få in den en annan dag istället!?? Var ju verkligen en upplevelse! Bra hotell - utmärk middag, trevlig hjälpsam personal!

Fjärde vandringen; Om middagen kvällen innan var bra var frukosten mer kaotisk. Ingen "självbetjäning" utan bordsservering. Många gäster samtidigt - tog tid få det beställda - få in! Personalen kom mkt sent - 5 min innan öppningen kl 8!! Frustrerande kontra den uppsatta hämtningstiden kl.9! Dock förstående chaffis så det löste sig bra ändå... Fin vandring sen i den Regnskogsliknande naturen - en del moln också! Svårt förstå hur de lyckats bygga levadan ovan branterna och stolpar, vajrar. Tur de fanns!! Skyltningen ner mot Ilja var bra - har absolut förbättrats senaste åren. Fascinerande gå i den "nedgrävda stigen" men som ni skrev mkt hal - och brant stor del av vägen ner mot Ilja - som ni skriver! Stav mkt bra! Blev lite sena också -chaffisen lyckades genskjuta oss nedom "gula Bonnngshuset" Bra hotell sen i Santana

Femte vandringen; Åkte upp genom molnen men sen strålande sol ovan och fin vandring till och upp till Pico Ruvio! Utsikten!! Moln kom och gick nedom men fin utsikt mot Nunnornas dal. Sen blev vandringen ner mkt jobbig. Närmare beskådan höjdprofilen sa ju många meter men...första 4 km sen var som ni skrev neråt men sen mkt frustrerande upp, ner,upp,ner,upp. Låg o pendlade mellan 1500 -1600 m länge, länge...Sen efter lunchstoppet med paketet - många meter ner till slutet - var jobbigt, jobbigt! Var inte bra vandringsupplevelse! Även här möte chaffisen upp följsamt! Hade samma sista två dagarna - och till flygplatsen sen! Värd sin extra dricks!

Bra vilodag i Madeira på bra hotell , pool på havsnivå! Bara enstaka trappor...benen stumma!! Var ju trots allt bra att femte vandringen var den sista! Kul med Ronaldos nybyggda Madeirahus på andra sidan gatan! Fyra våningar - Chaffisen berättade mer om det!! Vandringen till Pico Ruvio var mkt fin -men hade vart bättre återvända samma väg till avlämningen. I alla fall för vår åldersgrupp...kanske kompletteras med transport annan lättare, vandring -eller direkt Funchal!?

Ander Ryrå

Santo da Serra - Funchal, 7 nätter, 11-18 september 2019

Mycket bra service och väldigt trevligt bemötande. Det kommer att bli fler resor genom "Vandra of Sweden".

Det var först på plats som jag förstod hur bra mitt material var som jag hade fått. Både ledbeskrivningar och översiktskarta över Madeira var användbara. På en dagsetapp träffade jag på ett äldre franskt par som "stalka" mig (på ett bra sätt) eftersom det såg att jag var utrustad med bra beskrivningar och visste vart jag skulle gå. :-)

Hotellen var mycket bra och de mindre hotellen var väldigt charmiga. All hotellpersonal var väldigt vänliga och köken vid de mindre hotellen serverade godast mat. Ett hotell saknade wifi, trots att de sa att de skulle finnas, men jag överlevde. :-)

Det blev missförstånd med transportfirman när jag skulle anlända till flygplatsen. Samma sak hände när jag skulle tillbaka till flygplatsen.

Totalt sett var det ett fantastisk upplägg! Jag gillade att det fanns en ledig dag i slutet av resan som möjliggjorde att man kunde planera egna utflykter/aktiviteter. I efterhand var den första dagens vandring minst intressant och vandringen var längdmässigt något utmanande. Första leden var också den enda led där jag gick fel p.g.a. av bristfällig/oklar skyltning.

Jesper

Santo da Serra – Funchal, 29/10 – 10/11 2018

Tack för fantastiskt ordnad resa!
Lederna mycket varierande och ingen överdrivet lång eller svår. Magisk natur och vädret nu i november perfekt. Lite duggregn gjorde inget och kom bara under några timmar ett par dagar. Temperaturen lagom för vandring. Tydliga anvisningar även för rookies som vi.
Oerhört vänliga och hjälpsamma människor på ön och särskilt dem vi mötte från lokala researrangören. När vi fick ett oväntat bekymmer med hotellet i Funchal var vandra.se snabba att via Sverige ordna ett annat boende. Transporter och administration kring det hela ordnades professionellt och engagerat.
En hisnande vacker naturupplevelse, som att vandra i en tropisk park. Grönska, vatten, klippor, vyer..
Frank Träisk

Santo da Serra – Funchal, 20 – 27 maj 2017

Vi är mycket nöjda med vår vistelse på Madeira. Hotellen, maten och transporterna fungerade jättebra. Vi blev väl mottagna på flygplatsen och vid ankomsten på hotellet och därefter fungerade allt jättebra.

Det enda avbräcket var att vandringen nerför sista vandringsdagen var alltför tuff för en av oss.

Susanne Bergquist

Santo da Serra – Funchal, 7 nätter, 3 – 10 april 2017

Hej!

Just hemkommen från en jättebra vandringsresa på Madeira!

Måste bara berömma företaget som körde bagaget och oss mellan de olika orterna.

När vi skulle åka hem, så upptäckte min man att hans mobil var borta. Stor panik! Jag
ringde till Eduardo (hette han så, vår kontakt?) och frågade om han kunde få tag
i chauffören som kört oss till flygplatsen, för att kolla om mobilen kunde ha ramlat
ut i bilen. Det hade den!! Chauffören åkte hela vägen tillbaka från Funchal till flyg-
platsen för att lämna den till oss!

Så otroligt bra service!

Vill verkligen att ni skall veta att de är toppen! Precis som era resor med
fantastiska boenden och vandringar!

Jag rekommenderar alltid er till alla!

Mvh

Maria Petersen och Sven-Olaf Petersen (extra glad att återfå sin mobil!)

Santo da Serra – Funchal, 6 – 13 mars 2017

Vandringsresan på madeira var omväxlande, med lagom sträckor och vacker… Sista dagens avslutning nerför blev lite långtråkig, men det kan jag stå ut med, för att turen i övrigt var så bra!

Det var även små trevliga orter och fina hotell.

Lena Sundkvist

Santo da Serra – Funchal, 7 nätter, 11 – 18 oktober 2016

Jag upplevde en mycket bra vandringsresa på Madeira men trevliga boendeplatser överallt. Alla transporter fungerade bra och när sista vandringen visade sig kanske bli farlig pga vädret avrådde den lokala researrangören oss att vandra den dagen. Bra gjort av dem. Dessutom tipsade en taxichaufför oss om en extravandring på 4,4 km till Calderao Inferno. Jätterbra tillägg!

Hoppas ni kan ordna andra vandringar på Madeira också, det finns väl många levador kvar!

Pirkko Santakangas

Santo da Serra – Funchal, 7-14 maj 2016

Boca do Risco är nog upprustad sedan ni skrev beskrivningen. Det finns vajerräcke på utsidan av stigen på utvalda ställen. Att hålla sig i en vajer på bergssidan behövs inte. Det finns en stig upp till Inferno från Calderão Verde som är värd en extrasväng om man orkar. Bra variation på lederna.

Bosse Bjerkeholt

Santo de Serra – Funchal, 12-19 apr 2016

Fantastiskt vackra vandringsleder. Nästa dags vandring slog om möjligt föregående dags i naturskönhet. Sista dagen stod det att vandringen var lätt och det är jag inte helt säker på att jag håller med om ? Från 1,800 mtr ner till 800 mtr kändes rejält i knäna efteråt. 4:e dagen gjorde vi en extra knix på vandringen (efter rekommendation från taxichauffören). Vi kom fram till ett fantastiskt vattenfall som överträffade det mesta som jag sett. Det var även som ett helt äventyr att ta sig dit bl.a via flera tunnlar.

Camilla Andersson

Hej Camilla!

Det gläder oss att du hade en så bra vandringstur på Madeira!

Tack för input angående svårigheten på leden. Vi har uppdaterat informationen i våra beskrivningar!

//Lotta

Santo da Serra – Funchal, 9-16 okt 2015

Hade under resan samma boende som 4 engelsmän. Vandringarna varierade något mot deras, men våra var bättre och trevligare upplagda, genomtänkta. Dessutom var vårt kartmaterial klart bättre och tydligare. Även vandringsbeskrivningen med klara hänvisningar till kartan var utmärkt. Tack för en fin vecka och ett fint arrangemang.

Karl-Uno Andersson

Santo da Serra – Funchal, 29 juli – 5 augusti 2015

Vi är fantastiskt nöjda med allt!
Ledbeskrivningarna var ibland något svårtydda. Vi lyckades gå vilse i slutet av de två första vandringarna pga att vi inte tolkade beskrivningen rätt, eller så har stigar, vägar ändrats.
Avslutet på tredje dagens vandring, när vi varit uppe på Pico Ruvio, var väldigt “svårgången”, enformig och jobbig i värmen. Det var roligt att få se en Eucalyptusskog men vi hade nog gärna valt en annan sträckning ändå. Blev väl enformigt att gå i denna skog när det dessutom var ganska tunggånget. Annars var den vandringen fantastiskt vacker!

Tycker hela konceptet med färdiga vandringar, transfer, bagagetransport, hotellbokningar är fantastiskt bra. Vi kommer göra detta flera gånger!

Johanna Lagercrantz

Santo da Serra – Funchal, 8- 15 juli 2015

Allt var bra, men tredje dagens vandring var mycket riskfylld. En fantastisk fin ö att vandra på och så fina boenden.

Yvonne Olsson

Hej Yvonne!

Tack för input och tråkigt att du upplevde att tredje dagens vandring var riskfylld! Vandring på Madeira kan bitvis upplevas obehaglig då leden går längs smala stigar och på hög höjd. Vi ger i ledbeskrivningen dock alltid förslag på alternativa vägar runt dessa partier för att göra vandringen så behaglig som möjligt för alla.

//Lotta

Runt Madeira

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Runt Madeira, februari 2023

Vi hade en fantastisk vecka och är jättenöjda med upplägget.

Mycket bra boende. Vi har ätit mycket god mat, skaldjur. Alla väldigt trevliga och hjälpsamma, förutom busschauffören då, han hade nog inte mycket till övers för turister. Bagagetransporten fungerade utmärkt. Kul att bo på olika ställen runt ön. Funchal var ju inte så charmigt om man jämför med de små byarna vi bodde i. Hotellet i Porto Moniz var ju verkligen top notch.

När det gäller ledbeskrivningarna var de flesta mycket bra men på ett par ställen stämde informationen inte helt. Dag 3 kunde vi inte gå första delen pga av ras, oklart när det hade hänt. Det var synd men sådant som händer. Dag 4 var rätt "tråkig" ffa same same i Eukalyptosskogen, lång färd nedför men fint att gå genom byn. Bra att ha lederna i appen, en av ledbeskrivningar var lite otydlig men med hjälp av appen gick det bra.

Himla trevliga är ni. Bra info innan resan och snabb hjälp då vi stod på flygplatsen och blivit bortglömda av chauffören som skulle hämta oss. Men det löste ni som sagt var snabbt.

Vi kommer absolut att titta på era vandringar nästa gång vi ska på vandringsresa. Ha det gott hälsar I/A

Runt Madeira, maj 2023

Fina vandringar!

Första dagens vandring var svår Inte så bra uppmärkt och väldigt stor stigning från start. En i gruppen hade svårt att klara detta trots bra grundkondition och vi kände tveksamhet inför fortsättningen men som tur var så var det fina vandringar i övrigt Mycket bra med logistik i övrigt och transfer till och från. Lite synd på så fina hotell att man inte hann nyttja faciliteter mer men det kan ju inte ni rå för.